• Referat Råtorp-IFK Skoghall

Bortamatchen mot Råtorp spelades hemma på Mörmo IP då matcherna mot Råtorp varit en utmaning att få till. Skoghall hade lite omdisponeringar i laget till denna match då ett par spelare hade förhinder. Laget ställde dock upp som i flertalet matcher i år, dvs 4-3-3. Råtorp hade några nya ansikten i laget jämfört med det lag som Skoghall ställdes mot för någon vecka sedan. Första halvleken börjar med lite tveksamt spel från Skoghall där vi har svårt att skapa något då mycket sker en och en och inte riktigt tillsammans. Råtorp sätter press och spelar som vanligt fysiskt men utan egentlig tydlig spelidé. Påpassligt, men ändå lite från ingenstans, lyckas Skoghall göra 1-0 efter en halvtimmes spel där inte mycket annat skapats i målchansväg. Råtorp hänger i, spelar på och tyvärr ganska ofta över gränsen. Vid några tillfällen spelar Skoghall med för små marginaler i farliga ytor och detta leder till en farlig chans där Skoghalls keeper i sista stund hinner ut och lyckas avvärja. En liknande chans skapas på samma sätt en stund efteråt och denna gång är kvitteringen ett faktum. Skoghall får dock igång spelet bättre efter detta och tendenser till att jobba bättre tillsammans börjar visa sig innan pausvilan. I vilan är tjejerna överens om att mycket kan bli bättre i form av rörelse, vilja att ha boll och inte passa bollen till markerade spelare. Andra halvlek startar och efter bara minuten spelad stormar Råtorp fram på kanten, hittar in med ett inlägg som går igenom backlinjen och hittar fristående spelare vid bortre stolpen. Råtorp tar därmed ledningen och har hastigt och (o)lustigt vänt på matchen. Skoghall hittar sitt spel alltmer och trots den tunga inledningen av halvleken spelar de nu betydligt bättre. Råtorp fortsätter sitt i mångt och mycket fula spel där sparkar och tröjdragningar toppas med armbågar och ideliga knuffar i ryggen. Bara 5-6 minuter efter Råtorps mål får vi se en fin löpning på högerkanten där vår ytterforward nyttjar sin fart och kommer förbi sin försvarare och skjuter 2-2. 10 minuter senare gör samma spelare 3-2 och Skoghall har pånytt tagit ledningen i matchen. Råtorp trycker på för kvittering och fortsätter att stundtals spela alltför brutalt för vad som är tillåtet. Skoghall svarar med att hänga i och spela sitt spel vilket resulterar i ännu ett mål i slutet av matchen. Råtorp släpper lite på sin kvitteringsjakt men tiden tickar fort sista 10 minutrarna och trots att Skoghall försöker så får vi inte se några fler mål denna kväll. Om vi summerar tillställningen kan vi börja med och ge domarna underkänt med stort U. Att släppa en match som de gjorde och låta Råtorp få spela såpass fult utan att stävja är riktigt svagt. Att de missar nån offside och hörna kan man ta men att släppa sparkar som träffar allt annat än boll är inte ok. Vi får bara vara glada att alla tjejerna kom undan utan allvarliga skador och vi kan konstatera att Råtorp inte kommer få nått fairplay pris i årets serie. Skoghall tar sig samman och ska ha beröm för sitt mod att fortsätta spela bra fotboll och fokusera på sitt, trots hårt motstånd och underläge i andra halvlek. Vi fick se tjejerna plocka fram riktigt stark moral, ett grymt lagarbete samt fina individuella prestationer, vilket tillsammans ligger till grund till vändningen. Möjligheter till förbättring finns ju såklart alltid i ett ungt lag som detta och något som bör slipas bort är en del av det onödiga bolltapp i farliga ytor som uppstod i matchen. Följande tjejer kom tillbaka, vann matchen och är fortfarande obesegrade! Moa M, Wilma M, Tilda K, Moa O (1), Smilla Ö, Anna C, Emmie U ( K), Joline W, Ida P, Olivia W (1), Nomie JJ(2), Stina W, Mathilda R, Tova J Resultat: Råtorp- IFK Skoghall 2-4. (1-1) A-lag Damer 8 okt 2021 0kommentarer
  • Returmatch mot Råtorp

Två matcher återstår för våra damer i årets serie där andraplatsen nu är säkrad! :) Dock finns chansen fortfarande kvar till att stå som slutsegrare men då krävs till att börja med seger imorgon mot Råtorp. Bortamatchen spelas på "vårt" konstgräs på Mörmo IP 19:00. Vi kan utlova taggade tjejer som vill bjuda på fint spel med många mål. A-lag Damer 5 okt 2021 0kommentarer
  • Match mot Arvika

Tre tuffa matcher kvarstår för vårt damlag i Värmlands division 3. Imorgon kommer Arvika på besök där första mötet slutade med hela 4-4 på Solviksvallen. Skoghalls, efter en lång säsong, lite uttunnade trupp behöver göra en prestation på topp imorgon för att behålla sin nuvarande fina placering i tabellen. Trots utlovat besvärligt väder hoppas vi såklart att många därför kommer och ger laget en extra kick. Imorgon lördag 13:00 ställer våra grymma tjejer upp sig för spel på Mörmon. A-lag Damer 1 okt 2021 0kommentarer
  • Match mot Råtorp

Efter lite turer ser det äntligen ut som att vi ändå ska möta Råtorp ikväll... Matchen spelas på Mörmons konstgräs 19:30. Tjejerna behöver sina fans nu när serien går in i ett avgörande skede så trotsa vädret och kom! Forza IFK Skoghall dam! A-lag Damer 28 sep 2021 0kommentarer