19:00

Jung/Kvänum 10 IF

Referat: Järpås IS - Jung/Kvänum 10 IF

Vinst i en händelserik match mot JK10 hemma

En härlig kväll att spela match på särskilt när det är mot ett bra fotbollslag som JK10. Vi gjorde några ändringar från förra matchen då vi fått ett par skador men med vår fina bredd så löste vi detta fint.

Vi började matchen mycket bra med fin rörelse och bra passningsspel hela vägen från Simon i mål upp till våra toppar Patrik och Joel. Vi oroade i varje anfall och redan i 6:e min så löper sig Hampus loss nere från mittplan ner till kortlinjen i straffområdet och slår en hård boll in i straffområdet. Där får en JK10-spelare bollen i magen och styr den in i eget nät! Härlig start och en fin prestation av Hampus. Hampus var inte klar med denna prestation utan fortsatte matchen igenom att vinna sin kant. Vi förde spelet under denna period av match. Med fortsatt kvalitet i passningspel och rörelse. Försvarsmässigt löste vi det fint. Från mitten på första halvlek så minskade vårt spelövertag och JK10 kom i fler och fler farliga målchanser. Här spelade JK mycket fin fotboll och vi hade problem med deras djupledsspel. I detta skede får de ett jätteläge att kvittera men slår bollen utanför i ett öppet läge, där hade vi tur. Vi själva hade nu lite korta anfall och JK bröt våra anfall tidigt. Men när 10 min är kvar av första så får vi fast bollen på vår vänsterkant och efter ett inlägg från Fernow så kommer vår vasse målskytt Patrik mitt framför målvakten och slår in 2-0. Fint anfall och härlig rörelse av Patrik och en bra slagen passning! Vi fick dock inte glädjas länge då JK reducerade endast ett par min senare där de lyckas överlista vårt försvar och Simon. 2-1 står sig halvleken ut även om båda lagen har målchanser i slutet.

Vi är nöjda i stort över den första halvleken. Dock gjorde vi några justeringar i vårt försvarspel för att ta udden av JKs djupledsspel som var bra.

I andra fortsätter den välspelade matchen där båda lagen bjuder på bra anfallsspel. JK som jagar kvittering offrar sig kanske lite mer offensivt och skapar bra målchanser speciellt när vi får springa mycket i djupled hemåt. De är starka snabba men Carl och resten av backlinjen löser det med en del bekymmer. Vi har en del anfall där Hampus gång på gång kommer runt på sin kant och får in bollen in i straffområdet eller skapar hörnor. Flera av hörnorna är nära att ge utdelning men tyvärr lyckas vi ändå inte att få in den. 2-1 står sig men det är farligt varje anfall känns det som för båda lagen. I den 76:e min så har vi ett anfall som tillslut letar sig fram till Hampus på kanten som slår ett fint inspel som Patrik sätter pannan till i det bortre krysset otagbart för målvakten. 3-1 känns hur bra som helst i detta läge. Återigen går det endast någon minut tills JK återigen reducerar denna gången på en hörna där de i andra läget slås in via Simon in i målet. Kändes som om vi inte riktigt var på tårna i första läget. Sista tio blir ett kämpande där JK chansspelar och flyttar upp mycket folk. Detta ger oss försvarsbekymmer och samtidigt bra kontringsmöjligheter. Det känns som om det kan gå lite hur som helst det sista men med lite tur och skicklighet så vinner vi matchen då det inte blir några fler mål.

Stort jubel från hemmalaget och våra supportrar! Hela laget ska en eloge för bra spel och stor uppoffring. Bästa spelare i hemmmalaget blev Patrik utsedd till men jag vill även ge en extra blomma till Hampus Frandsen som gjorde en kanonmatch!