• Kungsängen - Cliff

Kungsängen - Cliff En väldigt kul match som var otroligt viktig för herrarna att vinna. Vi startar matchen med en bra tempo i anfall och kontringsspel och spelar väldigt bra bakåt. Det täta försvarsspelet tillät Kalle Kvarnefalk i mål att göra en hel del räddningar som vi sedan kunde kontra på. Halvtidsresultatet skrevs till 18-13. Andra halvlek startar ganska likt första med en del kontringsspel och väl uppstyrda anfall. Innan vi slappnar av lite väl mycket och låter Cliff komma lite närmare resultatmässigt. Vi börjar återigen fokusera och ser till att sätta våra lägen framåt vilket resulerade i en tydlig ledning med några minuter kvar att spela. Slutresultatet skrevs till 34-26. Matchens lirare gick till Dan ”The man” Höglund som får utsida 2 läget med huvudet i väggen att se lätt ut. Bästa målskyttar: Simon Andersson (10), Dan Höglund (9) och Captain van Leeuwen (6). Nästa helg är herrarna spellediga och helgen efter det spelar vi borta mot Bolton. En otroligt viktig match som gärna får sluta med 2 poäng för herrarna. Trevlig söndag och väl mött i hallen. //99 Herrar A 16 feb 2020 1kommentar
  • Helgen i Norrland avslutad

Norrlandsturnén avslutades med en säker vinst. Vi kliver in med ett ganska bra tempo i anfallet och spelar tätt bakåt. Vi tog tidigt i matchen ledningen med 5-6 bollar. Ungefär 20 minuter in i matchen så slappnar vi av och börjar slarva lite framåt såväl som bakåt och tillåter Sundsvall att ta igen några mål. Halvtidsresultatet skrevs till 10-13. Efter en lättare utskällning av coach Robban Söderberg i omklädningsrummet så klev vi ut i andra halvlek och drog upp intensiteten i både anfall och försvar. Vi går ganska snabbt ifrån till en tiomålsledning med hjälp av lite kontringsspel som kom till liv tack vare en mycket bra andra halvlek av Kalle Kvarnefalk i målet. Sista fem minuterna av matchen spelades med en väldigt segt tempo och vi gjorde lite som vi ville både framåt och bakåt. Slutresultatet skrevs till 19-32. Bästa målskyttar: Simon Andersson (9), Captain van Leeuwen (7) och Johan Egeland (6). Matchens lirare uteblev även denna match och jag tar mig återigen friheten att utse en på egen hand. Denna match tar Johan Egeland hem priset för att han drev på bra i anfallet i början av andra halvlek som ledde till att vi kunde dra ifrån. Även i försvaret så spelade Johan med en bra inställning och snabba fötter och stängde ner zon-2. Nu sitter alla krigare på bussen påväg hem genom skogarna med fyra poäng i bagaget. Nästa match spelas lördag 15/2 16:15 mot HK Cliff, en oerhört viktig match och vi hoppas att se så många som möjligt på läktarplats. Väl mött i hallen. //#99 Herrar A 9 feb 2020 1kommentar
  • Första av två matcher avverkad

Första av två matcher avklarade. Vi har genomgående ett bra tempo och uppstyrt anfallsspel under matchen. Vi går till halvtidsvila med en tremålsledning och en go känsla inför andra halvlek. Halvtidsresultatet skrevs till 12-15. Brännans målvakt får lite träff under en kort period i början på andra halvlek samtidigt som vi tappar markering på deras mittsexa lite väl ofta. Med cirka kvarten kvar att spela leder Brännan med fyra bollar. Här visar vi moral och en målmedvetenhet som under vissa matcher lyst med sin frånvaro. Vi tar time-out och kommer fram till vilken sida vi måste markera hårdare bakåt för att underlätta för Kalle Kvarnefalk i mål. Under sista kvarten har vi bra tålamod framåt och kommer fram till bra lägen samtidigt som vi får kontroll på situationen i försvarsspelet. Vi går ikapp och förbi och vinner matchen rättvist med två bollar. Matchens lirare uteblev efter matchen och därför tar jag mig friheten att utse Linus Selander till matchens lirare. Bra försvarsspel och ett ansvarstagande framåt som ledde oss till seger. Slutresultatet skrevs till 24 - 26 och 2 poäng är inkasserade. Matchens bästa målskyttar: Joakim ”Captain” van Leeuwen (6), Dan ”the man” Höglund (6) och Linus Selander (4). //#99 Herrar A 8 feb 2020 1kommentar
  • Avfärd mot ny matchhelg i de norrländska skogarna

Då var det dags igen. Samling vid ekhammar klockan 06:45 för avfärd mot Härnösand (eller Öbacka som Lubbe Nordström hade sagt) och match mot Brännan. Senast herrarna spelade mot Brännan på hemmaplan skrevs resultatet till 30-22. Vi hoppas på att kunna göra en bra match och driva upp tempot mer än under vårt förra möte. Känslan på bussen är go, vår guldklimp och allkonstnär Per the Wall vandrar fram och tillbaka på heltäckningsmattan i bussen och agerar trivselvärd. Nu åker vi.. //#99 Herrar A 8 feb 2020 2kommentarer
  • Kungsängen - Spånga

Äntligen tillbaka i hemmaborgen. Idag spelade herrarna mot Spånga som hade en revansch att utkräva mot oss. Kungsängens plan för början av matchen var att försöka hålla 4-blocket intakt och låta Spångas H/V6 visa vad de kunde. Planen fungerade bra och Kungsängen kunde skapa sig ett försprång med fyra bollar tidigt i matchen. Kalle Kvarnefalk i mål som tidigare spelat i Spånga fick bra träff i första halvlek och Ksk kunde sätta upp bra spel i lugn och ro i anfall som ökade på ledningen innan halvtidsvilan. Halvtidsresultatet skrevs till 16 - 8 till Kungsängen. Andra halvlek startade ungefär som första och Kungsängen styrde för det mesta spelet på ett bra sätt. Till skillnad från de senaste matcherna så kunde Kungsängen driva upp tempot LITE mer trots få spelare på bänken vilket kändes positivt inför kommande helg i Norrland. Slutresultatet skrevs till 32 - 21 till Kungsängens fördel. Bästa målskyttar: Joakim "glass" Van Leeuwen (9), Dan the man Höglund (7) och Simon Andersson (7). //#99 Herrar A 1 feb 2020 1kommentar