• Årsmöte 2023

Måndagen den 3e April är det dags för årsmöte. Tid: 18.15 Plats: Svanestugan Välkomna IK Svane 9 mar 2023 0kommentarer
  • Svane gav allt i finalen - men förlust med 3-2

Hårt, jämnt, spännande – och välspelat. Den sista och avgörande matchen i slutspelet för Svanes 08/09-lag blev precis så häftig som man kan önska sig. Men trots forcering på slutet så blev det förlust mot Skepplanda med 3-2. När domaren blåste för full tid efter 75 minuter så var synen så tydlig att det här inte var vilken match som helst. Spelarna i Skepplanda jublade och kastade sig över varandra. Svanespelarna låg eller satt i gräset med huvudena i händerna, till synes otröstlig och besvikna. Men synen några minuter senare var också tydlig: lagen tackade varandra för en bra match och tog varandra i hand. Förhoppningsvis var båda lagen nöjda med matchen, för det ska de verkligen vara. Visst, Skepplanda vann – men Svanekillarna gjorde verkligen allt för att vinna och ta hem segern i A-slutspelet i serien. För det krävdes det seger, medan det räckte med oavgjort för Skepplanda Och det såg bra ut till en början. I den första av de tre halvlekarna fick Svanes specielle målgörare Sadaq Abduí Nuur en fin genomskärare, och fri med målvakten gjorde han som han gjort så många gånger under säsongen, en precis och nätt touch förbi målvakten. I det läget var Svane i förarsätet; Skepplanda hade mest boll medan Svane hade ett antal omställningar som kunde resulterat. I den andra halvleken tog Skepplanda över än mer och det gav resultat, och man kvitterade, tog ledningen och gjorde 3-1. Avgjort? Nej, Svane gav inte tappt och i stora delar av den sista halvleken var spelet på Skepplandas planhalva. Man hade bestämt sig för att gå för det och tryckte tillbaka ett Skepplanda som i stort sett bara fick slå ifrån sig. Och reduceringen och därmed hoppet skulle komma. Med cirka tio minuter kvar satte Ahmed Jasin 3-2- målet med en läcker halvvolley, efter ett fint inspel från högerkanten. I det läget behövde Svane två mål till för att ta hem segern och man fortsatte att trycka på, och skapade bland annat ett antal farliga hörnor. Men Skepplanda spelade klokt i försvaret och man kunde rida ut stormen, och vinna med 3-2, och därmed få segerjubla. Men Svane ska ha all heder för att verkligen ha gett precis allt i en match som inte bara var spännande utan också välspelad. Det här var två skolade lag som ville spela passningsfotboll och som bemästrade att göra det. Inramningen förtjänar också att nämnas; så mycket folk – drygt hundra personer - har det troligen inte varit på Svanevallen på flera år. Nu är tävlingssäsongen över för 13/-14-åringarna och man längtar redan till nästa säsong. Det här laget har alla möjligheter att utvecklas än mer och nå ännu större framgångar. IK Svane 3 okt 2022 0kommentarer
  • Nu gäller det för Svanes pojkar - Vinst krävs för serieseger

Årets match – och årets sista match! Nu är avgörandets stund inne för Svanes pojkar födda 08 och 09. Seger mot Skepplanda på söndagen så är man vinnare i A-slutspelet i den serie som heter Division 5 Bohuslän Vill du följa dramatiken och se Svanes framtid så är det Svanevallen kl 13.00 som gäller. Svanes äldsta pojklag med 13- och 14-åringar har gjort en mycket fin säsong – både i seriespelet och i Oddebollen, där man gick till final i b-slutspelet i hård konkurrens av både svenska och norska lag. I den inledande serien – där man spelar 9 mot 9 - som innehöll 15 lag som möttes i enkelserie såg det länge ut som om Svans skulle hamna i topp. Men en snöplig förlust på slutet gjorde att man missade seriesegern. Men slutspel blev det – dit kvalificerade sig de fem första lagen i serien. Och det är slutspelet som nu ska avgöras. Inför den allra sista matchen har Skepplanda tre rakar segrar och nio poäng. Svane har två segrar – mot Strömstad och Stenungsund – och en oavgjord – mot Grebbestad, och har därmed sju poäng. Seger mot Skepplanda i den helt avgörande matchen och man går om – och vinner slutspelet. Så mycket mer dramatiskt kan det inte bli i säsongens sista match. Och det har varit en säsong som inneburit både utveckling och resultat i matcherna. - Grabbarna har gjort det fantastiskt bra, säger huvudtränaren Jaama Abdikarim Ahmed. Att vi bedriver bra träning visar sig också i att många vill komma och provträna med oss. Det är väldigt kul. Matchen mot Skepplanda då? - Det blir tufft, säger Jaama. Vi spelade en jämn match mot dem i våras. Det är ett bra och välväxt lag. Men något annat än vinst finns inte för oss. IK Svane 1 okt 2022 0kommentarer