19:00

Husqvarna IF

Seger borta i seriefinalen mot svåra Torpa AIS!

Den svåra seriefinalen på bortaplan mot serietvåan Torpa AIS blev precis så tuff och tempostark som man kunde förvänta sig.

Första halvlek präglades av offensivt spel från bägge lagen och den relativt månghövdade publiken njöt av tufft och spännande spel även om HIF hade mest och bäst boll.

Vi hade inte riktigt marginalerna på vår sida med ett par offsidelöpningar i första halvlek men 0-0 var nog ändå ett rättvist resultat efter första 45 filosoferade coach Lindqvist.

I halvtid bestämdes att stänga kanterna inför andra halvlek istället för att stänga inspel in i mitten som var taktiken i första. Dessutom uppmanades det till lugn i sista tredjedelen för att få med sig mittfältarna upp i anfallen.

Torpa startade andra halvlek något vassare men efterhand tog HIF över taktpinnen. Vi trodde nog alla att klockan slog när Jack Paulos dammade iväg en projektil för gästerna men dessvärre tog den i målvaktens vänstra stolpe. Det avslutet förtjänade ett bättre öde.

Lite symptomatiskt efter att HIF haft spelet så gör Torpa 1-0 i den 62 minuten efter att Markus Kallio nätat för hemmalaget efter en tilltrasslad situation i HIF:s straffområde.

Därefter ser det ut som om Torpa går ner på 4-5-1 för att säkra defensiven.

HIF fortsätter att ligga på och i 70 minuten är det kvitterat efter det att Adnan Paulos spelat snett inåt bakåt till Pelle Adolfsson mitt i straffområdet som distinkt skickar in en bredsida.

Härefter följer 10 minuter med tjuvnyp och ganska tufft spel där båda lagen trots allt står upp bra. Kanske att HIF är lite kyligare när det hettar till denna afton.

I matchminut 80 trycker Adnan Paulos distinkt in 2-1 till HIF vilket kändes rättvist sett till spelet hitintills.

HIF fortsätter att mala på och kommer i flera fina anfall. I 83 minuten prickskjuter Youssef Najem men inte bättre än att bollen tar i kryssribban. Youssef hade verkligen förtjänat ett bättre resultat på det fina avslutet.

Torpa försöker att komma till anfall men stoppas effektivt av ett mycket stabilt HIF-försvar.

I 90 minuten efter ett av flera fina anfall så löper sig Joni Paulos loss på högerkanten och slår ett flackt inlägg. Dessvärre för Torpa så tar bollen på ett försvarsben och ställer hemmamålisen och 3-1 till HIF är ett faktum och tillika slutresultatet.

Isac Löwhagen blev rättvist utsedd till gästande HIF:s bästa spelare i matchen och förärades pris av matchsponsorn.

Nu blir det sommarvila som klar serieledare fram till det heta derbyt mot Egnahems BK som spelas på Sotarevallen lördag 13 augusti kl. 15:00.