• Inför Råslätt SK

Hej, Dags igen och spelsugna efter förra helgens inställda match mot Lagan. Vi kommer ifrån en ganska bra period med cupmatchen mot GIS i bakhuvudet och den klara segern mot Vsödra med vårt andra lag i söndags. Föregående säsong var Råslätt fula nog å vinna båda mötena. 4-2 i Jönköping och 2-1 på Liavallen så finns revansch att utkräva. Råslätt har hittills vunnit 2 seriematcher och en förlust senast mot Ljungby borta. Det är ett bra Råslätt vi ställs mot så blir en rolig utmaning. Vi kan slå alla lag i den här serien om vi bestämmer oss för det men vi kan också förlora mot alla om vi inte är fullt påkopplade. Det skiljer så lite och idag siktar vi verkligen på att gå för det. Vi ses väl i Jönköping :) A-lag Herrar 4 maj 0kommentarer
  • Cup äventyret över för denna gång

Ja, det blev till slut förlust efter förlängning. Vi började matchen väldigt koncentrerat och bra och pressade stundtals ner GIS. Vi stod för en klockren försvars insats med mycket bra uppspel och rörelse. Vi fick tyvärr inte det första viktiga målet. Vi ställde motståndaren offside vid 0-1 målet men de lyckades ändå få in bollen och 0-1 var ett faktum. Ifrån min plats var det en tydlig offside och även publik ifrån Gislaved som stod i linje påpekade att det inte skulle varit mål. Surt och åka på sådana baklängesmål helt klart. Direkt vid avspark valde vi att använda oss av den divisions straff man kan använda sig av. Daniel steg fram som säkerheten själv och placerade otagbart in bollen och 1-1. Av bara farten ökade vi på ledningen till 2-1 innan paus då "Sickan" lyckades styra in bollen i mål efter fint förarbete. Lite flipperspel och fin framspelning som förvaltades på sätt. Vi gick till halvtidsledning med 2-1 och fullt rättvist. Andra halvlek började återigen bra och det var en bra känsla inledningsvis. I 62:a minuten fick tyvärr GIS in kvitteringsbollen och återigen luktade det offside. Lite svårare att se ifrån bänken denna gång men min första känsla var att även detta var ett solklart offside mål. Tyvärr så drog Kaleb på sig sin andra varning i 70:e matchminuten och vi fick spela med en man mindre resten av matchen. Vi krigade oss mycket välförtjänt till oss 2-2 och förlängning väntade. Tyvärr så lyckades GIS via en fin lobb ta ledningen med 2-3 efter halva första förlängnings kvarten. 2:a kvarten var en lång forcering mot GIS målet och vi lyckades tyvärr inte få in bollen. Måste säga att det ändå är mycket stark att spela sista 50 minuterna med en man mindre och ändå ha sån krafft att verkligen kämpa för att få in kvitteringen. Det var nära i slutet med många nästan chanser men tyvärr ville det sig inte idag. Summeringen av dagen är ändå en heroiskt insats och man kan inte vara annat än stolt över insatsen. Idag började det verkligen se ut som det fotbollslag jag vill se i Kulltorp 2024. En fantastisk laginsats kryddat med lite individuella kvaliteter. Tror vi hittat rätt spelsätt äntligen som vi kan bygga vidare på. Alla i truppen kan sträcka på sig idag efter en fantastisk insats. Visst är det aldrig roligt att förlora men på det sättet som vi gör det på idag lovar ändå gott inför resten av säsongen. A-lag Herrar 23 apr 0kommentarer
  • Inför Toyota cup omgång 3

Imorgon ställs vi återigen för en tuff utmaning då division 3 laget Gislaved IS kommer till Liavallen matchstart Kl1815. Äntligen gräspremiär och den är efterlängtad. GIS går in i cupen nu i omgång 3 så det blir deras första match. Vi har tidigare hunnit med en match då vi gick in i omgång 2 och lyckades besegra Bosna med 2-0. GIS har inlett årets seriespel med en vinst och två förluster. De åkte likt oss på en ganska svidande förlust i förra matchen och då borde det rimligtvis vara två st revansch sugna lag som ställs mot varandra imorgon. A-lag Herrar 22 apr 0kommentarer