• Svidande uddamålsförlust i Växjö

KIF Örebro reste ned till Växjö med förhoppningen om årets första seger. En tuff men ganska chansfattig match slutade med seger till hemmalaget - efter att KIF Örebro återigen (!) släppte in ett svidande mål i matchens sista (!) övertidsminut. Växjö var laget som skapade mest, men det var inte mycket. På det hela taget en match med många närkamper. Men få riktigt farliga situationer. Den farligaste skulle visa sig bli den absolut sista när Växjö matar in ett inlägg i boxen som Clara Ekstrand i KIF-målet stöter bort till Bea Gärds i KIF-försvaret. Men rensningen från Gärds går olyckligt nog via en framrusande Dupuy i Växjö - och bollen letar sig in i mål istället för över kortlinjen till hörna. En minst sagt svidande mål i en svidande övertidsförlust. Detta efter ett genomgående prickfritt försvarsspel matchen igenom. Vad gäller spelet framåt för KIF fanns mer att önska. Laget fick inte träff på offensiven på Visma Arenas partivis dåliga gräs. Rickard Johansson säger så här om matchen: Har aldrig varit med om detta, två mål i minut 95 två matcher på raken, lider med spelarna för de förtjänar inte två så grymma avslut på matcherna. De senaste fyra matcherna har vi hållt nollan mot IFK Norrköping, mot BP och in 94 minuter mot både Hammarby och Växjö och att göra det är rätt unikt men under totalt en minut på två matcher så får vi inte med oss något så fotbollen är otroligt grym ibland men nu testas lagets och spelarnas karaktär och jag är övertygad om att vi studsar tillbaka. Vi har sett att vi har ett försvarsspel i allsvensk toppklass men nu gäller det att vi utvecklar vår offensiv och vi hoppas göra det redan mot Djurgården i nästa match, Nya tag borta mot Djurgården i nästa match. Växjö DFF – KIF Örebro | 1–0 (0–0) Mål: 1–0 (min 95) Dessislava Dupuy, Växjö. Varningar: Nora Håheim (KIF) Startelva: Clara Ekstrand (MV), Áslaug Dóra Sigurbjörnsdóttir, Ashley Barron, Sanni Ojanen, Beatrice Gärdsx, Katla Maria Thórdardóttir, Minea Lassas (K), Molly Johansson, Wilma Öhman, Ida Björnberg (ut min 63) – Inka Sarjanoja (ut min 78). Avbytare: Sara Ikonen, Amanda Altheden, Nora Harnes Håheim (in min 63), Ronja Karlsson Törnborg, Bergthóra Sól Ásmundsdóttir, Lisa Frisk (in min 78), Saga Andersson (MV). Foto: Bildbyrån A-lag 20 apr 1kommentar
  • Saga Andersson till F17-EM

Sverige står värd för F17-EM 5-18 maj i Lund och Malmö. Förbundskaptenen Lovisa Delby presenterade den svenska truppen till turneringen. KIF Örebros Saga Andersson är uttagen i truppen på 20 spelare. Laget samlas den 1 maj och spelar första matchen, mot Frankrike på Malmö IP, den 5 maj. Grattis Saga, till landslagsplatsen och lycka till! A-lag 17 apr 1kommentar
  • Matchrapport: Sur förlust i hemmapremiären

Lördagens premiär i OBOS Damallsvenskan 2024 på Behrn Arena blev en spännande och intensiv match där KIF Örebro visade stor arbetsförmåga och starkt försvarsfokus mot fjolårets mästarlag Hammarby. Trots en nästan helt ny truppsammansättning, med tolv nya spelare i laget, lyckades KIF Örebro stå upp väl mot de regerande mästarna. Matchen skulle inte avgöras förrän i den 95 minuten – då Hammarbys Emelie Joramo fick på en drömträff, som var helt otagbar för Clara Ekstrand i KIF Örebros mål. En sur förlust för ett hemmalag som gav Hmmarby en rejäl utamning. På läktaren var det publikfest med över 1 800 åskådare, varav många tillresta Hammarby-fans som skapade fin stämning. Första halvlekens spel präglades av Hammarby-dominans i bollinnehavet, men KIF Örebro försvarade sig starkt och effektivt – det syntes att det fanns en matchplan i botten som följdes noggrant. På många sätt lyckades KIF neutralisera flera av Hammarbys anfallsförsök. Det var mållöst vid paus. KIF Örebros taktik att spela med en 5-4-1 uppställning visade sig vara effektiv i att stänga ner motståndarnas offensiva spel. I andra halvlek inledde Hammarby med en press från avspark, men KIF Örebro-försvaret höll stånd. Det blev aldrig riktigt superfarligt, och vid ett par perioder var det KIF som skapade heta målchanser. Minnea Lassas hade ett vasst skott som Hammarby-målvakten fick göra en kvalificerad räddning på. Även Inka Sarjanoja hade ett bra läge, men bollen stack lite för långt bort i nedtagningen. Matchen såg ut att sluta oavgjort, men i den sista minuten av tilläggstiden på sex minuter lyckades Hammarby få hål på KIF. Hammarbys Joramo gjorde därmed matchens enda mål. Trots den sena besvikelsen och noll poäng, var det en försvarsinsats som KIF Örebro kan vara stolta över, vilket bådar gott för framtida matcher i säsongen. Laget visade att man inte lät sig köras över av ett av seriens på förhand tippade topplag. Bland de som utmärkte sig var det Ashley Barron i försvaret, Minnea Lassas på mittfältet och Clara Ekstrand i målet. Matchvärden Prylpressen utsåg matchens lirare i respektive lag. I KIF Örebro gick priset till Inka Sarjanoja, och i Hammarby fick Stina Lennartsson priset. Nästa match för KIF Örebro är mot Växjö DFF den 20/4, borta på Visma Arena. KIF Örebro –Hammarby | 0–1 (0–0) Mål: 0–1 (min 95) Emelie Joramo. Varningar: Ida Björnberg, KIF Örebro Publik: 1 814 Startelva: Clara Ekstrand (MV, Ida Björnberg, Áslaug Dóra Sigurbjörnsdottír, Ashley Michelle Barron, Sanni Ojanen, Bergtóra Sól Ásmundsdóttir (ut min 55), Katla Maria Thórdardóttir, Minea Lassas (K), Molly Johansson, Wilma Öhman (ut min 84), Inka Sarjanoja Avbytare: Saga Andersson (MV), Sara Ikonen, Amanda Altheden, Ronja Karlsson Törnborg, Nora Harnes Håheim (in min 84), Beatrice Gärds (in min 55), Lisa Frisk Foto: Bildbyrån A-lag 16 apr 1kommentar
  • Inför KIF Örebro - Hammarby

Vår i luften vilket betyder att det äntligen är dags för allsvensk premiär, alla klubbar och spelare har förhoppningar och förväntningar att göra en bra säsong och vi ställs mot tuffast tänkbara motstånd direkt i premiären då de regerande mästarinnorna Hammarby kommer till Behrn Arena och vi hoppas självklart på storpublik och vi hoppas att många örebroare tar sig till Behrn Arena för att stötta KIF mot stockholmarna och ge matchen en extra inramning. Hammarby är ett lag vi känner väl till efter att ha mött dem i årets första träningsmatch på bortaplan, en match där vi ledde i paus med 1-2 men Hammarby kvitterade i andra halvlek och den slutade 2-2. Även andra mötet, denna gång i cupen, spelades i Stockholm i en avgörande match där vi även där tog tog ledningen men Hammarby vände på matchen precis innan pausen till 2-1 och i andra orkade vi inte stå emot deras starka offensiv och matchen slutade 5-2 men från dessa båda matcher tar vi med oss att vi har lyckats stå upp bra mot dem i 3 av 4 halvlekar, att vi lyckats göra fyra mål på Hammarby, ett lag vi gjort bara ett mål mot på 10 försök tidigare. Hammarby är stora favoriter att ta hem SM-guldet igen, ihop med Häcken, och de har en otroligt stark offensiv med landslagsspelare på de flesta positioner men det är också en premiär där vi inte har någon press alls på oss, ingen flörväntar sig att vi ska slå Hammarby men vi har visat under försäsongen att vi kan störa dem så vi hoppas kunna göra det igen. Truppläget är fortsatt väldigt bra, bara Maja Bodin som saknas inför premiären men i övrigt är det en hel trupp. Alla är välkomna till Behrn Arena 15.00 nu på lördag och hjälp oss att göra det som många anser inte går, hjälp David att besegra Goliat... A-lag 12 apr 0kommentarer
  • Köp din matchbiljett online före matchen – spara pengar!

OBOS Damllsvenskan har premiär i helgen – och KIF Örebro inleder mot Hammarby på hemmaplan. Nytt för i år är att det kommer vara billigare för de som köper matchbiljetter online. Därför rekommenderar vi att du säkrar din biljett innan du kommer till Behrn Arena. Vid köp av matchbiljett vid entré tillkommer nämligen 20 kr per biljett. Du förköper online här> Biljettpriser 2024 Vuxen 16-64 år: 100 kr (förköpspris online, vid köp på plats tillkommer 20 kronor) Pensionär: 60 kr (förköpspris online, vid köp på plats tillkommer 20 kronor) Student: 60 kr (förköpspris online, vid köp på plats tillkommer 20 kronor) Barn/Ungdom 6-15 år: 40 kr (förköpspris online, vid köp på plats tillkommer 20 kronor) Barn 0-5 år: Gratis Du kan även köpa säsongsort online. Vi ses på Behrn Arena! A-lag 9 apr 0kommentarer
  • Inför KIF Örebro - IFK Norrköping

På skärtorsdagen välkomnar vi tillbaka Maja Regnås och hennes IFK Norrköping tillbaka till Behrn Arena då det är dags för försäsongens näst sista träningsmatch. IFK har värvat och bygg om en hel del inför 2024 med många nya spelare och därför har försäsongen varierat i prestationer med allt från 1-6 mot Vålerengen till att slå Hammarby med 2-1. Förra året besegrade vi IFK båda matcherna med 1-0 men det är två nya trupper som möts på torsdag 18.00. KIF Örebros skadeläge ser ut som så att Maja Bodins skada mot Hammarby gör att hon inte spelar denna match samt Clara Ekstrand och Molly Johansson är frågetecken för denna match, däremot gör Beatrice Gärds comeback efter skada, i övrigt är truppen intakt. Matchen spelas 18.00 hemma på Behrn Arena. Varmt välkomna att komma till Behrn Arena och påbörja påskledigheten med att heja fram KIF Örebro, vi hoppas ni supportrar kan hjälpa oss att få en framgångsrik säsong. A-lag 27 mar 0kommentarer
  • Referat Hammarby - KIF Örebro 5-2 (2-1)

Det blev till slut Hammarby som tar sig vidare till semifinal i cupen inför en härlig hemmapublik men de fick verkligen kämpa för det. Sett tin den första halvleken så stod KIF Örebro för de allra bästa chanserna, bland annat ett ribbskott som på TV-bilderna att döma så studsar den innanför linjen men domaren stod för långt ifrån för att se linjen men under denna period så skapade vi ett tryck och press mot Hammarby, på bortaplan, vilket också resultaterade i en hel del fasta situationer varav en av dem nickades in i mål utav Molly Johansson, hennes 4:e mål under försäsongen. Just i den stunden så hade KIF Örebro en plats i semifinalen men tyvärr fick vi inte ha den tillräckligt länge då Hammarby kvitterade till 1-1 efter en snabb omställning och sedan, på en väldigt onödig hörna, det sista som sker i första halvlek så gör även Hammarby 2-1 och detta var det enda som KIF Örebro släppte till i den första halvleken men topplagen är väldigt bra på att unyttja sina chanser. Energin och luften dog lite där och när Hammarby sedan gjorde ett tidigt 3-1 så dog matchen men spelarna slet på bra hela vägen in, Maja Bodin hoppade in och satte 4-2 men skadade sig i samma stund och vi hade gjort alla fem byten vilket gjorde att vi fick spela med 10 spelare sista 15 minuterna . Stor heder till spelarnas slit och arbetsinsats och vi visade att vi kan stå upp mot de bästa lagen, vi kan inte göra det riktigt över 90 minuter ännu men vi stör dem ordentligt , och man undrar vad som hade kunnat hända om vi hade hållit ledningen till paus och kunnat samla energi men vi tar med oss en bra insats i långa stunder och ser fram emot seriestarten då vi hoppas kunna ta revansch mot Hammarby på Behrn Arena den 13e april . A-lag 26 mar 0kommentarer
  • Inför: Hammarby - KIF Örebro

Idag åker A-laget mot huvudstaden för att möta de regerande liga-och cupmästarna Hammarby och vi gör det i ett läge där Hammarby står på 4 poäng och vi står på 3 poäng och vid seger så är det stora chanser att gå vidare och få spela semifinal. Truppläget är bra, endast Bea Gärds som lämnas hemma av försiktighetsskäl men i övrigt en intakt trupp, En match där vi har allt att vinna och ingenting att förlora så vi kan gå ut och spela avslappnat mot en motståndare som får stå för mer eller mindre all favoritskap men vi har bevisat förut att vi kan slå ur underläge, vi gör det varje år och vi hoppas kunna plocka fram en väldigt bra insats idag, med fokus på ett stabilt men framförallt modigt försvsrsspel, att verkligen våga stå upp och ta fighten. Matchen spelas 15.00 och sänds även på Sportbladet. A-lag 24 mar 0kommentarer
  • Pryl Pressen blir officiell prispartner för Matchens lirare

KIF Örebro och Pryl pressen är överens om ett partnerskap över säsongen 2024, där Pryl Pressen blir officiell prispartner för årets ”Matchens lirare”-priser. Det innebär att spelarna som utses till matchens lirare i respektive lag kommer få ett pris som Pryl Pressen tillhandahåller. – Pryl Pressen är engagerade i att främja jämställdhet och stärka kvinnors position inom idrotten, vilket gör vårt stöd till KIF Örebro till en naturlig del av vårt samhällsengagemang. Genom att backa denna framstående damfotbollsklubb bidrar vi till att skapa bättre förutsättningar för kvinnliga idrottare, vilket är en fråga som ligger oss varmt om hjärtat. Detta partnerskap ger oss en unik möjlighet att inte bara stödja klubbens viktiga arbete utan också att framhäva Pryl Pressens engagemang för jämlikhet och inkludering inom alla områden. Vi är stolta över att kunna bidra till KIF Örebros framgångar och hoppas att vårt engagemang inspirerar andra till att göra liknande insatser för att förändra och förbättra samhället, säger Tomas Kassir på Pryl Pressen. Elin Stengarn, klubbchef i KIF Örebro ser fram emot samarbetet: – Det känns kul att vi hittat ett samarbete med Pryl Pressen. Deras engagemang smittar av sig, och spelarna som kommer erhålla ”Matchens lirare”-priser på våra hemmamatcher under årets säsong av OBOS Damallsvenskan lär inte bli besvikna! Läs mer om Pryl pressen här> A-lag 15 mar 1kommentar