• Förlust i Derbyt

Det var äntligen dags för årets första derby! Kortedala vs Kozara! En match där vi visste innan att mycket känslor kommer vara inblandade. Kortedala som kom till matchen med tre raka segrar i bagaget och vi med endast 1p, så visste att det skulle bli tufft. Matchen rullar ingång och redan efter 4 minuter spelade gör vi en tabbe på defensiv hörna där bollen lyckas komma igenom första stolpen och vår mittback för en oturlig träff på bollen in i egen kasse. 1-0 till Kortedala. Drygt 10 min efter detta skulle ännu ett självmål komma från vår sida efter miss i kommunikationen mellan vår mittback och målvakt där vår mittback nickar hem bollen över vår målvakt in i egen kasse. 2-0 Kortedala. Det är inget jättetempo i matchen och det är inget av lagen som äger matchen. Vi får en hörna i den 28:e match minuten där Aleksandar Rupar nickar in den fint och vi har kontakt igen! 2-1. Sen börjar det otrevliga där efter Ca 40 minuter så hamnar en Kortedala spelare i dispyt med vår målvakt och Kortedala spelaren får syna de röda kortet. Halvlek. Andra startar och vi försöker nu sätta mer press med en man mer. Vi lyckas inte speciellt bra och vårt spel fungerar knappt då det blir tyvärr mycker tjong från vår sida. Inget speciellt händer fram till den 71:a minuten där en kortedala spelare börjar tjafsa med linjedomaren och även han får syna det röda kortet. Nu är vi 2 man mer och med 20 min kvar trycker vi upp allt vi har. Vi lyckas inte alls med spelet utan det blir tjong efter tjong och vi skapar 1 farlig chans där vi borde gjort mål. Mer än så blir det inte. Matchen slutar tyvärr 2-1 till Kortedala. A-lag 29 apr 2019 0kommentarer
  • Förlust borta mot Stenkullen

En fin fredagskväll där det inte finns så mycket att säga om. Vi gör en plattmatch där tyvärr inget stämmer. Det är bara att glömma denna match och fokusera på nästa som kommer! Eloge till Stenkullen som gör det bra denna fredag! Forza Kozara! A-lag 16 apr 2019 0kommentarer
  • Nori Akyol om matchen mot Kode

Matchen mot Kode var jämn hela vägen ut och Nori fick till en drömfrispark som gav oss ledningen. Trots att vi inte lyckades hålla ledningen så var målskytten endå positiv efter matchen: Tankar om matchen igår? - Tycker att vi gör en bra match på tanken hur försäsongen och träningsmatcherna sett ut. Det va lite surt men vi ska ändå vara stolta att vi ger dom match. Synd bara att vi inte får något resultat med oss. Vad gick igenom ditt huvud precis innan du slog frisparken? - Frisparken va så nära att jag gick bara på känsla, får jag den över muren så går den in! Det är bara att nya tag på Fredag mot Stenkullen! Nori's frispark hittar du HÄR Matchreferatet hittar du HÄR FORZA KOZARA! A-lag 8 apr 2019 0kommentarer
  • Knapp förlust i premiären

Äntligen var det dags efter den efterlängtade seriepremiären! Det var väldigt fint väder denna torsdagskväll när vi tog emot Kode IF på Gamlestadsvallens konstgräs. Kode som vi visste innan är ett av seriens bättre lag och topprankande inför säsongen. Matchen drar igång och det är Kode som äger helt de första 10 minuterna av matchen där de skapar några riktigt farliga lägen men det blir ingen utdelning för dem. Efter de 10 minuterna börjar vi vakna till och komma in i matchen. Vi kommer till en del lägen men det gör även Kode och det är inget riktigt farligt läge som skapas utan matchen står och väger. Precis innan Halvtid får Kode en frispark vid hörnan. Den lägger dem in som en av deras spelare nickar men Stefan gör en jätteräddning! Halvlek 0-0. Andra startar och vi är på tårna direkt. Och efter 3 minuters spel får vi en frispark precis utanför straffområdet. Nori stegar upp och BAM upp i högra krysset, otagbart för målvakten! 1-0! Efter målet så är det vi som tar över matchen. Vi skapar en del lägen och Michael skjuter en lång frispark som deras målvakt gör en jätteräddning på! Men efter ca 70 minuter spelade så hittar domaren en straff till Kode från ingenstans. Orättvist känns det, men men. Kode gör inga misstag från elva meter. 1-1. Efter Kodes kvittering så är det dem som pressar. Vi åker på några skador och kämpar allt vi kan för att hålla emot men de gör 2-1 i den 81a på nick. Vi ger inte upp efter detta och har en del lägen att kunna kvittera, även ett där vi skjuter på mål och Kode spelaren tar den med solklar hands. Att vi inte får straff efter det kan ingen svara på förutom domaren. Tyvärr så slutar matchen 2-1. Men vi ska va stolta för vi var bra idag! Vi är ett nytt lag och det kommer ta lite tid innan vi känner varann 100% men det kommer bara bli bättre härifrån! Grattis till Kode! FORZA KOZARA! A-lag 5 apr 2019 0kommentarer
  • Nyförvärv nr.10: Sasa Vajagic

Ännu en ung talang som kommer till Kozara. Denna gången är det Sasa Vajagic som kliver in i truppen. Sasa har under hela sin karriär varit med IFK Göteborg där han tog klivet enda upp till A-truppen där han gjorde några träningar. Efter ett litet uppehåll så väljer den 21 årige mittbacken att komma till Kozara. Vi ställde Sasa några frågor: 1. Välkommen till Kozara! Berätta lite om dig själv, din fotbollskarriär? - Tack så mycket! Sasa Vajagic, har spelat för IFK Göteborg under hela min karriär men valde att lägga ner fotbollskarriären för nått år sen för att satsa på mina studier istället. 2. Du har varit borta ett tag från fotbollen men väljer nu att spela igen, hur kom det sig? - Som sagt, så har fokuset vart kring skolan de senaste åren men nu har man fått tillbaka suget igen äntligen. Jag har nog aldrig direkt slutat med fotbollen helt utan har hållit igång då och då men nu är jag redo på att spela på riktigt. 3. Har du följt Kozara någonting de senaste åren? - Har vart dålig på att följa dem tyvärr men Kozara har alltid varit ett lag man varit intresserad av och det va tråkigt att dem föll ner till div 4 igen. 4. Vad tror du vi behöver göra för att vara med i toppstriden iår?. - Jag tror att vi behöver jobba på de kollektiva mer så att kemin i omklädningsrummet även syns sen ute på plan. De har tillkommit en del nya spelare inkl mig själv, så de viktigaste är nog att vi presterar som ett lag då de individuella kvalitéerna redan finns i laget. 5. Vad är din främsta kvaliteter som spelare? - Mina främsta kvalitéer ligger nog i huvudspelet både mentalt och fysiskt, är inte rädd för att använda mitt huvud vid de flesta situationer och då min snabbhet inte är min främsta kvalité så spelar jag hellre smartare. 6. Blir 2019 ett succéår? - Så länge konditionen håller så är jag här för att hjälpa så gott jag kan, jag tror definitivt på en ljus säsong för Kozara så länge vi gör de vi ska och spelar som ett lag. Varmt välkommen till Kozara Sasa! Forza Kozara! A-lag 2 apr 2019 0kommentarer