• IK Kongahälla - IK Gauthiod 1-1 (0-0)

Ny fredagskväll och match igen. Denna gång kommer IK Gauthiod till Kongevi och som gjorde en fin insats i senaste omgången då de kryssade mot topplaget Lidköping. Kallt o jävligt igen precis som förra fredagen och inget gött vårväder. Ska IKK in i vinnarvågen igen? Vi får se!! IKK:s P-10 gäng var bollkallar och gjorde ett alldeles utmärkt jobb!! Första halvleken IKK börjar starkt och går på hårt framåt. En dubbelhörna i andra minuten som direkt nästan blir en trippel. Laget äger inledningen och IK Gauthiod får bara freda sig och och IKK.s fjärde hörna kommer redan i 8:e minuten och en till strax efter. Första 20 minuterna får bortalaget bara slå ifrån sig utan att skapa något eget. Kanske deras matchplan vem vet? IKK fortsätter med ett spelövertag men kraften och farten mattas något tycker jag. Imer Beqiri testar ett skott i bra läge som täcks bort i straffområdet efter 26 minuter. Mycket lugnt så här långt för hemmamålvakten Theodor Ferm som mest får kolla på match precis som jag. Men man vet ju aldrig vad som händer härnäst i matchen. Vad som helst kan hända. Men efter en ca 30 minuter blixtrar IKG till i en vass kontring som dock rinner ut i sanden. Ett fint IKK anfall minuter efter och från vänsterkanten ett fin passning från Buba Sanyang in till Gustav Kjellström som nicka bollen rakt i famnen på bortakeepern. Kjellström verkar inte få de rätta bollarna att jobba på idag men kommer väl snart hoppas man ju. Ett bra IKK läge igen i min 42, inlägg, utboxning av mv till Buba Sanyang som klipper bollen över målramen. Minuten efter kommer Gustav Lind igenom på högerkanten inspel eller skott vad vet jag men bollen nära rulla in i målet i alla fall. Gauthiod testar skott från långt håll sista minuten som går utanför målramen. Halvtid 0-0. Hårt IKK tryck första kvarten borde ha belönats med ett hemmamål men sen avtog farten i matchen tycker jag men IKK för matchen och IKG får mest försvara sig. Målen kommer väl i andra halvlek tänker jag. Andra halvleken IKK lite medvind nu i andra. Får se vad detta kan betyda. Det första i andra halvlek blir en IKG hörna som blir resultatlös. Min 49 en IKK hörna som rensas ut till Rasmus Hegab som i bra läge skjuter hårt över målramen. IK Gauthiod verkar ha flyttat fram sina positioner och inte vill bli så nedtryckta som i inledningen på första halvleken. Regnet hänger i luften och kallare och kallare blir alltefter matchen fortlider. 54 min. En fin rusch på vänsterkanten Buba Sanyang och förbi bortaspelarna men blir kapad bakifrån och domaren tvingas dela ut en ostskiva. Mitt i halvleken ser IKG lite piggare ut än hemmaspelarna efter att nollan bakåt hålls och chansen till seger ännu finns. Min 60 ett inspel till Gustav Lind som får till det med fel fot och den chansen rinner ut med. Minuten efter ett långt IKK inkast till Sebastian Fåglum Bertilsson som får till nicken tyvärr utanför målramen. Nu har 70 minuter gått och IKK blir uddlösare så jag tror i detta läge att matchen kommer att sluta 0-0, men där har jag fel igen!!! Bollen ut tiil matchens lirare Martin Cruz på högerkanten i minut 76. Snurrar upp några IKG spelare och ser Sebastian Fåglum Bertilsson i bra läge framför bortamålet. Inlägg och nick i mål och hemmaledning 1-0. Nu får det inte hända nåt konstigt bakåt igen som förra matchen. Inhoppande Milton Bäckman igenom på högerkanten i minut 80 och et perfekt inspel till Buba som drar bollen högt över i bra läge. Mycket nara 2-0. I minut 89 spelar Kjellström fram bollen till Milton i ett kanonläge, men tyvärr drar han till bollen som far högt över målramen. Ajaj va nära matchavgörande av debutanten Milton Bäckman. Och så händer det som inte får hända på över tiden. IKG hörna och 1-1 i 93 minuten.. Ajajaj vad hände där. Den trodde man inte skulle komma. Strax efter målet blåser duktige domaren Jure Sosic av matchen som återigen slutar med ett kryss. Tror att IKG fick matchen dit de ville med ett bra försvarsspel och chanser till mål framåt kommer ju alltid. Och de gjorde ju mål på nästan enda chansen de hade. Men IKK borde avgjort detta redan i första kvarten med den goa farten och trycket mot IKG målet. Helt klart en missräkning men vi får komma igen nu med två tuffa bortamatcher härnärmast. Fortfarande obesegrade vilket är bra gjort. Många tror att det är jag som delar ut stjärnorna i matcherna vilket inte är fallet. Återkommer med stjärnorna så fort jag får reda på tilldelningen. Kom precis nu!! 3* Martin Cruz 2* Buba Sanyang 1* Sebastian Fåglum Bertilsson //fk A-lag Herrar för 8 dagar sedan 0kommentarer
  • Kryss mot IK Gauthiod. Tappade segern i slutminuten igen.

IKK såg ut att gå mot seger i matchen mot IK Gauthiod hemma i gårdagens kyliga vårkvällsmatch, men återigen tappades segern efter lite slarv och fast situation i min 90. IKK dominerar matchen men ledningsmålet får dröja till ca kvarten kvar. Matchens lirare Martin Cruz snurrar upp några bortaspelare på högerkanten och ett magnifikt inlägg till Sebastian Fåglum Bertilsson som sätter pannan till och 1-0. Flera bra t.o.m kanonlägen att utöka ledningen finns men en onödig borta hörna i slutminuten och en chockartad kvittering kommer. Detta trodde man inte skulle ske men som skedde ändå. Tappar nog lite mark till toppen men fortfarande obesegrade efter 5 omgångar vilket är mycket bra. Mer om matchen senare i helgen. När? Den som lever får se!! //fk A-lag Herrar för 8 dagar sedan 3kommentarer
  • Matchdag mot Sävedalen

Säsongen tuffar vidare i full fart, och efter två raka vinster i inledningen av division 4 åker damerna på torsdagskvällen och spelar om den tredje raka, borta mot Sävedalen. Vi har inlett säsongen mot två nykomlingar i serien, lag som vi inte haft särskilt bra koll på. Nu på torsdagskvällen står en mer bekant motståndare på andra planhalvan när vi möter Sävedalens IF på Valhamra 20:15. Vi har haft en bra träningsvecka och känner oss i god form. Säsongsinledningen har gett en god energi till truppen, men framförallt blodad tand för lagen högre upp i tabellen. Motståndarna Sävedalen har också inlett säsongen med två segrar. Det mot Hönö och mot Angered. Du kan vara med och köpa 50/50 lotter till matchen, via swish. En ensam vinnare får hälften av omsättningen. Andra hälften går till IKK. Följ länken här: 50/50 lotter Truppen mot Sävedalen: Frida Andersson Wilma Ekelund Matilda Svensson Ella Ohlson Emma Koch-Nielsen Emma Hansson Lena Dinh Emilia Karlsson Veronica Nikell Nellie Lyckner Julie Fanger Nathalie Hansen Alice Ottersten Freja Forsman A-lag Damer för 10 dagar sedan 1kommentar
  • Målkalas på Kongevi – historia skrevs i hemmapremiären

På ett soligt kallt Kongevi rev vi av hemmapremiären och det med besked. För i fredags skrevs faktiskt historia, då damlaget aldrig förr gjort så många mål i en och samma matcht. Efter att vi dragit igång division 4 borta mot Hönö blev det ett längre matchuppehåll i serien innan vi fick besök av Hälsö BK under fredagskvällen. En välfylld läktare stod i det kalla vädret, med ett spel på plan som värmde. För det blev islossning ganska tidigt i matchen. Redan efter fem minuter spräckte Julie nollan, och därefter trillade bollen in i tät följd. I halvtid visade resultattavlan 6-0 efter tre mål av nämnda Julie, ett av Nathalie, ett av Emma Hansson och ett av Alice Ottersten. Och fler mål skulle det bli. När slutsignal ljöd hade ytterligare sex mål gjorts och slutresultatet kunde skrivas till 12-0. Vi tar med oss flera saker från denna matchen. Först och främst skriver vi in denna match i klubbens historieböcker, då en säker källa (Christer Steinsson) klargjort att damlaget aldrig tidigare gjort så många mål i en match, som i denna. Att vi klarar av att spela vårt spel, trots att matchen avgjordes tidigt och trots att tempot flera gånger går ned är också något som glädjer oss. Det tar vi med oss in i den nya veckan. Nu väntar träning måndag och onsdag, och sedan match borta mot Sävedalen på torsdag. Men för er som inte kan hålla er för att se fotboll på Kongevi så kan vi glädja er med hemmapremiär redan på söndag i division 5. Då mot Jonereds IF. IK Kongahälla - Hälsö BK 12-0 (6-0) Mål: Nathalie Hansen 5, Julie Fanger 3, Veronica Nikell, Emma Hansson, Alice Ottersten, Emilia Karlsson Assist: Julie Fanger 3, Nathalie Hansen 2, Freja Forsman 2, Alice Ottersten, Ellen Lantz Stjärnjakten mot Hälsö: Julie Fanger 3 Nathalie Hansen 2 Emma Hansson 1 Stjärnjakten 2024 Lena Dihn 3 Julie Fanger 3 Nathalie Hansen 2 Freja Forsman 2 Ella Ohlsson 1 Emma Hansson 1 A-lag Damer för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: IK Kongahälla - Hälsö BK

På ett soligt kallt Kongevi rev vi av hemmapremiären och det med besked. För i fredags skrevs faktiskt historia, då damlaget aldrig gjort så många mål i en och samma match förut. Efter att vi dragit igång division 4 borta mot Hönö blev det ett längre matchuppehåll i serien innan vi fick besök av Hälsö BK under fredagskvällen. En välfylld läktare stod i det kalla vädret, med ett spel på plan som värmde. För det blev islossning ganska tidigt i matchen. Redan efter fem minuter spräckte Julie nollan, och därefter trillade bollen in i tät följd. I halvtid visade resultattavlan 6-0 efter tre mål av nämnda Julie, ett av Nathalie, ett av Emma Hansson och ett av Alice Ottersten. Och fler mål skulle det bli. När slutsignal ljöd hade ytterligare sex mål gjorts och slutresultatet kunde skrivas till 12-0. Vi tar med oss flera saker från denna matchen. Först och främst skriver vi in denna match i klubbens historieböcker, då en säker källa (Christer Steinsson) klargjort att damlaget aldrig tidigare gjort så många mål i en match, som i denna. Att vi klarar av att spela vårt spel, trots att matchen avgjordes tidigt och trots att tempot flera gånger går ned är också något som glädjer oss. Det tar vi med oss in i den nya veckan. Nu väntar träning måndag och onsdag, och sedan match borta mot Sävedalen på torsdag. Men för er som inte kan hålla er för att se på fotboll på Kongevi så kan vi glädja er med hemmapremiär redan på söndag i division 5. Då mot Jonereds IF. IK Kongahälla - Hälsö BK 12-0 (6-0) Mål: Nathalie Hansen 5, Julie Fanger 3, Veronica Nikell, Emma Hansson, Alice Ottersten, Emilia Karlsson Assist: Julie Fanger 3, Nathalie Hansen 2, Freja Forsman 2, Alice Ottersten, Ellen Lantz Stjärnjakten mot Hälsö: Julie Fanger 3 Nathalie Hansen 2 Emma Hansson 1 Stjärnjakten 2024 Lena Dihn 3 Julie Fanger 3 Nathalie Hansen 2 Freja Forsman 2 Ella Ohlsson 1 Emma Hansson 1 A-lag Damer för 13 dagar sedan 0kommentarer