19:00

Järpås IS

Referat: Rackeby IK - Järpås IS

Tre poäng på ett stormigt Degeberg

På ett blåsigt Degeberg vann vi med 5-0. Spelet fungerade inte hela matchen men ändå stabilt. Vi hade inte tillräcklig aggressivitet i medvinden i första halvlek. Oscar Pettersson hade ändå två lägen som var skarpa, det första bomba han i undersidan ribban och det andra satte han i stolpen. Vi hade problem vid bolltapp då Rackeby fick mycket ytor framför vår backlinje men utan att skapa de riktigt farliga chanserna. Det som kom igenom tog Erik hand om enkelt. Efter 25 min vinner Johan bollen högt på vår vänsterkant och efter några snabba pass så är Johan fri och sätter säkert ettan. Bara minuter senare vinner vi bollen högt igen vilket resulterar i en hörna. En bra slagen hörna där Patrik distinkt sätter tvåan. Strax efter detta fick Jonas gå av då han skallade ihop med en Rackeby spelare och hand näsa blev lite sned. Peter gick in och ersatte på mittbacksplatsen. Några mer mål blev det inte i första halvleken.

Vi gjorde några ändringar och pratade om att spela i motvind och att det kanske tillochmed är lite enklare.

Vi hade bättre balans i den andra halvleken även om vi stundtals var långa i laget. Vi spelade bollen bra längs backen och vi gav inte Rackeby många målchanser. Vi skapade fler målchanser men det dröjde till minut 62 innan vi satte trean då Maikel rullade in sitt mål för kvällen efter pass av Rickard. Vi skapar fler chanser och i den 77:e min satte Johan sitt andra och vårt fjärde för kvällen, pass från Patrik. I slutet av matchen satte Patrik sitt andra och vårt femte efter pass Marcus.

Skönt med tre poäng i höstpremiären och vi har spelat bort lite ringrostighet till nästa helg då Saleby kommer på besök.