Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Björkö Damjuniorer

Följ

Damjuniorer

Följ oss för uppdateringar
Följ
IFK Björkö
Fotboll
Damjuniorer
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Björkö 13 11 0 2 33
2 Jitex Mölndal BK 1 1 0 0 3
3 Älvsborg FF 1 1 0 0 3
4 Bergums IF 1 0 0 1 0
5 Hovås Billdal 1 0 0 1 0
6 Kållered 1 0 0 1 0
7 Askims IK 1 0 0 1 0
8 IF Väster 1 0 0 1 0
9 Örgryte IS 1 0 0 1 0
10 Lindome GIF 1 0 0 1 0
11 Solängens BK 1 0 0 1 0
12 IFK Mölndal 1 0 0 1 0
13 Öckerö IS 1 0 0 1 0
14 Mölnlycke 1 0 0 1 0

Match

IFK Mölndal

0 - 11
Enerbacken
9 maj 2016
19:15

IFK Björkö

Referat

Referat: IFK Mölndal - IFK Björkö

Idag var det dags igen – efter ofrivilligt spellediga på grund av Valborg och Kristi Himmelsfärdshelgen var det 12 spelsugna tjejer som träffades på Björkövallen 17:30. Junis hade av oförklarlig anledning valt att prioritera resa till Rom och Ella har en ömmande fot så vi fick snabbt kalla in extraspelare. På¨färjan träffar vi på några Blåvittare och faktiskt en liten Djurgårdare som skall till Ullevi – frågan lämnas obesvarad – var spelas den bästa fotbollen i Göteborg denna kväll ??

Dagens resa bar till Mölndal och Enerbackens IP – en lummig plan med riktigt gräs och en kvalitet på plan som var snarlik Björkövallen. Värmen oroade och några tjejer klagade och trodde att deras sista andetag skulle dras i kväll ?
Målvaktsansvaret fördelades på Hilda, Flora och Anna utan några stora diskussioner (kickoff andan sitter i, man tar en för laget).

Vi gick igenom gameplan och hur vi skulle spela; vilka backar börjar, vilka mittfältare startar och vem får chansen på topp – utan gnäll och alla verkade lyssna. Vi enades också om att alla jobbar hemåt och tränarna skall slippa skrika ”hemjobb”. Några tjejer skruvar på sig…”jag springer väl alltid” etc. Ingen nämnd, ingen glömd. Ett av målen för året diskuteras – vi skall inte få tillbaka stämpeln om att starta försiktig utan det gäller att ta kommando med en gång.
Tränarna håller för sig själva att halva Mölndal IF är 04 – coach Thomas har haft mailkontakt med motståndarna och gett OK – förlorar vi så har vi en anledning till detta.

Matchen startar och det känns bra med en gång – vi öser på med chanser och Julia har en tre-fyra chanser men motståndarens målvakt storspelar eller så rinner bollen bort. Julia byter med Felicia och är vansinnig---coach manar till lugn. Vi vinner första perioden med 2-0 efter bra prestation av Felicia. Mittfältarna och backarna släpper inte förbi någon och Hilda är uttråkad ”Flora, bara så du vet..det händer ingenting”. En period med mängder av chanser och vi breddar bra och har många bra chanser. Nellie tar en stenhård boll för laget i ansiktet, fortsätter och spela och byter först när det är utan risk för kontring, trots att hon troligtvis såg både fåglar och stjärnor.

Andra period och vi byter sida – solen i ögonen och Flora ställer sig mellan stolparna. Vi gör några småjusteringar och låter alla tjejer spela på olika positioner. Emma stänker en balja, Ida trycker in en hörnvariant i krysset och Hilda rakar upp den i nättaket – vi ösar på och breddar fantastiskt bra. Anna, Smilla, Flora har hur många chanser som helst i mellanperioden men bollen vill inte in.

Nytt mellansnack och Anna tar på sig målvaktströjan. Vi fortsätter med strategin att låta alla spela på alla platser. Julia sätter några strutar, Kajsa får måla och Wilma trycker in en straff efter en handssituation, Ebba är nära och flera andra en tåspets ifrån. Tilda sliter på topp och oroar ständigt.

Vi summerar matchen till 11 eller kanske 12-0 – det spelar egentligen ingen roll. Innan vi tackar motståndarna samlas vi för att tala om vikten att visa dem respekt trots att vi vunnit stort. Finns ingen anledning att bli malliga – högmod riskerar att gå före fall.

Vi minns en fantastisk måndagskväll med härligt fotbollsspel – precisa brytningar, djupledsspel och härliga finter och vändningar, hörnvarianter, distansskott, väggspel; tjejer som sliter för varandra och är ett föredöme även utanför plan. Även storebröderna vann på men undrar vilka som njöt mest...de 12 214 betalande åskskådarna på Ullevi eller den tappra hejarklacken från Björkö ?

På lördag möter IFK Björkös A-lag Mölndals IF och vi skickar en utmaning till dem att kopiera vår bedrift. Eftersom cupen blev inställd till helgen är nästa match den 22 maj hemma mot Mölnlycke - halsduk på och alla föräldrar på plats !!

Stolta tränare