• Referat: HM IS - Vimmerby IF B

Äntligen fick vi ihop lag och kunde spela match igen. Det var två och en halv vecka sedan vi spelade sist. Tjejerna var spelsugna och började matchen på ett bra sätt. Vi skapade direkt bra målchanser, bland annat ett stolpskott. Vimmerby var starka och gav oss inte mycket tid med bollen. Men vi lyckades ändå få igång ett bra passningsspel. Vårt passningsspel var i första halvlek bra där vi ibland blandade med lite längre bollar. I 26:e minuten gör Emma 1-0 efter framspelning av Kristina. Vi har där en mycket bra period. Amanda gör 2-0 på assist från Emma i 35:e minuten och ytterligare 4 minuter senare gör Emma 3-0 och assist även denna gång från Kristina. Detta resultat står sig halvleken ut. Vi pratade i paus om att inte släppa detta nu utan jobba hårt direkt i andra halvlek. Som förväntat så började Vimmerby trycka på direkt i inledningen av halvleken. Men vi sticker ändå upp och har flertalet målchanser. I 64:e minuten gör Ellen påpassligt 4-0 på ett långskott där målvakten är långt ute. Bortalaget sätter under sista delen av matchen hårt tryck på oss för att spräcka målnollan. Och med 5 minuter kvar reducerar de till 4-1 vilket också blir slutresultatet. Hela laget gör en mycket bra insats. Resultatet är rättvist och härligt med en vinst. Det var länge sedan vi vann senast. Utsedd till matchens krigare blev Felicia FB Damer 11 sep 2022 0kommentarer
  • Referat: IF Eksjö Fotboll U - HM IS

Kvällens match var uppskjuten sedan i våras. Och denna kvällsmatch började med att Eksjö satte tryck på oss. Men tjejerna håller emot och vi börjar skapa chanser framåt. En bit in på halvleken springer hemmalaget igenom och gör 1-0. Vi håller ändå upp spelet bra fortsatt under halvleken. Med 10 minuter kvar av halvleken gör Eksjö 2-0. Men strax efter reducerar Emma till 2-1. Vi har därefter också ett stolpskott och chanser för kvittering. Resultatet står sig i halvtid. I början på andra halvlek har vi en mycket bra period och skapar många målchanser. Men Eksjös målvakt gör flertalet bra räddningar. Kvitteringen hänger i luften. Laget har bra försvarsarbete där vi lyckas avvärja hemmalagets anfall. Men med ca 20 minuter kvar gör Eksjö 3-1 och ganska snart 4-1. Vi sticker upp med några enstaka anfall till men det blir inga fler mål. Precis som förra matchen så var det en hedersam förlust där vi med tanke på alla skapade målchanser skulle kunna fått med oss poäng hem. Tjejerna gör en bra match men vi har inte marginalerna med oss. Till matchens krigare utsågs Lovisa. FB Damer 24 aug 2022 0kommentarer
  • Referat: HM IS - Hultsfreds FK

Höstsäsongen började med match i 30 graders värme. Extra vattenpauser mitt i halvlekarna behövdes i denna värmen. Vi tänkte oss matchen som 4 perioder med dessa extra pauser. Trots flera skador och sjukdomar i laget fick vi ihop ett lag till slut. Vi börjar matchen bra genom att Kristina gör 1-0 ganska omgående. Detta står sig fram till första vattenpausen. Hultsfred har mycket boll men vi sticker upp i farliga kontringar. Tjejerna ökar på till 2-0 genom Emma. Men strax innan halvtid gör motståndarna 2-1. Det är resultatet i halvtid. I andra halvlek har Hultsfred en bra period och går från 2-1 till 2-5. Tröttheten börjar sätta in. Det är sedan dax för vattenpausen i andra halvlek. Och tjejerna hittar nya krafter inför sista perioden. Vi flyttar upp laget och börjat skapa flera chanser. Och efter fin framspelning från Emma gör Agnes 3-5 vilket blir slutresultatet. Tjejerna gör det bra i värmen och kämpar och ger allt genom hela matchen. Vi tar med oss en stark avslutning till nästa match. Till matchens krigare utsågs Alice. FB Damer 14 aug 2022 0kommentarer