• Poolspel på hemmaplan.

Söndag 10 sep hade vi poolspel på hemmaplan. Blöta planer men solen sken fint så länge det spelades fotboll. Örnen Röd match 1: Här börjar vi faktiskt ganska bra men vi vill inte släppa bollen till varandra många soloförsök och slappa i försvarsspelet gör att vi ligger under med 1-2 i halvtid. Men tidigt i andra halvlek kommer passningsspelet i gång och det resulterar också i chanser och mål. Många snygga framspelningar till varandra gör att vi vinner en ganska bra match mot Jössefors som gett oss bra matcher hela året. Slutres. 5-2 Örnen röd match 2: Töcksfors gav oss en lektion i passningsspel förra matchen och jag försökte motivera killarna till att det var våran tur att ge igen. Men passningspelet uteblir tyvärr i första halvlek igen och Töcksfors med bara 1 avbytare leder med 1-0 i halvtid. Riktigt bedrövlig halvlek. Andra halvlek jobbar vi oss upp några snäpp och spelar stundvis riktigt bra, men målen kommer nog av att vi maler ner och orkar mer sista 15minuterna. Nja vi kan bättre än så här. Men vinst med 5-2 vittnar om en ok andra halvlek. Örnen svart match 1: Bästa matchen för året. Här är det nästan mer full fart bakåt än framåt. Det är flera Usain Bolt löpningar hemåt som bäddar för vinst i denna match. Men det går bra framåt också, och vi gör mål på våra lägen samtidigt som våran målvakt tar det mesta. Halvtid 3-1 slutres. 8-4 Motstånd Årjäng. Örnen svart match 2: Rivstart och 1-0 efter 8 sekunder. 2-0 kommer innan minuten är spelad. Här är det bra spel rakt igenom hela laget och de jobbar riktigt bra och 5-1 i halvtid är i underkant. Andra halvlek blir lite tuffare då våra är lite nöjda samtidigt som Arvika tar i lite mer i närkamperna. Killarna kontrollerar matchen och vinner komfortabelt med 7-2. Svart jobbar riktigt bra idag och några i rött gör sina bästa matcher för året. Det bäddar för 4 vinster under dagen. Tack för Jim Glenn å Krister P2008 11 sep 2017 0kommentarer
  • Poolspel Hillringsberg

Vårat sjätte poolspel för året spelades i Hillringsberg. Här kom våra första förluster för året och det syntes mycket väl att de flesta hade fuskat med sommarträningen. Match 1 Örnen svart: Här är vi verkligen inte med i matchen. Jag tror heller aldrig jag har sett mitt/vårat lag vara så passiva och slöa. Töcksfors passar sig enkelt fram till en 4-0 ledning innan paus. Pausen pratar jag om att vårda bollen och försöka passa kompisar till lägen bra lägen. Men när dom gör 5-0 så tror jag att jag får en liten chock. VI får sätta in en extra spelare, det har ALDRIG hänt så länge vi spelat fotboll ihop. Vi spelar upp oss efter det och gör faktiskt 2 snygga mål men detta blir första förlusten för året. Ska också tillägga att Töcksfors rullar bollen fint och är välförtjänta segern. Förlust 2-5 Match 1 Örnen Röd: Här är det piggare ben från start och spelarna är nog lite taggade efter att kompisarna förlorat. Vi spelar inte speciellt bra men har ledning i paus med 2-1. Efter pausen så höjer Arvika sitt spel ett snäpp och vi är fortfarande i dribbla själv istället för passa fasen och inkasserar även här en förlust. Arvika stänger matchen sista 5-10 min och jag tror knappt vi har skott på mål andra halvan av halvleken. Förlust igen med 2-4 Match 2 Örnen svart: Vi spelar mycket bättre denna match men vi är också nästan ett huvud längre än Klässbol som har halva laget med -09 killar. Vi vinner mycket boll på fysik men till skillnad från första matchen så passar vi också bollen och gör endel snygga mål. 6-0 i paus och 11-0 slutresultat. Här har vi en 7 målskytt i laget och inte ett av skotten var speciellt hårt. Någon tåpaj och några snygga bredsidor i gaveln. Match 2 Örnen Röd: Bästa matchen för dagen om man ser till spelet. Några solo försök blir stoppade till att börja med så killarna börjar passa bollen lite mer. En riktigt snygg frispark från oss rakt upp i krysset får de flest som tittar att höja på ögonbrynen. Killarna jobbar bra matchen igenom och Hillringsberg har svårt att komma till lägen så vi vinner komfortabelt med 6-2 halvtid 4-1 Jim å Glenn å Magnus. Och med lite hjälp från Krister. P2008 29 aug 2017 0kommentarer
  • Matrand cup!

I helgen var vi iväg för att spela Matrand cup. Efter att vi varit obesegrade i hela 3 år var jag riktigt nervös. 2 av lagen hade vi mött tidigare, Sander och Kongsvinger. Kil visste jag var ett bra lag. Nu visade det sig också att dom blev för tuffa och vi inkasserade vår första och enda förlust i Matrand cup. Lördag Match 1: Sander Vi spelar på en större plan med 7-manna mål. Stor plan är bra för oss då vi får använda lite fart och vårat passningsspel lite lättare. Vi spelar bra men slarvar i avsluten och leder "bara" med 3-2 i paus. Men andra halvlek kommer vi igång ordentligt och vi frispelar flera av våra kompisar och skotten sitter i nätet istället för utanför och över. Riktigt bra spel och vi gör 9 mål på ca 15 minuter. Under matchen frågar deras tränare hur gamla våra killar är. ALLA är födda 2008 svara vi. Å faan då är ni duktiga säger han. Slutres 12-3 Lördag match 2: Ådalsbruk Nu spelar vi på en liten plan med små mål och på en leråker då det regnat konstant i flera timmar innan matchstart. Planen gör att man knappt kan slå en 5 meters passning då den stoppar i en vatten eller lerpöl. Samtidigt som planen är svårspelad så tar vi heller inte i speciellt mycket och har 0-0 i paus. Liten mindre utskällning om att vi spelar 2x15 minuter och bara hinner göra 3 byten per match så är det bara att ge järnet när ni väl är inne på plan. Vi spelar upp oss och börjar skapa målchanser. Vi vinner med 4-0 och gör årets turmål när en spelare prickar ribban och bollen studsar tillbaka i ansiktet på en spelare i vårat lag och in i mål. Tror ALLA som såg matchen skrattade. Men mål som mål. Söndag Match 3: Kongsvinger Jag och Glenn tjuvkikade lite på laget på lördag och konstaterade att detta var matchen vi skulle få riktigt bra motstånd. Som sagt så blev det här vår första och enda förlust i 5-manna spelat i cupen på 4 år. Kongsvinger har flera riktigt bra spelare. Ställningskrig och inget av lagen kommer till några bra chanser, men i slutet av första halvlek kommer deras bästa spelare (försvararen) upp i planen och skruvar snyggt in bollen med vänsterfoten upp i krysset. Snyggt mål, inget snack om det. Sedan kämpar vi på, men våra skottförsök blockeras av vilt kämpande Kil killar. Vi har ett skott i stolpen men känner oss pressade då vi inte kommer till lägen och några gånger hade ett extrapass istället för eget skottförsök kanske gjort att vi fått fler chanser. Förlust 0-1 Match 4: Ytre Raelingen Revanchsugna spelare kommer ut på planen och jag tycker också vi kontrollerar matchen bra bakåt. Vi skjuter och passar oss fram till mål och har 4-0 i paus. De har några duktiga spelare och kommer till endel chanser men vår målvakt storspelar och håller nollan. Även här hör vi någon förälder från motståndarlaget om att vi måste vara äldre. Vi petar in några mål till och vinner med 6-0. Sedan när det är dags för prisutdelning ser jag att flera fortfarande är ledsna för förlusten. Vet själv att man inte kan vinna ALLT. Men jag tror dom hade tyckt det vore häftigt med 16 vinster av 16 möjliga på Matrand cup. Jag och Glenn är sjukt nöjda med prestationen som killarna gjort under de 4 åren, och det är riktigt kul att år efter år få höra att vi är ett bra lag. Nu blir det antagligen inget Matrand cup nästa år då våran åldersklass forfarande spelar 5-manna i cupen samtidigt som vi går upp till 7-manna spel nästa år. Brödrene Dahl tackar och bockar för alla fyra år med 5-manna. P2008 25 aug 2017 0kommentarer