• Referat: Henån-Gilleby - Rosseröds IK

Det var ett koncentrerat manskap i Henån/Gilleby som äntrade Tavlebords konstgräs och nu stod uppställda på sin planhalva i väntan på att Kristopher Skoog skulle blåsa igång matchen. Det var en spänd väntan, blickarna var tomma och mycket nervöst på sina håll. Nojset, skrattet, öppenheten som präglat Orustlaget tidigare under året fanns där inte. Det som gällde nu var fokus på att följa tränarens instruktioner, att ge allt för sitt lag, för sina lagkamrater. För det var nu det skulle ske, det var nu det var upp till bevis, det var nu, ikväll, seriesegern skulle säkras! Domarpipan ljöd, matchen var igång, lite stela ben, lite krampaktiga löpningar, missade passningar som normalt var enkla men efterhand blev det bättre. Rosseröd valde att ligga lågt, Henån/Gilleby fick tid att rulla boll i backlinjen, spelarna fick känna på bollen utan att bli attackerade, snacket kom igång, nervositeten började släppa, passningarna blev bättre. Efter fem minuter då inget egentligen hänt så höjdes tempot, hemmalaget verkade känna att vi är ju först på alla bollar, vi vinner ju alla närkamper, vi är snabbare. Matchen fick en kort paus för att bollen var kass, för dåligt med luft, det blev lite skratt, ny boll. Det blev lite mer avslappnat men med lika mycket fokus och framför allt med full fart. Eric Kallberg, för dagen forward eftersom Glenn Johansson var avstängd efter tre gula kort, får till en delikat genomskärare till vindsnabbe Viktor Martinsson som är tvungen att avsluta med ”fel” fot men får ändå till ett bra skott som målvakt med en fotparad räddar till hörna. Rosseröds taktik verkar vara att ligga lågt, samlat och vänta på de rätta tillfällena samt att dra ned på tempot genom att ta mycket god tid på sig vid inkast och andra fasta situationer. Rosseröd har ju ett lag med mycket skickliga och rutinerade spelare men har en svaghet i kondition och snabbhet. Så hemmalaget vill ha fart och bortalaget dra ned på tempot. Vem som skulle vinna den kampen stod klart redan efter en kvart för i 15:e minuten fick Henån/Gilleby en frispark på högersidan. Inlägget rensades bort men hamnade framför fötterna på lagkapten Emil Johansson som från 25 meter fick på en riktig rackarrökare som touchade en försvarare och styrdes in i mål. 1-0 till hemmalaget. Avspark, Rosseröd försöker sig på ett snabbt anfall med mycket folk framåt men det bryts av hemmaförsvaret och nu går det fort; Carl Strömberg driver bollen snabbt över mittlinjen och skapar en tre mot två-situation, han spelar bollen vänster till Eric Kallberg som med fart byter riktning och ställer både back och målvakt. Eric sätter bollen behärskat innanför bortre stolpen och 2-0 till Henån/Gilleby. Nu lossnar allt. Det verkar som Henån/Gilleby är en, två, tre man mer på plan. Man är först på alla bollar, skapar flera frilägen och borde kanske ökat på ledningen under första halvlek. De sista tio minuterna innan pausvilan är det klasskillnad. Hemmalaget har ett stort tryck mot mål och i slutminuten är det en solklar straff när yrvädret Marcus Johansson blir fälld. Vi väntar på signal och till slut kommer den, men då för att första halvlek är till ända. Henån/Gilleby har 14 avslut under första halvlek, Rosseröd noll. Det enda gästerna lyckades åstadkomma var två hörnor som hemmalaget stabilt och enkelt nickade bort. En tvåmålsledning med mersmak men rutinerade och skickliga Rosseröd kommer säkert ut till andra halvlek med nya taktiska direktiv och matchbilden kan snart ändras. Tillsammans med de båda lagen kommer även dimman in över planen. Bröderna Johansson, Emil och Marcus, verkar inte beröras av detta för bara efter någon minut in på andra halvlek driver och dribblar Emil in mot straffområdet, gör ett instick till Marcus som rundar en back som inte hänger med utan slänger sig och tar bollen med armen, något som alla verkar se utom domaren… Nåja, två ickestraffar verkar inte bekomma för i anfallet efter spelar Eric Kallberg fram Marcus till ett nytt friläge, skott förbi målvakt men i stolpen. I 53:e minuten skjuter Viktor Martinsson ett skott som täcks av en back, Marcus Johansson snappar upp returen och stänker in 3-0. Några minuter senare är Marcus Johansson framme igen och sätter 4-0 och sitt 20:e mål i serien. Vad nu Rosseröd än hade för taktik inför sista 45 minuterna så lyckades det inte. Henån/Gilleby var allt för bra denna kväll. Carl Strömberg fyllde på med ett frisparksmål från långt håll i 61:a minuten till 5-0. Matchen var avgjord och sista halvtimmen spelade hemmalaget i ett segerrus. Man hade fart och fläkt, fantasi och gjorde väl ibland lite för svåra saker men en kväll som denna gjorde inte detta något. Rosseröd kämpade på och hade ett par, tre avslut så att Henån/Gillebys målvakt Robert Wallin fick lite annat att göra än att bara ta emot bakåtpassningar och förmedla dessa vidare till backlinjen. I slutskedet av matchen var det på grund av dimman mycket svår sikt och spelet blev lite lidande av detta. För oss åskådare var det nätt intill omöjligt att se över till andra sidan. Plötsligt kunde det dyka upp ett par nya spelare på planen för vad jag förstod kom alla avbytare in efterhand men dessa byten var omöjliga att urskilja. Till bäste spelare i Rosseröd utsågs Johan Adebahr och enligt mig var lagkapten Mathias Carlsson också mycket framträdande. Till Henån/Gillebys bäste spelare utsågs Johannes Stengårds. Det var en fröjd att se ALLA spelare i hemmalaget tillsammans göra en av deras bästa matcher för året just när det gäller. Första året tillsammans med sammanslagning mellan Henåns IF och Gilleby IF resulterar alltså i en serieseger. Det kan man kalla succe. Sänder en hälsning till Johan Strömberg som var en stor bidragande orsak till denna framgång genom sitt stabila försvarsspel under vårsäsongen och som tyvärr inte får vara med om glädjen på plats. Glöm inte att det trots serieseger är en match kvar att spela. Vi ses på Undavallen söndag 6 oktober kl 14.00 för match mot Herrestads AIF. Vid pekfingret// Ingvar Seniorlag Herrar 28 sep 2019 0kommentarer
  • Referat: Bovall-Hunnebo - Henån-Gilleby

Denna härliga, varma, soliga lördag skulle Henån/Gilleby spela match i Hunnebostrand och detta är ju en lite ”bortglömd” pärla på norra bohuskusten i skuggan av Strömstad, Grebbestad, Fjällbacka och Smögen. Hunnebostrand (eller Hundebostrand som det hette på 1500-talet) är ett mycket vackert samhälle med två fantastiska utsiktsplatser i form av ca 70 meter höga Nordre och Söndre Hoge Berg med en vy som slår det mesta. Nu blev det ingen klättring på dessa höjder utan jag nöjde mig med en strandpromenad nere i hamnen runt Jönserö där man var i full färd med att förbereda sig inför hummerpremiären på måndag. Efter denna uppvärmning var det dags för match. Det var lite förvirrande under den första kvarten eftersom Bovall/Hunnebos matchdräkt var förvillande lik Henåns matchställ med vit tröja och svarta byxor så ibland ville inte gubbhjärnan riktigt hänga med. Henån/Gilleby ställde för dagen upp i helgrönt. Och Glenn Johansson i helgrönt verkade fatta galoppen direkt för han drog upp ett anfall med dryga minuten spelad och spelade fram Eric Kallberg (med likadant helgrönt tröjställ) som rundade sin back på vänsterkanten. Eric hade bra läge att avsluta själv men sitt enormt fina spelsinne lurade han hela backlinjen plus målvakt genom att istället spela bollen mot bortre delen av målområdet där Viktor Martinsson kunde raka in bollen till 0-1 i öppet mål. Då stod klockan på 1 minut och 25 sekunder! Henån/Gilleby var sen totalt överlägsna under första halvlek. Det var främst nyss nämnde Eric Kallberg, Glenn Johansson och Carl Strömberg som stod i en klass för sig. Det blev ju inte bättre för Bovall/Hunnebo att de hade en mycket svår sol i ögonen som ställde till lite fula spratt emellanåt. Inte att undra på att deras lagkapten nr 4 Patrik Eklöf i stort sett oavbrutet skällde på sina medspelare redan efter första målet i baken. Han svor och skällde även åt domarens ickeavblåsningar titt som tätt men det renderade inte ens i en varning. Innermittfältaren Oliver Maug hade i 12:e minuten ett rykande skott från 20 meter som tog i stolpen, fem minuter senare får Oliver ett nytt läge, ett par meter närmare och skottet denna gång innanför målramen men målvakt räddar. Några minuter efter det skjuter inte Oliver utan spelar i stället fram Ludvig Martinsson som får ett friläge men målvakt får en tåspets på bollen så det blir en resultatlös hörna. I 22:a minuten blir nr 4 i Bovall/Hunnebo tillsagd av domaren att hålla tyst, det var på tiden. Det hjälpte åtminstone ett tag……………. I 24:e minuten får Henån/Gilleby en hörna från vänster. Carl Strömberg lägger den högt med en hårt inåtskruvad båge till Eric Kallberg som nickar in 0-2. Ett vackert kusinsamarbete och kanske värmde det särskilt för deras pigge 86-årige morfar som åkt ända från Rålanda på Orust för att se sina barnbarn spela. I 27:e minuten ligger Carl Strömberg bakom ett nytt fint inlägg denna gång till Glenn Johansson som nickar strax över högra krysset. I 32:a minuten har hemmalaget en första tillstymmelse till anfall då man får en frispark 25 meter från mål och lyckas i samband med den skaka fram en hörna, men bollen nickas bort av Henån/Gilleby som skapar en snabb omställning. Snabbe Viktor Martinsson springer ifrån alla, drar sig ut åt höger och när målvakt går ut för att täcka spelar Viktor snett bakåt till Glenn Johansson som skjuter men en hemmaspelare har då hunnit tillbaka och räddar på mållinjen. Men så i 41:a minuten får äntligen Glenn Johansson utdelning för sitt slit. Johannes Stengårds skickar in ett inlägg från höger och denna gång finns inget som hindrar att Glenns nick letar sig in i nätmaskorna och Henån/Gilleby kan gå till pausvila med en ledning 0-3 som väl är i underkant med tanke på de 17 avslut man hade under de första 45 minuterna. Funderingarna denna paus handlar väl inte så mycket om vem som ska vinna matchen utan andra saker som det att på denna ändå i övrigt mysiga arena inte är snyggt med ett grånat tvåmetersplank utefter hela ena långsidan. Där får också 5 avbytare sitta inklämda i ett hål och övriga ledare får stå eftersom de inte finns utrymme för fler. En 10-meters björk som står utanför ena hörnflaggan har en stam som lutar så mycket att det skulle förvåna mig om den inte fallit in över arenan innan årets slut. Den sista funderingen innan avspark till andra halvlek är att det var väldigt trevligt med halva priset på glass i kiosken, jag köpte tre!!! De sista 45 minuterna var väl sedan en match som höll riktigt dålig kvalitet. Ta det inte som kritik från en gammal gnällig farbror, men det var faktiskt inget vidare och jag tror Henån/Gillebys spelare håller med. De fanns mycket att lära sig under dessa 45 minuterna och då tänker jag på de unga än så länge oerfarna spelarna. 12 minuter in på andra halvlek skickar Viktor Martinsson ett inlägg till Christoffer Tollesby som nickar in 0-4. Matchen är avgjord! Eller är den det? Coach Senften sätter efter hand in alla avbytarna och tar ut en del framträdande och rutinerade spelare, för att de inte ska råka ut för någon onödig skada eller avstängning inför nästa viktiga drabbning på hemmaplan mot Rosseröd. Jag antar att han tänker så och skulle gjort likadant själv. Det ser ut att gå bra. Efter senaste målet fram till 65:e minuten har Henån/Gilleby osannolika tio hörnor och gräset i Bovall/Hunnebos straffområdet blir totalt nedtrampat för det är där man håller till under denna perioden. Men det är trångt, det är fötter, smalben, knän och överkroppar i vägen och nr 4 skriker….. I 68:e minuten, efter den elfte hörnan kommer sig plötsligt Bovall/Hunnebo med bollen ut ur straffområdet, passerar kors i taket även mittlinjen och får ett inkast på vänster sida. I flera (unga, orutinerade) skallar finns inget som heter försvarsspel i detta läge. Man står på helt fel ställe och tittar på, så Bovall/Hunnebo kan nästan ostört kasta in bollen centralt till en spelare som skarvar vidare bollen till Omar Delly som helt omarkerad kan sätta ett reduceringsmål till 1-4. Det blir virrigt, oorganiserat i Henån/Gilleby. Man glömmer grunderna i sina uppspel. Man glömmer det gemensamma, aggressiva försvarsspelet. Det är så det kan bli när spelare som Glenn, Carl, Totte, John, Emil, Mackan, Ludde, Eric inte är på plan. (Det var åtta ”ordinarie” spelare) Som ett brev på posten (häpp) kom även 2-4 i 78:e minuten genom Oscar Carlsson. Ludvig Martinsson sattes in igen, fick ge stadga åt laget, framför allt med att dirigera och prata med sina medspelare så att de kom rätt i sina positioner. Segern var aldrig i fara men en liten läxa till de som tror att fotbollsspel bara består av anfall. (de orden skulle Lars Lagerbäck gillat) Och nr 4 fick äntligen ett berättigat gult kort men det dröjde till 83:e minuten. Nästa match är på Tavlebords konstgräs FREDAG 27 september kl 19.00. Vinst där, och seriesegern är i hamn. Spelarbetyg: 5p Eric Kallberg 4p Carl Strömberg 3p Christoffer Tollesby 2p John Olsson 1p Ludvig martinsson Vid pekfingret// Ingvar Seniorlag Herrar 22 sep 2019 0kommentarer
  • Referat: Henån-Gilleby - Skärhamns IK

Ojojoj, vilken idrottsdag. Det finns ju olika intressen, men en dag som denna när europeiska fotbollsligorna drar igång igen efter landslagsuppehåll räcker knappt timmarna till. Denna lördag spelar lag som Liverpool, Manchester United och City, Tottenham, Chelsea, Real och Atletico Madrid, Barcelona, Juventus, Bayern München och så spränger sig Henån/Gilleby in bland dessa giganter. Lägg därtill att det är seriestart i Hockey och Solheim cup i golf. Puh! Det var ju ändå självklart att ge sig av till Hällevi för att se Henån/Gillebys sista hemmamatch på Ivars Färg Arena för säsongen och ett så kallat ö-derby då Skärhamns IK från Tjörn skulle stå för motståndet. Men något större motstånd blev det egentligen inte, för under de första 25 minuterna hade Henån/Gilleby tre rena frilägen genom i tur och ordning Ludvig Martinsson, Glenn Johansson och Eric Kallberg men Skärhamns målvakt Edvin Ahmadi räddar varje gång. Under denna intensiva period har hemmalaget 12 avslut på eller strax utanför mål medan gästerna inte har ett enda och är aldrig i närheten av motståndarnas straffområde med bollkontroll. Det enda som Henån/Gillebys målvakt Robert Wallin har att göra är att ta emot ett par bakåtpassningar när backlinjen rullar runt bollen för att förbereda uppspel och nya anfall. Mitt upp i denna hemmadominans har plötsligt gästernas Hugo Wolfbrandt fått tag på bollen vid straffområdeslinjen och får halvliggande en snedträff så att bollen rullar förbi en utrusande Robert Wallin. Snacka om effektivitet från Skärhamns sida och 0-1 när Henån/Gilleby varit totalt överlägsna. Ett par minuter senare tar Glenn Johansson sig från högerkanten ned mot kortlinjen i straffområdet. Lurar bort sin back och spelar in bollen till Eric Kallberg som står felvänd två meter utanför första stolpen. Eric vänder bort sin uppvaktning men får dålig träff på bollen så att målvakt kan rädda. Men i 38:e minuten får Henån/Gilleby äntligen utdelning efter en hög boll från höger där Christoffer Tollesby efter viss palaver lyckas trycka in bollen till 1-1. I 43:e minuten får Skärhamns IK sin första och enda hörna (HIF/GIF hade 7) under första halvlek, enkel rensning från hemmaförsvaret och vem rusar först och snabbast i en kontring, jo mittbacken Rickard Stengårds som med en löpning på ca 80 meter ensam skapar ett bra läge, men sista back lyckas bryta, dock inte bättre än att Carl Strömberg får tag i bollen och kan frispela Rickard som får en ny chans men han missar avslutet. Oj, vad nära ledningsmål i slutminuten. Trots att hemmalaget hade sina två kanske mest kreativa spelare avstängda denna match, Johannes Stengårds och Marcus Johansson så skapade Henån/Gilleby otroligt mycket. Spelarna i Skärhamn, som spelar och tränar på konstgräs, verkade gå ”på knäna” redan efter 20 minuter på den tungsprungna och mjuka gräsplanen och att hemmalaget inte skulle gå segrande ur denna drabbning till slut verkade vara en outförbar tanke. I paus fick den erfarne och vältalige speakern ursäkta sig för att han hela tiden under första halvlek kallat hemmalaget för Henåns IF och inte Henån/Gilleby. Vissa saker som sitter i ryggmärgen kan vara svårt att ändra på. Att spelarna från båda klubbarna däremot är väl synkroniserade och samkörda visade man direkt efter avspark i andra halvlek, för den smaskiga chokladbollen hade knappt passerat strupen förrän Christoffer Tollesby gjorde mål igen och 2-1 till hemmalaget. I 47 minuten springer Glenn Johansson sig till ett friläge, lägger kallt bollen mellan benen på målvakt men en försvarare hinner precis upp bollen innan den ska passera mållinjen. I 61:a minuten är det åter Glenn i fokus. Han blir nedmejad nära mål vid ett inlägg och en solklar straff som följd. Carl Strömberg stegar fram men målvakt räddar. Assisterande domare vinkar direkt frenetiskt med flaggan och uppmärksammar huvuddomaren att målvakt tagit ett par steg fram och alldeles för tidigt så att straffen går om. Då gör Carl inget misstag och Henån/Gilleby leder nu med 3-1 och alla ca 140 åskådarna liksom spelare inser att matchen är avgjord. Skärhamns spelare har nu mycket tunga ben och det blir ju inte lättare när hemmalaget efterhand sätter in 5 nya fräscha spelare som är hur pigga som helst. I 66:e minuten springer nyinsatte Viktor Martinsson ifrån hela Skärhamnsförsvaret och ska runda målvakt när denne tar tag i Viktors fot och en ny straffspark tilldöms Henån/Gilleby. Carl Strömberg verkar känna sig ganska säker och avslappnad för denna gången skickar han upp bollen otagbart i krysset till 4-1. Hemmalaget har sen god kontroll på händelserna. Lagkapten Emil Johansson dominerar som vanligt i slutskedet av sådana här matcher och dirigerar laget så att man inte utsätter sig för onödiga risker. Det enda spektakulära som händer är när Henån/Gillebys målvakt Robert Wallin med god teknik tar ned en hög bakåtpassning på bröstet. Två andra som i det tysta gör en fantastiskt stabil match är Rickard Stengårds och John Olsson som gör de andra spelarna i laget bra. I Skärhamn gör målvakten Edvin Ahmadi en toppmatch men får ändå släppa in 4 mål. Andreas Bengtsson och Isac Ohlsson är mycket duktiga och sevärda spelare som med sin snabbhet skapar mycket på en fotbollsplan men mot Henån/Gillebys starka försvar var det oftast tvärstopp. Slutresultatet 4-1 innebär att Henån/Gilleby nu leder serien med fyra poäng före IFK Strömstad med tre omgångar kvar. Det ser bra ut, men jobbet ska göras och oanade tillfälligheter har alltid en förmåga att dyka upp. När det gäller domarteamet är jag mycket förvånad över att dessa blir uttagna att döma denna match då alla tre är från Tjörn och huvuddomaren Örjan Carrwik själv bor i Skärhamn. Nu ska sägas att dessa tre gjorde näst intill en perfekt domarinsats, förutom en period på 5 minuter i andra halvlek då alla tre verkade fått hjärnsläpp. Två solklara hörnor blev till inspark och en situation där spelaren passade sig själv till friläge blev avvinkat för offside. Nåja, spelare gör också fel ibland och jag skriver fel så det må vara hänt. En tråkig händelse var att en åskådare fick inbrott i sin bil under matchens gång. Är det någon som sett något så meddela polisen eller Henåns IF kansli. Spelarbetyg: 5p Rickard Stengårds 4p John Olsson 3p Christoffer Tollesby 2p Eric Kallberg 1p Ludvig martinsson Vid pekfingret// Ingvar Seniorlag Herrar 14 sep 2019 0kommentarer
  • Tipset HIF/GIF

Med fyra matcher kvar av säsongen, och således två hemmamatcher, kommer här en kortare uppdatering av hur det ser ut i hemmatipset Till protokollet kan också föras att eftersom match 8, hemmamatchen mot Grebbestad/Hamburgsund, utgick så tillämpas positiv bedömning och alla har fått ”rätt” i den matchen oavsett tecken. Så efter nio matcher (eller åtta spelade) har det hittills varit ganska väntade resultat enligt tipparna. Hela 14 personer har alla rätta tecken så här långt - och med så många som 77 med ett fel så är det mycket som avgörs på slutet. Dessutom är det ganska stor teckenspridning på dessa matcher då det är tuffa motståndare i Skärhamn och Rosseröd som återstår. Så fortsättning följer... Seniorlag Herrar 14 sep 2019 0kommentarer
  • Referat: Smögens IF - Henån-Gilleby

Match mot Smögens IF på Havsvallen, denna anrika, pittoreska arena som ligger insprängd mitt i samhället. Den invigdes redan 15 juli 1935 av självaste kronprins Gustav Adolf, som även invigde Sotekanalen samma dag. Väster om kanalen, på Soteskär, häckade på 1970-talet Lunnefågeln, med sin färgglada näbb, men har även setts i enstaka exemplar på senare tid. Ursäkta att mitt ornitologiska intresse ibland tar över, inte att förväxla med odontologi som jag däremot lämnar jag till andra med det intresset. Vi har nämnt tidigare att Henån/Gilleby har en bred, stark trupp och det innebär att om det är någon bortavaro i laget så finns det fullgoda ersättare att ta in. Inför dagens match stod det klart att tre giganter i startelvans bakre regioner från i våras inte kunde deltaga, nämligen Johan Strömberg, John Olsson och Ludvig Martinsson. Hur skulle man nu få stopp på Div 5-seriens skyttekung i Smögen, Johan Hansson, som hittills gjort 26 mål. Ja, när man som Henån/Gilleby sätter full fart från start, har en sådan kvalitet i passningsspelet och inte tillåter motståndarna låna bollen spelar det ingen roll hur många skyttekungar det finns i motståndarlaget. För Henån/Gilleby leder med 0-3 efter knappt 20 minuter. Första målet tillkom på en straff i 13:e minuten av Carl Strömberg efter att Eric Kallberg blivit fälld. Andra målet två minuter senare då Marcus Johansson spelar fram Glenn Johansson som dundrar in bollen i nätmaskorna utan chans för Smögens målvakt William Lysell. I 18:e minuten lägger Carl Strömberg en hörna från höger och efter lite palaver i straffområdet skjuter Eric Kallberg in bollen i nättaket till 0-3. Tre snabba mål och naturligtvis väldigt jobbigt för spelarna i Smögens IF att få en sådan start mot serieledarna. Henån/Gillebys innermittfältare Carl Strömberg och Emil Johansson verkar kommit i storform efter den uppskjutna och olyckliga förlusten mot Grohed för två veckor sen. De gjorde en toppmatch senast mot Vallens IF och dominerar tillsammans dagens match med att styra spelet både offensivt och defensivt. Targetspelaren Glenn Johansson samt kantspelarna Eric Kallberg och Marcus Johansson är alltid spelbara och offensive backen Johannes Stengårds är alltid på språng och fyller på med finurliga dribblingar och utsökta inlägg. Om det är dessa spelares skicklighet eller Smögens skrala defensiv som gör att gästerna är överlägsna är svårt att säga, kanske en blandning av båda. Vi väntar på fler mål, för lägen skapas av bortalaget i parti och minut. Henån/Gillebys målvakt sätts på lite prov först i 23:e minuten men då är det en hård bakåtpassning från lagkamraten Johannes Stengårds, inte något anfall från Smögens IF. I 29:e minuten har Orustlaget en hörna, hemmalaget rensar och når Gustav Ekgrund som har två försvarsspelare emot sig vilket normalt sett borde vara övermäktigt. Men när en av Henån/Gillebyspelarna idiotiskt nog chansbryter och missar gör det nog lika ont i tränare Anders Senftens defensivhjärta som i mitt. Anders, som från barnsben varit en försvarsklippa, kan jag aldrig tänka mig förespråka och lära ut den sortens defensivarbete! Supersnabbe Gustav Ekgrund är ju klok nog att utnyttja sin fart och springer med lätthet ifrån och runt både den kvarvarande Henån/Gillebybacken och den stackars övergivne Rasmus Magnusson som inte har en chans att förhindra ett baklängesmål till 1-3. Men Carl och Emil i Henån/Gilleby fortsätter att mata sina medspelare med fina uppspel och i 37:e minuten får Marcus Johansson ta emot en passning på vänsterkanten, fintar bort sin motståndare, tar sig in i straffområdet och gör 1-4 med ett skott innanför bortre stolpen. I 37:e minuten bryter Eric Kallberg ett uppspel på högersidan, får bollen vidare till Glenn Johansson, som i sin tur spelar vidare till Marcus Johansson som felvänd vid 16-metarn vänder sig om och klappar till bollen in i vänstra krysset. 1-5 och detta ska visa sig bli halvtidsresultatet. I paus sitter vi och gottar oss i solen på den över 80 år gamla stenläktaren. Gräsplanen är grön och saftig, lite för saftig på en del ställen för det myckna regnet har gjort planen tungsprungen och spelarna har haft lite svårt med fästet understundom. Vi ser att Tim Karebring ersätter Eric Kallberg till andra halvlek och han börjar ju sin entré med ett par fina löpningar på högerkanten. I 52:a minuten gör han ett fint inspel till Marcus Johansson som rundar målvakt William Lysell men blir dragen i foten av densamme, fälld, och en ny odiskutabel straff. Carl Strömberg tar även hand om denna och sätter den lika säkert till 1-6. Efterhand görs det byten i Henån/Gilleby: 57:e min, Bjarne Maug istället för Carl Strömberg 66:e min, Jonas Lundvall istället för Lukas Persson 69:e min, William Stahlin istället för Glenn Johansson 73:e min, Martin Johansson istället för Christoffer Tollesby Sista 20 minuterna är det en strålande fotboll och ren propaganda från Henån/Gillebys sida. I 83:e minuten snurrar Tim Karebring runt med Smögenförsvaret och spelar bollen till Bjarne Maug som skjuter ett skott med en härlig båge in i mål till 1-7. Trots Henån/Gillebys dominans så är Smögen farliga med vassa kontringar, främst då genom Johan Hansson och Gustav Ekgrund. Rickard Stengårds och Christoffer Tollesby lät dock dessa två sällan komma till några avslut och de få gånger det hände stod Rasmus Magnusson rätt placerad. I min matchstatistik fanns det inte så mycket som stack ut förutom stor dominans från Henån/Gillebys sida då det gällde avslut och för ovanlighetens skull; 9 avvinkningar för offside i andra halvlek, det är till att vara hungriga framåt! Domare Anders Emanuelsson skötte sin uppgift som vanligt lugnt och stabilt. Nästa match är på Ivars Färg Arena lördag 14 sept och då är det Skärhamns IK som kommer på besök. Att ge spelarbetyg denna gång är lite vanskligt eftersom flera av de i mitt tycke bästa spelarna fick finna sig i att bli utbytta och inte spela hela matchen. Spelarbetyg: 5p Glenn Johansson 4p Emil Johansson 3p Carl Strömberg 2p Johannes Stengårds 1p Marcus Johansson Ok, Eric Kallberg får en också en 4 trots endast 45 minuters spel, men 45 minuter högsta klass! Vid pekfingret// Ingvar Seniorlag Herrar 8 sep 2019 0kommentarer