• Åmotfors IF besegrades i premiären

(Bilden: Daniel Olsson i Åmotfors mål kunde inte göra så mycket mer när IFK:s kapten dundrade in 1-0 till hemmalaget efter det att Munkfors tilldömt straffspark i den 12:e matchminuten) Foto: Sundström IFK Munkfors - Åmotfors IF 2-0 (1-0) Publik: 99 1-0 Lawand Haidar (Straff) 12" 2-0 Simon Törnkvist 63" Munkfors tog hem samtliga poäng i premiären av div 5 västra när serien drog igång på fredagen. En viktig seger och när det behövdes ett fenomenalt målvaktspel. Jose Ayazo Gonzalez stod för omgångens? benparad på ett friläge, och straffen som gav ledningsmålet, hårt, välplacerat och otagbart. – En bra seriepremiär från vår sida. - Vi övertygar med vårt spel även om vissa delar behöver utvecklas framöver. - Vi skapar många lägen under matchens gång, styr matchbilden och håller nollan vilket ger oss en bra resultat i slutet av dagen. Nu är det dags för oss att fortsätta träna hårt inför matchen nästa vecka sa Munkfors lagledare Håkan Englund till NWT Sport efter premiärsegern. – Tycker att vi gör en helt okej division 5-premiär. -Första matchen för 9 av 11 i en högre division än 6. Arbetsinsatsen är väldigt bra. -Chanser har vi att både ta ledningen och kvittera i första halvlek. -Helt klart en godkänd premiär sa Åmotfors tränare Björn Alexandersson till Arvika Nyheter efter match. Matchens lirare i IFK Munkfors blev #7 Simon Törnkvist Nästa match för IFK Munkfors är på bortaplan och den matchen spelas mot Säffle SK 2 på Sporthälla IP. Avspark är satt till 14.00. A-lag Herrar 12 apr 0kommentarer
  • Törnkvist matchhjälte mot IK Arvika Fotboll U

Munkfors tog chansen när den gavs, och man gjorde det genom att besegra IK Arvika Fotboll U på hemmaplan med 2-1. Trots en haltande tabell betyder onsdagens vinst mot Arvika att man fortfarande är med i striden om första och andraplatsen som betyder direktavancemang / kval. Det var dock långt ifrån någon promenadseger för Arvika bjöd på rikitgt bra motstånd och var även det lag som tog ledningen via ett mål av rang. Spelaren bakom drömmålet var Anderson Parra Parra. Mållös första halvlek - Tre mål i den andra Arvikas ledningsmål kom först efter 20 minuters spel av den andra halvleken, närmare bestämt i den 65:e min. Uppförsbacke för Munkfors alltså, och detta i en match där seger och 3 poäng var enda alternativet för att haka på i toppen på tabellen. Traditionellt hemmastarkt IFK tog nionde raka hemmasegern! Men som många gånger för tog sig IFK samman och Arvikas ledningsmål hann bara vara i fem minuter för det var då han kvitterade till 1-1 och hoppet, ja det ingöts av Lawand Haidar. Ett oerhört viktigt mål av lagkaptenen som i och med kvitteringen stod för sin 15:e fullträff denna säsong, vilket inte förändrar skytteligan totalt placeringsmässigt utan den toppar Lawand oavsett men nu med 15 mål på 17 matcher. Törnkvist matchhjälte i 84:e matchminuten Tiden började rinna iväg för hemmalaget och det var nog mycket nerver bland spelarna på planen men säkerligen inte mindre påtagliga hos dom utanför när matchklockan gick upp på 80 minuter, och tiden den gick 81. . . , 82 . . . . , 83 . . . . och då händer det, för i den 84:e matchminuten noteras Simon Törnkvist för 2-1 och vändningen var ett faktum. Ett förlösande mål som skulle visa sig hålla tiden ut och när huvuddoomare Christoffer Frykestam blåste av matchen var vändningen och dom tre poängen inte bara ett faktum utan ett fullbordat faktum. Lagledare Håkan Englund till NWT-sport efter matchen – Vi trivs hemma i Munkfors och är ett helt annat lag än borta. Vi är lite uddlösa i första halvlek men i andra trycker vi på och får utdelning. Arvika gör en riktigt bra match mot oss och nr 10 gör ett riktigt dröm mål mot oss. Stor eloge till Arvikas unga lag som gör en riktigt bra match. Matchen mot Arvika var mötet som inledde omgång 18 som förövrigt spelas klart nu på söndag den 3/9 och det är oerhört intressant hur den kommer sluta, och då inte minst med tanke på att Säffle tar emot inga mindre än serieledande Örnen. För IFK´s del återstår nu tre matcher och det är Ämtervik borta 9/9, Högboda borta 23/9 och avslutningsvis Värmskog hemma den 1:a oktober. Spänningen är ju synd att klaga på ialla fall Foto: Christer Sundström (Arkivbild) A-lag Herrar 31 aug 2023 0kommentarer
  • Munkfors körde över Kil med 8-0 i måstematch

Det blev en enkel seger för ett Munkfors som redan efter första halvleken spelad såg till att ta hand om dom tre poäng man på förhand också var favoriter till att ta, vilket man gjorde. . . . med råge.. Kil som först och främst hade en omöjlig uppgift genom att jaga i kapp hemmalagets 5 måls ledning i den andra insåg att man vägde lite för lätt för den nya tabelltvåan Munkfors.som man nu kunde titulera sig efter stortsegern och omgången summerad. 5-0 till hemmalaget efter 45 spelade minuter och när Kil fick möjligheterna så var Munkforsförsvaret intakt och med Jose Ayazo Gonzalez mellan stolparna var det inte lönt, för Gonzales vägrade släppa en enda boll förbi sig denna kväll, och kunde efter slutsignalen kryssa i ännu en "nolla" bland redan befintliga. Kapten Lawand banade bland annat vägen med ett eget litet målkalas med sina 3 fullträffar ikväll och tillsammans med målvakten Jose Gonzales var duon två tunga pjäser till att Kil pulveriserades på lördagskvällen. En laginsats givetvis för utan samarbete blir det inga vinster och IFK:s lagledare lyfte med all rätta fram dom yngre killarna i laget och ... Såhär sa han till NWT-sporten efter storsegern. – Vi gör en gedigen insats idag och hela laget får ett stort plus. Extra glädjande är att vår yngre killar Axel Nordin och Johan Eliasson både står för assister och mål sade en nöjd Englund efter storsegern. Samtliga målskyttar Munkfors - Lawand Haidar 3, Marcus Persson, Minius Johansson, Alejandro Mina, Johan Eliasson & David Despagne Gult kort tilldelades Axel Lindqvist Nordin & Veljko Ružic i hemmalaget och Kils spelare Marcus Andersson varnades även han I nästa omgång ställs Munkfors mot Örnen vilket är en tuffare uppgift, men med rätt inställning kan man helt klart gå segrande ur den bataljen med. Detta möte spelas på Örnvallen torsdag 24 augusti med avspark 19.15 A-lag Herrar 19 aug 2023 0kommentarer