19:15

Mellby IK

Referat: Järpås IS - Mellby IK

Storseger hemma mot Mellby

Det blev stora siffror hemma mot Mellby. Match startar med en kanonchanser för Mellby där Erik fick visa hur bra han när han gör en kanonräddning. Spelet är jämnt men i 10 min gör Joel mål genom ett genombrott och pass från Johan. Bra agerat av Joel som är stark och samtidigt avslutar bra. 2-0 kommer 10 min senare när Joel förarbetar och sedan Patrik bryter igenom och sätter tvåan. Det ska senare komma mera från PP. Resten av halvleken spelar vi fin fotboll och skapar chanser. Efter en hörna i 25 min lyfter Jonas A in bollen igen mot straffområdet men får den lite fel, ändå letar sig bollen in precis under ribban. Tror att Mellbys målvakt hade sol i ögonen som störde honom. I den 37:e min sätter Patrik sitt andra mål för dagen efter pass Philip. När det är några minuter kvar sätter Christopher 5-0 genom en lobb där deras målvakt rensar på Patriks stress och med en lugn behärskad spark med vänsterdojjan har vi 5-0 med oss in i paus.

Vi har bara bra saker att säga efter första halvlek. Enda var att hålla fokus i andra halvlek.

Andra startar med lite lägre tempo men vi fortsätter skapa chanser och på en hörna sätter Oscar Pettersson sexan. I samma veva får han gå ner och spela mittback. Sedan får tyvärr Hampus en rejäl smäll och fick kliva av. Kvaliteten och framförallt tempot går ner och inga större chanser får något av lagen. En bit in i andra så råkar vår Målvakt Erik på en smäll i huvudet och får kliva av. Det var en smäll på ögonbrynet och Erik kände sig inte hundra. Oscar tar över som målvakt. Oscar skapar en chans direkt på en kanonutspark men Mellby avvärjer detta försök. I slutet av matchen gör vi två mål till genom Patrik och det sista från Philip.

Bra hela laget men ett extra plus till vår allt-i-allo Oscar som spelade anfall, mittback och målvakt. Även våra anfallare som totalt gör 5 mål är också värt att nämna. Ja så här kan jag hålla på för hela laget ska ha beröm!

Finns inte så mycket att klaga på efter en storvinst som denna. Nu tar vi helg och laddar sedan för en ny drabbning nästa fredag, då borta mot Örslösa/Söne.