• Kroppskultur i elitklass på sociala medier

Företaget Medieakademin gör varje år på uppdrag av Riksidrottsförbundet en undersökning av vilka aktörer inom respektive idrott som har bäst räckvidd/engagemang bland sina följare på sina sociala kanaler. 2023 hamnar vi i Kroppskultur på 15:e plats av alla aktörer inom handboll, med endast 7 klubbar i hela landet som ligger före oss på listan. Ett tydligt tecken på att vår förening har ett fantastiskt engagemang jämfört med andra klubbar i Sverige. För dig som är nyfiken på att läsa mer om undersökningen hittar du den i dess helhet här: https://medieakademin.se/wp-content/uploads/2024/03/Maktbarometern_Idrott_2023.pdf GF Kroppskultur 27 mar 0kommentarer
  • Förlust i sista seriematchen, kval väntar för damerna.

Resa österut till Örebro och sista seriematchen i Damallsvenskan mot deras IFK. Ett lag som vann mot oss med tre bollar i säsongspremiären i Agnebergshallen. Vilket av lagen skulle ha mest gnista i denna på papperet betydelselösa match. Örebro hade sitt allsvenska kontrakt säkrat och Kropps låg på återkvalplats utan chans att kunna ändra på det. Går Kropps in med 110 % i alla närkamper när kvalspelet väntar efter påsk? Svaret är att båda lagen vill avsluta serien på bästa sätt. Örebro med att visa hemmapubliken att dom blir att räkna med nästa säsong, Kropps vill ha med sig en positiv känsla inför kvalet. Två intensiva försvar präglar matchinledningen och målfattigt från båda håll. Första målet faller efter cirka sex minuter och andra målet efter knappa nio. Viktoria Strålman spräcker Kropps-nollan några sekunder senare. Kropps anfallsspel kommer inte igång........alls. Avsluten är inget som oroar Örebros målvakt nämnvärt. Elin Sige byts in och tillsammans med Amanda Borgström börjar dom hitta luckor och lösningar. Kropps får kontakt och spelet lyfter. Resten av halvleken är en jämn tillställning där hemmalaget tillslut håller undan till en 10-8 ledning in till pausvilan. Andra halvlek rullar igång. Eller.....Kropps rullade igång.......Örebro rivstartade igång. Vips så står det 14-9 på resultattavlan efter fyra spelade minuter. Ett miniryck som avgör matchen. Kropps hämtar sig inte från det. Örebro drar successivt ifrån och glider ifrån till en odramatisk seger, 26-19. Nu väntar återkvalspel i april. Kropps möter i slutkvalet om allsvensk plats nästa säsong segraren mellan Tumba-Malmö, Tumba leder med 1-0 i matcher. Kvalet går i bäst av tre matcher där laget från högre division, i det här fallet då Kropps, får förmånen med att få en eventuell tredje match på hemmaplan. Mål Kropps: Anna Lehtinen 4, Viktoria Strålman 3, Amanda Borgström 3, Maja Cedergren 3(1), Elin Sige 3, Olivia Eketjäll och Mimmi Lundin båda 2. A-lag Damer 24 mar 0kommentarer
  • Martin ”Preben” Carlsson lämnar

Vi vill idag meddela att Martin lämnar sitt uppdrag som tränare för Kropps Herr. Martin har under säsongen bidragit med många härliga skratt, sin energi och sin stora handbollskunskap. Vi vill rikta ett stort tack till Martin för hans insats i föreningen och önskar honom ett varmt lycka till framöver. Rekryteringen av en ersättare inför nästa säsong är igång och vi hoppas kunna presentera en ny huvudtränare för herrlaget så snart som möjligt. A-lag Herrar 22 mar 0kommentarer
  • Förlust i Kärra, säsongen över.....

SIsta omgången i division 1 södra herrar. Nu skulle det avgöras. I Lillekärrshallen i Kärra tog hemmalaget emot inte bara Kroppskulturs kvaljagande lag utan även mängder av tillresta Kropps-supporters. Cirka hundratalet hade rest ner på tisdagsvällen i både supporterbuss och bilar. Hemmalaget hade också mycket och spela för, det handlade om att säkra nytt division 1-kontrakt utan att behöva kvala. I Kropps laguppställning hittade vi denna gång ett känt gammalt namn nämligen Linus Olausson som skrivit på för Kropps till denna match. Detta på grund av osäkerhet kring William Noords status. Noord ådrog sig en skada senast match och tränat sparsamt sedan dess. Olausson, som hållt igång med spel i Stenungsund senaste säsongerna, fick chansen från start. Han tog också ett par lägen från sin vänsterstrut inledningsvis, utan att lyckas få dit bollen. Det var han inte ensam om i Kropps. Det var en kollektiv kramp som alla tillresta supportrar fick bevittna. Tränare Pontus Ward Wiklund tog time out vid 0-4 underläge när inget mål presterats efter sju spelade minuter. Jocke Danling sätter därefter 1-4 men anfallsspelet hackar fortfarande. Kärra drar ifrån till 6-1 via två raka mål från sin rutinerade högernia Martin Gustafsson som hittar jätteluckor i Kropps vänsterförsvar. Kärra utnyttjar dom många missade avslutningsförsöken från Kropps och och gör fem raka mål fram till 12-5. Kropps lämnar in för andra gången time-out kortet. Anledning? Matchen ser ut att glida ifrån Kropps, nåt måste göras. Resten av halvleken var ingen njutbar upplevelse för Kropps-supportrarna. Det kändes därför ganska väntat när Kärra med 30.00 på klockan lyckas göra mål direkt på frikast och spika pausresultatet 17-8. Det var liksom så halvleken var, allt gick på tok för Kropps. Andra halvlek startar. Att hämta in ett niomålsunderläge händer mycket sällan. Men efter 10 minuter hittar Kropps för första gången i matchen nån form av flyt framåt. I kombination med att försvaret börjar jobba intensivare och inte minst att David Gerd börjar allt oftare rädda gör att hoppet börjar leva. Kärra niomålsledning sjunker snabbt till fem och trots missad straff så gör Kropps en ny kraftansträngning. Särskilt lyckosam är Henke Blomqvist från sin högerkant. När Danling följer upp med 23-24 och 24-24 jublas det högt från Kropps-klacken. En osannolik vändning är på väg? Men då tar det stopp. Ett par snöpliga tekniska misstag ger Kärra åter överläge med två bollar och kan klara hem segern tillslut, 29-27. Säsongen slut för Kropps som hamnar på sjätteplats i den jämna serien. Mål Kropps: Henrik Blomqvist 5, Leon Ring 5, Joakim Danling 5, William Noord 4(2), Albin Svensson 3, Filip Pettersson 2, Patrik Sandberg, Philip Karlefäldt och William Andersson alla 1. A-lag Herrar 19 mar 0kommentarer
  • Superfredag och svenska cupen i Vårgårda

Vårgårda strax utanför handbollsnästet Alingsås hade annonserat "Superfredag" på sin hemsida. Topplaget i div. 1 Kroppskultur var kallade till match i svenska cupen i samhällets sporthall kl. 19.00. Kropps kom. Det gjorde även 259 åskådare. Och dom hejade inte på gästerna. Det var ju "Superfredag" då hejar man på Vårgårda. Punkt. Med andra ord liv i luckan och festligt. Beröm till Vårgårda för ett härligt arrangemang! Som bekant är det shoot-outs som gäller i cupen. Serieledande div. 4-laget Vårgårda, där lokalpressen skriver om att "Handbollen är het", satte sina shoot-out chanser. När matchen startar "på riktigt" står det 5-0 på tavlan. Med tanke på jublet vid varje mål så var det konstigt att taket satt kvar på sin plats. Kommunens vaktmästare bör nog kontrollera fästpunkterna och takstolarna på måndag......... Kropps plockade dock ikapp underläget tämligen metodiskt. Inte minst tack vare säkra avslut av årsdebuterande Anton Rydholm som fick årets första A-lagsminuter. Kropps kan gå till paus med 18-13 ledning. I andra halvlek luftades alla spelare. Efter lång rehabilitering (korsbandsskada) får Gabriel Sköld sina första A-lagsminuter i tävlingsmatch för Kropps. Gabriel sätter 33-23 och när junioren Viktor Bjerdén sätter sin straff spikar han slutresutlatet till 35-23. Kropps äventyr i Svenska Cupen 2024/25 har börjat. Men tveksamt om man får uppleva en Superfredag som denna igen. Mål Kropps: Leon Ring 10, Filip Pettersson 6, Anton Rydholm 4, Patrik Sandberg 3, Joakim Danling 3, HenrIk Blomqvist 3, Philip Karlefäldt 2, William Andersson, Albin Svensson, Viktor Bjerdén och Gabriel Sköld alla 1. Målvakter som deltog: Axel Engesvik, David Gerd, Axel Blidner A-lag Herrar 15 mar 3kommentarer