• "Bara" en poäng mot tabelljumbon

Det var väl inte någon höjdarfotboll som dom 63 åskådare på plats bjöds på när Munkfors och Arvika spelade oavgjort på konstgräsplanen vid Munkfors Arena under söndagen. En match där hemmalaget verkade tafatt och inte alls fick sitt anfallsspel att fungera, utan istället slog långbollar som många gånger verkade vara chansartade. Detta gynnade ett yngre och mer orutinerat Arvika. Gästerna hade även en gyllene chans att ta greppet om matchen efter att ha tilldelats straff efter en incident i straffområdet. Kvällens domare John Welén var säker på sin sak och Eric Enkvist visades ut genom att visas det röda kortet direkt. Jose Ayazo Gonzalez såg till att rädda kvar IFK i matchen genom att läsa straffen och i stället för ett baklängesmål blev det hela en utmärkt räddning av Gonzalez. 10 minuter senare och med en man mindre så kommer matchens första mål. Orättvist eller inte är upp till var och en att tycka, men Lawand Haidar gör 1-0 för sitt Munkfors med knappt fem minuter kvar av första halvleken och är resultatet efter första fyrtiofem. Arvika skulle få utdelning dom också och det efter endast två minuter spelat av den andra halvleken för i den 47:e minuten kvitterade Elis Norlin till 1-1 i en match som innehöll totalt 7 gula kort och 1 rött. Inga kommentarer från något lag angående sin syn på matchen fanns att ta del av i skrivande stund. Kommande match för Munkfors spelas fredag 24 maj 19.00 borta mot Värmlandsbro. (Foto: Christer Sundström) A-lag Herrar 19 maj 0kommentarer
  • Delad pott mellan Rinn och Munkfors

120 personer på läktarplats bjöds på en mållös historia när Rinn tog emot Munkfors för match i den 4:e omgången av Div 5 västra herrar 2024 på fredagskvällen. Mötet på konstgräset vid Björnevi slutade med andra ord 0-0 (0-0) och det blev varsin poäng till vardera lag. För hemmalaget innebar detta även deras första poäng för säsongen. Munkfors som inför match bar favoritskapet tar "bara" en poäng, dock utan att förringa Rinns insats bör tilläggas. Munkfors tar ändå en poäng och det är ju också det som går till historien och skrivs in i historieböckerna, och just denna gör att IFK nu efter kvällens möte ligger på en tredjeplats med 7 inspelade poäng fördelat på två segrar, en oavgjord samt en förlust med målskillnaden 4-2. Munkfors lagledare Håkan Englund om matchen – Ett tufft motstånd som vi förväntade och med många skador tappar vi tyvärr poäng. - Vi tar nya tag nästa vecka säger en inte helt nöjd men positivt inställd lagledare till NWT-sport efter matchen. Nästa match för Munkfors sker den 10 maj då man tar emot Hertzöga BK 2 hemma vid Munkfors Arena. Avspark i det mötet sker klockan 19.00. Bild: NWT Media A-lag Herrar 3 maj 0kommentarer
  • - Viktig seger och 3 viktiga poäng

Efter en mållös första halvlek tog Munkfors ledningen i andra halvleken och bortalaget lyckades inte resa sig. – 3 poäng var väldigt viktigt för oss och vi visade att vi var väldigt medvetna om det på planen säger lagledaren Håkan Englund efter matchen. - Vi var påkopplade direkt från start. - Det var en jämn match där båda lagen styr matchbilden i olika skeden i spelet. - Vi gör ett fint jobb i försvarspelet och skapar många lägen i anfall avslutar en nöjd Englund till NWT Målgörare för Munkfors var Lawand Haidar och Simon Törnkvist. Ämterviks enda mål var ett självmål. Både Munkfors och Ämtervik har nu sex poäng efter tre spelade matcher. Ämterviks tränare Marcus Palmberg om matchen till Fryksdalsbygden – Vi gör en ganska slätstruken match spelmässigt och vi gör några felbeslut i fel lägen som straffar oss. Munkfors spelar på sina bästa kvaliteter bättre än vi gör på våra och vi fann inget motmedel mot det denna match Bild: NWT Media A-lag Herrar 2 maj 0kommentarer