• Äntligen seger!

Idag kom så äntligen första segern i seriespelet efter en finfin insats borta mot Vänersborgs IF Första Matchen är ganska jämn inledningsvis där hemmalaget jobbar mycket med spelvändningar för att frigöra sina snabbar yttrar. Vi förvarar oss väl och är stundtals ganska modiga med bollen och snickrar ihop några bra anfall. Det är relativt lätträknat med vassa målchanser åt något håll under större delen av första halvleken men i minut 37 kommer hemmalaget till ett jätteläge. Ett skott utifrån där årsdebuterande Alfred Larsson gör en kanonräddning till en resultatlös hörna. Vi tar ledningen precis innan paus. Ett inspel från Ismail Talic skarvas vidare av Anton Hellborg innan Jacob Berg är sist på bollen. 0-1 på tavlan i paus. Andra Hemmalaget trycker ner oss något inledningsvis och vi blir lite väl låga och passiva. I minut 50 visar sig Affe Larsson på styva linan igen med en fin fotparad. Viktig räddning när VIF har momentum. Istället gör vi 0-2 i minut 56, något ologisk just där och då sett till spelet. Ett skott utifrån av David Larsson träffar stolpen och på returen håller sig Axel Johansson framme och sätter dit bollen. VIF byter bland annat in Valon Gashi ganska direkt efter målet och börjar lyfta in bollar mot vår box. Vi försvarar oss dock väl och kan också sticka upp i kontringar vid ett antal tillfällen. I minut 73 resulterar en sådan kontring när Jacob Berg snyggt serverar Axel Johansson öppet mål och vi har 0-3. Resten av matchen spelar vi disciplinerat och VIF lyckas inte reducera. Årets första seger är därmed ett faktum. Sammanfattning Äntligen! En finfin arbetsinsats av kollektivet där både startspelarna och de som kommer in gör ett gott dagsverke. En eloge till samtliga men lite extra plus till årsdebuterande Alfred Larsson i målet som är trygg och säker matchen igenom och dessutom gör några fina räddningar. Vi njuter ikväll och sedan är det fullt fokus på BK Forward på lördag. 16.00 Lunnevi. Laget: Alfred Larsson Erik Lundmark Ali Bazzi Arvid Bergman William Jensen(k) Anton Hellborg Oscar Edh(63) Ismail Talic(59) David Larsson(79) Jacob Berg Axel Johansson Avb: William Antic, Edvin Ahlqvist(59), Tim Skogsberg(79), Viktor Johansson(63), Timmie Salén, Albin Durguti Herrlaget för 8 dagar sedan 0kommentarer
  • Match IKG - Skoftebyn 3-0 (2-0)

Matchen mot Skoftebyn slutade med en 3-0 (2-0) seger. Vi starta matchen bra försöker spela runt och komma till lägen, vi har några bra lägen bla. ett friläge som Mörk skapar genom en fin framspelning av Lena. Deras Mv gör det bra. Men efter ca halva första så går vi ner oss lite och dom kommer till några skott och även några hörnor. Men i slutet av första vill Felicia annat viker in från vänster och placerar in bollen i bortre efter spelvändning av Agnes. Snyggt i min 40. Vi trummar på vidare och 2-0 kommer min 44 genom Agnes med ett skott utifrån efter inlägg av Dalin från vänsterkanten. Detta är bland det sista i halvleken. Andra tycker jag att vi har bra koll på motståndarna dom skapar inte mycket. Vi kommer igång bra andra halvlek skapar ett antal lägen men bollen vill inte in räddar inte Mv så ligger någon försvarare i vägen. Men tillslut kom 3-0 85 min genom Agnes H efter en underbar framspelning av Amelia. Vi har bra koll på andra halvlek dom skapar inte mycket utan vi ligger hyfsat rätt i försvarspelet och rullar lite boll. Men detta är svårt då planen inte är helt iordning. Vi gör en del byten i andra. Härligt att se dom yngres inhopp. Nu kör vi på efter en bra start på serien. Damer för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • 2-3 mot Säffle

Idag tog vi emot Säffle SK i en viktig match sett till tabellläget. Detta blev också säsongens första match på gräset men tyvärr inte första segern i seriespelet. Första Det är svårspelat på en studsig och ojämn gräsmatta så kvaliteten blir naturligtvis lidande stundtals. En hel del längre bollar från båda lagen och detta är definitivt ett spel som passar gästerna bättre än oss. Med halvtimmen spelad går det över från mest kamp och bollbyten till mer kontrollerat anfallspel från vår sida. Och då börjar vi skapa chanser. I 33:e skjuter Ludde Sundberg ett skott efter ett fint anfall men tyvärr går bollen rakt i famnen på SSK-keepern. Två minuter senare är det Axel Johanssons tur att testa lyckan men hans skott går tätt över. Bara minuten senare vinner vi bollen högt och det slutar med ett skott från William Jensen som målvakten räddar. Vi trycker fortsatt på och i minut 37 kommer utdelningen. Fint anfall igen och Axel Johansson trycker in 1-0 från nära håll efter Willes inspel. Rättvist efter en fin period men glädjen blir kortvarig då Säffle skruvar en hörna rätt i mål i minut 39. Första och enda ”avslutet” för deras del i akt 1 men det räcker till 1-1 i paus. Vi är nära 2-1 i minut 42 men då räddas Jacob Bergs nick på mållinjen. Andra Här startar gästerna bäst och vi får inte grepp om dem inledningsvis. I minut 60 kommer 1-2. Även denna gången en hörna som leder till skott i mål bakom Antic. Vi höjer oss efter detta och i minut 69 skapar vi en dubbelchans. Oscar Edh kommer fri men avslutet räddas av målvakten. Returen går ut till Axel men hans avslut blockas på linjen av en försvarare. Vi trycker tillbaka gästerna men får vänta en stund på kvitteringen. Den kommer i minut 81 när inhoppande Erik Forsblad nickar in Willes hörna. I 87:e är det oerhört nära 3-2 när David Larsson lyfter bollen mot mål efter att keepern varit långt ut. Den seglar dock precis utanför det tomma målet. Istället gör gästerna mål. I minut 91 tilldöms man frispark på offensiv planhalva. Antic räddar första avslutet men returen spelas in och slås i mål. 2-3 blir resultatet. Sammanfattning Oerhört tungt idag. Vi gör en spelmässigt ganska så bra insats på många sätt på en svårspelad plan men vi är inte skarpa nog i båda boxarna och det är där matcher avgörs. Samtliga mål insläppta på fasta och det är naturligtvis alldeles för svagt. Vi får samla kraft inför kommande veckas bortamatch mot Vänersborgs IF. Söndag 16.00 Vänersvallen. Laget: William Antic Erik Lundmark Ali Bazzi Arvid Bergman Oscar Fransson William Jensen(k) Anton Hellborg(10) Ludvig Sundberg(75) David Larsson Axel Johansson(75) Jacob Berg Avb: Ali Carneil, Edvin Ahlqvist, Viktor Johansson, Oscar Edh(10), Erik Forsblad(75), Timmie Salén, Albin Durguti(75) Herrlaget för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Match SVing/Timmele/Hösna 2-3 (1-3)

Matchen mot S Vin, Hös, Tim. 2-3 (1-3) Gött och komma igång med serien. Åka till Timmele spela på gräs vår första match på underlaget. En mycket svårspelad plan mycket ojämn. Första halvlek har vi hyfsat bra koll på händelserna, men vi får inte till något bra spel pga planen. Dock hittar Agnes och Mörk varandra bra Mörk runt vänster långt inlägg till Ida på bortre skjuter retur ut till Agnes som rullar in 0-1 min 10. Vi fortsätter ha koll, dom spelar enbart långa bollar och jobbar tufft på dessa. I min 17 spelar Mörk och Agnes sig igenom och Agnes avslutar med ett distinkt skott till 0-2. Vi gör även 0-3 min 30 efter ett inkast som var intränat där Agnes avslutar snyggt. Vi har bra kontroll på halvleken tyvärr ringer dom igenom och gör 1-3 min 43 efter ytterligare en långboll. Vi bestämmer oss för att jobba vidare som vi gör men att få tag i dom lite högre därför vänder vi triangel i mitten. När vi kommer ut efter halvlek sätter dom lite tryck på oss genom fortsatt långa bollar som dom jobbar hårt på, samt att dom spelar väldigt tufft på gränsen, men en domare som tappar och inte hänger med alls. I min 63 kommer 2-3 efter ett missförstånd i vår backlinje. Efter dettavtycker jag att vi har hyfsat bra koll. Dom har något skott i ribban och vi har någon boll inne som blev avblåst för offside felaktigt. Så andra halvlek var mycket kamp och vi jobbar otroligt bra för varandra. Så tillslut ett rättvist resultat. Hela laget skall ha beröm för sitt slit och jobb och att vi inte brydde oss om deras fula spel och en domare som inte hade koll. Dagens diadem gick till Agnes för hennes äkta hattrick. Damer 28 apr 0kommentarer
  • 1-1 mot Kongahälla

Idag tog vi oss an en på pappret väldigt tuff uppgift i form av obesegrade serieledarna IK Kongahälla på bortaplan. Hemmalaget kom till match med tre segrar och ett kryss på de fyra inledande matcherna medan vi själva endast mäktat med en poäng av tolv möjliga. Första Kongahälla tar taktpinnen med bollen från matchstart och skapar 3-4 resultatlösa hörnor redan inom de första fem minuterna. Man trycker ner oss och vi tvingas jobba hårt i försvarsspelet vilket vi också gör mangrant. Matchens första 45 minuter ser likartade ut. Hemmalaget flyttar bollen mellan sig och försöker hitta runt oss och in bakom oss men vi försvarar väldigt bra som enhet och de kommer inte till en enda farlig målchans på hela halvleken. För egen del blir våra anfall lite för korta och få för att vi ska vara nöjda men vi tar med oss 0-0 i paus. Andra Hemmalaget inleder halvleken på samma sätt och vi blir lite ihåliga första kvarten. Men längre än till straffområdet kommer de inte så avsluten mot Wille Antic i målet lyser med sin frånvaro. Vi tar oss fram i banan vid några tillfällen men får tyvärr inte till sistapassningen eller löpningen för att hota tillräckligt. Vi hittar dock tillbaka till den defensiva strukturen igen och Kongahälla svänger om i sitt offensiva arbetssätt och börjar pumpa in inlägg. Vi jobbar stenhårt för att freda oss och håller dem borta varenda gång förutom i minut 76. I efterdyningarna av en inläggsfrispark så slås bollen in och nickas i mål av deras reslige mittback som dröjt sig kvar. Tungt men ingen, för dagen blåklädd, som viker ner sig. Istället tar vi, mycket tack vara pigga inhoppare, tag i matchen igen och börjar vålla dem problem bakåt. Wille skjuter över, Durguti är sånär igenom, Edh kommer nästan till skott osv. Tiden tickar men vi ger inte upp. På tilläggstid kommer inhoppande Forsblad runt på kanten och spelar in bollen som slås ut till hörna. Hörnan slås fint av Wille Jensen och Arvid Bergman möter med pannan. Nicken är bra men räddas på mållinjen och vi hinner besviket dra efter andan. Då dyker Ali Bazzi upp och slår in kvitteringen från nära håll. Minut 93 och 1-1 blir slutresultatet. Sammanfattning En oerhört fin arbetsinsats från samtliga spelare där vi underkastar oss det defensiva arbetet under 90 minuter samtidigt som vi också vågar spela boll stundtals. Stark moral att hitta tillbaka in i matchen efter underläget mot såpass bra motstånd. Nu har vi 10 dagar till nästa match då Säffle SK gästar Lunnevi kommande söndag. Laget: William Antic Erik Lundmark Ali Bazzi Arvid Bergman Oscar Fransson(82) William Jensen(k) Anton Hellborg(79) Ludvig Sundberg David Larsson Jacob Berg Axel Johansson(74) Avb: Alfred Larsson, Sidney Denis, Erik Forsblad(82), Oscar Edh(79), Arvid Hallin, Timmie Salén, Albin Durguti(74) Herrlaget 26 apr 0kommentarer