19:00

Hjärsås/Värestorps IF

3 nya poäng än en gång

Det var med fint väder och en mycket fin plan som vi bemöttes inför kvällens drabbning mot Åhus IF.

Vi öppnade lite trevande de första 5-10 minuterna men jobbade oss in i matchen och skapade lägen men bjöd även in Åhus till att skapa chanser.
I den 15:e minuten kommer en lång boll till en Åhus spelare där vi ligger fel och han får komma igenom ganska enkelt och skapar ett bra läge men skjuter i utsidan av stolpen.
Åhus utnyttjar att de har snabba anfallare och försöker få bollen upp till dem.
Men vi känns stabila och säkra i vårt jobba på egen planhalva.
Vi kontrollerar mittfältet på ett bra sätt men blir dessvärre av med bollen i vårt uppspel till anfallet.
I den 19:e minuten händer något som vi inte har varit med om under hela säsongen, vi fick nämligen en straff tilldömd tills oss. Det var i ärlighetens namn lite hårt dömt eftersom att Oscar såg ut att bli dragen av målvakten i fötterna men det visade sig att han fastnade till i gräset men men straffen var ett faktum.
Oscar kliver fram för att ta straffen och ser väldigt säker ut och sätter bollen säkert lågt till målvaktens högra sida och vi tar ledningen med 0-1.
I den 27:e minuten har vi en frispark snett i höjd med straffområdet som Albin fint sätter in mot bortre stolpen och Oscar petar med en tåspets in bollen till ledning 0-2.
Vi fortsätter spela kontrollerat, följer bollhållare och hjälper varandra på ett mycket bra sätt.
I den 34:e minuten får Åhus en spelare utvisad efter att först ha fått ett gult kort för en tackling på Mårtensson och sen innan domaren ens har kallat spelaren till sig uttrycker spelaren sig lite dumt och får 2 gula kort på samma gång.
Vi fortsätter att tugga på men i den 37:e minuten så trillar Mårtensson ihop och får avgå med en skada i knäet.
Tiden går ut och vi går till vila med en 0-2 ledning.

Vi startar andra halvleken lika bra som vi körde på i första halvlek.
I minut 54 fullbordar Oscar sitt hattrick med ett lågt placerat långskott i målvaktens vänstra hörn och ledningen är nu 0-3.
Sen tar det inte mer än 2 minuter förrän Oscar får en sne träff på bollen som Jonte får in med en liten strumprullare till 0-4.
N har Åhus tacklat av ännu mer i sitt tempo och har ingen vidare rörlighet.
I den 73:e minuten har Åhus ett av sina farligaste lägen och drar en frispark i ribban och ut.
Mer än så blir det inte riktigt och det känns som att vi spelar av matchen säkert.
Domaren blåser av och vi går ännu en gång av planen med 3 poäng.
Med tanke på att vi har en skadedrabbad trupp så är det underbart att se hur inställningen och spelet va idag.
Coachen har ordet

Onsdagens motstånd, Åhus, har tagit några fina skalper den senaste tiden.
Det va emellertid ett lite äldre lag som ställdes på fötter.

Vi har haft otur med många skador den senaste tiden - Linus (hjärtmuskelinfl), Oskar (fotskada), Robin (sträckn. baksida), Bladh (foten), David M (korsbandsskada) Adnan (sträckn.)... listan kan göras längre.
Trots detta sätter vi ett slagkraftigt lag på plan med en stark bänk som avlastar.
Vi ska slita hårt för att förvalta det försprång våra skadade kollegor hjälpt oss med - vi vinner för varandra.

Matchens begynnelse gick lite lättare än vad vi väntat oss.
Vi skapar många heta chanser och spelövertaget är ganska stort första 20.
Vi bjuder emellertid in Åhus till farliga kontringar när vi slarvar med våra passningar (ofta ohotade).
Det har varit en dålig vana den senaste tiden - att vi missar enkla pass samt att vi väljer det svårare alternativet framför det enkla.
- Högre fart på boll, och blixtra till när vi väl bestämt oss för att attackera.

Oscar Schuller frälser oss tidigt när han får en billig straff (den första för året, helt sjukt) - han sätter den säkert.
Kort därefter får han en tå på ett inlägg som letar sig upp i krysset.
Tredje målet är, även det, ett vackert nummer där han tråcklar sig förbi två backar och skruvar in bollen med minimal ansats.
Jonathan sätter punkt då han, stillastående, drar ett volleyskott efter en rensning på hörna.

Åhus får en spelare utvisad och vi bevakar bekvämt vår ledning med ett tryggt bollhållande längs marken.
Positivt är att vi har ett härligt tålamod, spelar oss från sida till sida och sågar oss fram.
Vi nöter på i 90 min, vilket har varit vårt signum denna säsong.

Mer negativt är att vi slarvar lite väl mycket med passningarna, är lite väl ineffektiva på mängden av våra avslut och att vi inte riktigt är i fas på andrabollarna.

Vi jobbar vidare och stärker oss inför matchen mot Fjälkinge (lör 12:00).
Vi hälsar samtidigt Erik Ek välkommen - ett fantastiskt förvärv i dessa skadetider.