• Säsongens första förlust är ett faktum

Efter en målmässigt jämn match i två perioder orkade vi inte riktigt rubba KFUM Falun på lördagen utan de vann till slut med 4-1 hemma i Idre Fjäll Arena. Vi inledde piggt och hade inför matchen pratat om att vara med från start och det funkade precis enligt plan. Gästerna var vassa, snabba och starka i närkamperna och bjöd verkligen upp till kamp. Det blev varsitt mål i den första perioden efter att vi kvitterat i den sista minuten. Falun var lite starkare än oss i den andra perioden och tog rättvist ledningen med 2-1 och hade den ledningen efter två perioder. Det kändes inte riktigt som vi orkade i den sista perioden och Falun fortsatte med snabba löpningar efter kanterna och bröt in framför vårt mål och skapade en hel del lägen och de gjorde även två mål i perioden och säsongens första förlust var därmed ett faktum. Nu får vi analysera filmen som Isac fixat och kolla vad vi kan göra bättre när vi ska möta Falun nästa gång. För tjejerna sa direkt i omklädningsrummet efter matchen och nästa gång ska vi vinna över dem!!! Till veckan ska vi träna bra och förbereda oss på bästa sätt inför ungdoms-DM som går av stapeln på lördag på Lugnet i Falun. Läge för revansch då? Over and out!//Ola F 07 11 dec 2022 0kommentarer
  • Fortsatt obesegrade efter 4-1 mot Malung

Det är en fröjd att se tjejerna spela innebandy just nu och på tisdagskvällen tog vi sjunde raka segern. Något som är oerhört glädjande är vårt fina spel över hela banan, att alla hjälper varandra och att vi både har ett stabilt försvarsspel och anfallsspel. På de senaste fyra matcherna har vi bara släppt in sex mål och gjort 19 framåt! Men som vi brukar säga, det gäller att "Keep up the good work"! Kom ihåg att alla spelare i laget är unika stjärnor och bidrar och skiner på olika sätt och att alla stjärnor behövs för att det ska bli en fin stjärnhimmel:) Matchen mot Malung blev en riktig holmgång och de hade flera äldre spelare med i laget och det var som Cilla sa stundals ett krig. Vi fick en tidig ledning på en retur och trots att hemmalaget kvitterade fortsatte vi att skapa lägen och efter en lite tilltrasslad situation efter ett inslag tog vi ledningen med 2-1 som vi höll till periodvilan. Andra perioden blev mållös men chanser saknades inte för något av lagen. I den sista perioden drygade vi ut ledningen två gånger om efter att vi tryckt på och fått till en hel del chanser framåt och höll samtidigt tätt bakåt. 4-1 i en svår bortamatch mot tredjeplacerade Malung är starkt och jag tycker det är så kul att vi fortsätter på vinnarspåret. Vi fortsätter fokusera på bra träningar och nu väntar en matchfri helg för laget. //Over and out från Ola F 07 30 nov 2022 0kommentarer
  • Sjätte raka segern efter 5-1 mot IBF Falun

Det är fortfarande en del spelare som dras med lite skade- och sjukdomsbekymmer men när IBF Falun kom på besök under söndagen hade vi tio spelare tillgängliga. Men övriga lag i föreningen ställde upp och lånade ut spelare och det var en 06:a och tre 08:or som kompletterade truppen. Starten på matchen var bra och vi fick tidigt en 1-0 ledning och strax efter att den halva första perioden var spelad gjorde vi 2-0 på kontring. Vi hade stort spelövertag över hela banan och med hjälp av både bra anfallspel och försvarsspel hade vi en 2-0 ledning med oss in i periodpausen. I inledningen av den andra var det öppna spjäll åt båda håll och periodens tre mål som procucerades hade alla kommit efter drygt sex minuter. Först utökade vi vår ledning två gånger om innan gästerna fick in sitt första och enda mål i matchen. Vi skapade en hel del chanser i mellanrundan och och hade ett bra omställningsspel i hela perioden. I den sista perioden hade publiken knappt hunnit sätta till rätta innan vi utökade ledningen till 5-1 och fler mål blev det inte i matchen men det fanns bud på flera mål för båda lagen. Vi inkasserade därmed den sjätte raka segern och efter sju spelade matcher är vi fortfarande obesegrade eftersom vi spelade oavgjort i premiären. Dock är man aldrig bättre än den senaste matchen och det går inte att leva på gamla meriter men det är så kul att se att vi kan vinna olika typer av matcher. Det är fortsatt hårt jobb som är framgångsreceptet och vi hoppas den fina inställningen håller i sig då det är dags för match redan imorgon tisdag när Malung väntar på bortaplan! Over and out! //Ola F 07 28 nov 2022 0kommentarer