• Vänersborgs FK - IK Kongahälla 1-3 (1-2)

Match två i seriespelet står på tur idag. Premiären blev ju som bekant en rolig tillställning med en go hemmaseger (4-1) mot tänkta topplaget Motala AIF. Dags för en sen fredagskvällsmatch borta mot ett annat tänkt topplag, nämligen Vänersborgs FK. Klartecken för matchen fick vi tidigt på fredagsförmiddagen då snöröjningen lovades fixas innan matchstarten. Vädret var kyligt och lätt regn mest hela tiden, men det störde inte Kongahällalirarna. Första halvleken Direkt i matchinledningen tar IKK tag i matchen och vaskar fram chanser direkt. Min 2 Imer Beqiri ett fint pass till en snabbt löpande Tim Stolt Hermansson på högerkanten men avslutet så när in i hemmakassen. Direkt minuten efter ett nytt fint högeranfall denna gången med Albin Axelsson och ett perfekt inspel till Gustav Kjellströms huvud och en nick som hemmamålvakten får göra en akrobatiskt räddning på. Returen ut till Beqiri som drar till och bollen via en hemmaförsvarare till hörna som blir resultatlös. IKK trycker på hårt framåt. Bra frisparksläge då Hegab blir fälld. Skottet o chansen rinner bort. Inne i minut 10 nu och Vänersborgs första anfall i matchen. Snabbt spel på högerkanten och Enoch Adu hittar en fristående o omarkerad Marcus Bengtsson som enkelt sätter bollen i mål vid den närmaste stolpen. 1-0 ajajaj.. Min 11 nu och Rasmus Hegab med ett inspel framför VFK målet som Beqiri så när kan styra i mål. Även ett Kjellströmskott som målvakten får fingertopparna på och en IKK hörna utan resultat. Första kvarten spelmässigt helt klart till IKK och flera giftiga lägen, men ett VFK mål blir det av den kvarten på en chans. IKK dominerar rejält men en del slarv i alla fall i uppspelslägen hinner jag uppfatta av matchbilden som dock inte VFK kan utnyttja utan IKK spelarna krigar tebaks de bollarna. Frisparksläge då Hegab blir fälld i ett bra läge i min 22. Skottet lämnar målvakten retur på och Gustav Kjellström lägger bollen utanför målramen på den efterföljande chansen. Nu har väl Gustav skjutit in sig och snart målar han väl tänker jag. IKK fortsätter att dominera, skapar chanser. Snart kommer väl en kvittering i matchen tänker jag. Kjellström då tänker jag givetvis men fel kommer jag att ha. Min 26 nu. Imer Beqiri frispelar Rasmus Hegab som avslutar med ett rungande skott i stolpen. Nu är vi framme i den 28:e minuten och Hegab i ett högeranfall. Bollen in till en fint placerad Felix Andersson framför VFK målet. Han visar hur man enkelt gör mål. Siktar in sig på vänsterhörnet och trycker dit bollen och vips så är det kvitterat. 1-1 mycket rättvist!! VFK i ett högeranfall och kanonläge. Skott som IKK målet som Theo Ferm tvingas göra en giftig räddning på. Puuuhhh!! Detta i min 30. Och äntligen en IKK ledning kommer således i den 32:a minuten. Ett mkt fint högeranfall med många spelare inblandade i. Ett fint inspel det sista i anfallet från Albin Axelssons fot till Gustav Kjellströms huvud och en galant nick i hemmakassen. Grymt snyggt hela spelsekvensen!!! 1-2 nu!!! IKK dominerar spelet och vaskar fram fina chanser hela tiden och man väntar nu på en utökning av ledningen. Strax före halvtid har även Tim Stolt Hermasson bra läge för 1-3 och även Buba Sanyang med att skott med vänstern tror jag och en svettig räddning av hemmakeepern. HT 1-2 Inget snack om rättvis IKK ledning i halvtid dock klart i underkant då jag noterar ungefär 12-3 i målchanser i IKK favör och ett frejdigt spel ute på plan med både go, vilja och roligt spel för oss åskådare. Andra halvleken Inget ordnat spel alls i inledningen på den andra halvleken. Mest hafs i mitt tycke. En VFK chans dock i min 52 som Theo Ferm räddar till hörna. Jämnt spel och inte den kraftiga IKK dominansen som vi såg i den första halvleken. Bra Kjellström läge dock i min 60 men får bollen lite för långt ifrån sig i avslutsläget och mv hinner till bollen och norpar den. IKK gör en hel del byten ungefär mitt i halvleken och det blir mer energi i laget och IKK tar över igen efter en jämn första halva. Men VFK giftigare också då de får lägen. Min 68 nu. Tim Stolt Hermansson snurrar upp sina motspelare och det slår gnistor i attackerna på högerkanten från honom. Mkt kul att se!! Inte alls så mycket i chansväg som i första halvlek är vad jag kan se från min position. Inbytte Max Selldén får till ett mäktigt skott i ribban i min 75 efter en fin rush. Minuten efter en VFK hörna. Båda lagen ser hungriga ut men jag tror ett IKK mål blir spiken i kitan för VFK. Nytt fint IKK anfall i min 77 och bollen rakar inbytte Gustav Klintberg in i mål. Men målet blir avvinkat för offside . Nu är det bara att hålla tätt i slutet som gäller och alla ger allt i matchen. Min 81 nu och en magnifik frispelning från inbytte Ludvig Ferdinandsson till Gustav Kjellström som så när utökar IKK ledningen till 1-3. Ajajaj så nära. Men till slut kommer en mycket rättvis utökning av ledningen till 3-1 och spiken i kistan för VFK. En ny fin passning från Ludvig Ferdinandsson till Gustav Kjellström och ett avslut som mv halv räddar men bollen in i hemmakassen. Målet i minut 90. Hääärrrligtt! Max Selldén kommer loss en hel del med på sin kant på övertid och som så när utökar IKK ledningen vid flera tillfällen. Slut 1-3. Till matchens lirare i IKK valdes Tim Stolt Hermansson. Min sammanfattning av matchen. IKK gör en mycket fin första halvlek och skapar mängder med chanser och halvtidsledningen klart i underkant. Lite jämnare första halvan av andra och ny energi i IKK med lyckade byten och övertag igen i slutet. Vänersborgs FK är ett bra lag i ungefär samma klass som Motala är mitt intryck. Nu gäller det att ladda om till nästa veckas drabbning hemma på Kongevi då IFK Kumla kommer på besök. Vi kan slå alla lag i serien när vi är på tå och kan förlora mot alla om inte fokus finns. Ett exempel bara finalen i Östra Cupen!!! Matchen stjärnor i stjärnjakten enligt följande: 3* Tim Stolt Hermansson 2* Felix Andersson 1* Gustav Kjellström Återkommer med stjärnorna i den första matchen då ett tekniskt fel uppstått och jag får information om det. Välkomna till Kongevi lördag 13 april kl 14.00 och omg 3 då vi tar emot IFK Kumla. //fk A-lag Herrar för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Damerna vinner seriepremiären mot Hönö borta med 2-6!

Damerna spelade premiär borta mot Hönö på fredagskvällen. Bra spel, uppoffrande spel för varandra och många fina mål gjorde att slutresultatet ställdes till 2-6 till de röda. Målen gjordes av: Freja Forsman x2 Alice Ottersten x2 Wilma Ekelund Julie Fanger Längre referat och stjärnjakten kommer på hemsidan av Hugo Nithander. A-lag Herrar för 10 dagar sedan 2kommentarer
  • Stark bortaseger mot Vänersborgs FK 1-3

Lagmoral, kämparglöd och fina spelmoment gör att vi vänder ett 1-0 unerläge till en klar seger med 1-3 uppe i ett kylslaget Vänersborg. Kvitteringen till 1-1 svarade nyförvärvet Felix Andersson för och sen kliver Gustav Kjellström in o fixar både tvåan och trean. En underbar seger och i serieledning nu efter 2 omgångar. Målgörarna på bilden. Den lille är Felix och den store är Gustav. Mer om matchen I morgon troligtvis. //fk A-lag Herrar för 10 dagar sedan 7kommentarer
  • Dags för seriepremiär - summering av damernas försäsong

Idag fredag är det äntligen seriepremiär i Division 4. Efter en rekordlång och stenhård försäsong med träningar sedan andra veckan i januari och totalt nio matcher, känns laget redo för att ta sig an tävlingsmatcherna. Försäsongen drog vi igång redan andra måndagen i januari. Då med målsättningen att träna oftare och hårdare än vad vi tidigare gjort. Efter förra säsongen fick vi mersmak och känner att vi har möjlighet att nå topppen. Så under vintern och våren har vi nu tränat fyra gånger i veckan med tre träningar på Kongevi och en träning på Nordic Wellness. Vi har spelat matcher i stort sett varje helg sedan i februari och det med goda resultat mot motstånd som i många fall spelat i högre divisioner. Vi har även varit på träningsläger under våren, denna gång i Malmö. Fyra träningar hanns det med under långhelgen fredag till söndag, varvat med mycket annat och framförallt umgänge. En fantakstisk resa för att lära känna varandra bättre. Nu är det dags att sätta kunskaperna på prov när vi möter Hönö IS borta på Hönö Arena klockan 19:30. Här följer en summering av försäsongen. Träningsmatcher: IK Kongahälla - Utbynäs SK 1-1 (1-1) Mål: Emilia Karlsson - Ass: Elin Arnfjord Öckerö IF - IK Kongahälla 0-1 (0-1) IK Kongahälla - Orust FC 3-0 (2-0) Mål: Alice Ottersten 2, Ida Hedlund IK Kongahälla - Ytterby IS 0-1 (0-0) IK Kongahälla - Frillesås FF 3-2 (0-2) Mål: Julie Fanger 2, Josefine Hedén - Ass: Emma Hansson, Ida Hedlund Angered BK - IK Kongahälla 1-2 (1-1) Mål: Emma Koch Nielsen, Alice Ottersten - Ass: Emma Koch Nielsen IK Kongahälla - IK Rössö 2-0 (2-0) Mål: Freja Forsman, Julie Fanger - Ass: Julie Fanger, Wilma Ekelund Näset SK - IK Kongahälla 3-0 (1-0) IK Kongahälla - IF Ureadd 8-1 (6-1) Mål: Alice Ottersten 3, Julie Fanger 2, Emilia Karlsson, Bianca Wallin, Ida Hedlund Serier: Division 4B Division 5 Ledarstab: Huvudtränare: Marwan Mohammad Assisterande tränare: Hugo Nithander Assisterande tränare: Rickard Schöndell Lagledare: Christer Steinsson Målvaktstränare: Loa Berlin Sportråd: Joakim Lantz Per-Erik Högberg Christer Steinsson Nyförvärv: Emilia Karlsson Ansluter från KFF samarbetet Ella Wallin Ansluter från KFF samarbetet Ellen Lantz Ansluter från KFF samarbetet Viktoria Karlén Ansluter från KFF samarbetet Bianca Wallin Ansluter från KFF samarbetet Olivia Jonsson Ansluter från KFF samarbetet Matilda Karlsson Ansluter från KFF samarbetet Freja Forsman Ansluter från KFF samarbetet Elin Arnfjord Ansluter från KFF samarbetet Wilma Ekelund Ansluter från KFF samarbetet Matilda Svensson Orust FC Nathalie Hansen Göteborgs FF Alice Ottersten Ytterby IS Julia Lipic Hopmoen Ytterby IS Nova Hedén Ytterby IS Lena Dihn Angered BK Nellie Lyckner Nol IK Emma Koch-Nielsen Kärra KIF Frida Andersson Comeback efter uppehåll Sara Olofsson Comeback efter uppehåll Inför dagens match Målvakt: Frida Andersson Backar: Wilma Ekelund, Ida Hedlund, Ella Ohlson, Emma Koch Nielsen Mittfält: Lena Dihn, Veronica Nikell, Julie Fanger, Bianca Wallin, Julia Lipic Hopmoen, Nellie Lyckner Anfall: Freja Forsman, Nathalie Hansen, Alice Ottersten, Josefine Hedén, Matchstart 19:30 Hönö Arena. Varmt välkommna att stötta laget! IK Kongahälla för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Anmälan till Sommar Camp 2024 är öppen!

Nu har vi öppnat anmälan till Sommar Camp 2024! IK Kongahälla bjuder in alla barn till att anmäla sig! När: v.25 måndag – torsdag (17/6-20/6) Målgrupp: Flickor och pojkar födda 10-18 Var: Kongevi IP Hur: Deltagarna kommer delas in i två grupper. En grupp födda 10-13 och en grupp födda 14-18. OBS Alla anmälda får plats. Ingen bekräftelse skickas efter anmälan! Betalningsinformation: Faktura skickas ut! Deltagaravgift 1100: - Anmälan skall vara IK Kongahälla tillhanda senast den 3 juni och är bindande vid angivet datum. OBS! Anmälningar som sker efter 3 juni kan inte garanteras fotbollspaket på grund av leveranstid. Anmälan och mer information hittar ni på länken här. Till Sommar Camp Fotbollshälsningar IK Kongahälla IK Kongahälla för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Supporterbuss med IKK till Vänersborg fredag 5/4

Vinst i premiären mot Motala AIF FK. Nu ordnar klubben med supporterbuss till Vänersborg på fredag 5/4. Det finns 50 platser så först till kvarn gäller. Avgång: Fredag kl 18.00 Från: Kongevi IP Anmälan Via mail till: linus.carlstrom@ikkongahalla.com eller 0733-186921 senast onsdag 3/4 kl 19.00. Anmälan är bindande. När ska man betala? 150:- per person (ink. bussbiljett ej matchbiljett). Swish till klubben: 123 510 72 06 när vi vet att bussen kan avgå, se nedan för villkor. Matchbiljett: Köps på plats. Hemkomst: Ca 22.30 Kongevi IP Villkor: Vi förbehåller oss rätten att avboka bussresan vid för få anmälningar. Vi uppdaterar denna nyhet på hemisdan om bussen avgår senast torsdag 4/4 innan lunch. Hälsningar Kansliet IK Kongahälla för 15 dagar sedan 0kommentarer