• Referat: Nora HC - HC Örnen

Det blev tyvärr förlust i den senaste matchen mot Nora HC där slutresultatet skrev till 4-3 i hemmalagets favör. Under fredagskvällen spelades match i Nora när HC Örnen var på besök i NEH Hallen. Matcherna borta mot Nora har under de senaste säsongerna ofta varit svårspelade matcher och kvällens match var inget undantag. Trots att HC Örnen till stor del hade ett högt puckinnehav matchen igenom samt flertalet skott- och målchanser ville inte pucken leta sig bakom en bra spelande Joep Wood i Nora-kassen på dessa lägen. I mitten av den andra perioden stod det 3-0 till Nora och det var en hög uppförsbacke HC Örnen hade framför sig resterande del av matchen. Innan den andra perioden är slut får HC Örnen in en reduceringspuck när Ossian Carlsson-Moberg sätter 3-1 och hoppet lever för HC Örnen. HC Örnen kan fortsätta sitt tryck i den tredje perioden och får också tidigt utdelning när Erik Planeby gör sitt första mål i Örnen-tröjan och ställningen är således 3-2. Efter halva tredje perioden lyckas HC Örnen kvittera Noras ledning till 3-3 genom Hampus Lindén och känslan inför de sista 10 minuterna är goda. Tyvärr för HC Örnens del drar man på sig en hel del utvisningar, vilket också påverkar spelet och tempot dras ner en aning. Med endast tre minuter kvar av matchen slänger Nora en puck mot mål och Axel Hallor är påpassligt framme och styr in, vad som visar sig vara segermålet, pucken bakom en chanslös Joakim Gustafsson i Örnen-målet. HC Örnen åker alltså på sin andra förlust för säsongen i en match där man gott och väl hade tillräckligt med lägen för att ta hem samtliga tre poäng. Tyvärr var inte effektiviteten där samt att man drar på sig för mycket utvisningar för att ge sig bättre möjlighet att vinna. Nya tag till imorgon då Fellingsbro väntar på bortaplan. På återseende! / HC Örnen Statistik från matchen: Period 1 1 - 0 Lucas Träff (Axel Hallor) Period 2 2 - 0 Linus Edvardsson (Lucas Träff) 3 - 0 William Nygren (Axel Hallor, Oskar Hallor) 3 - 1 Ossian Carlsson-Moberg Period 3 3 - 2 Erik Planeby (Ossian Carlsson-Moberg, Hampus Lindén) 3 - 3 Hampus Lindén (Alvar Johansson) 4 - 3 Axel Hallor (Felix Bååth) Skott: Nora HC 23 (7:11:5) HC Örnen 48 (11:22:15) A-lag 16 nov 2023 0kommentarer
  • Inför match: Nora HC - HC Örnen

Det har återigen blivit dags för match för HC Örnens del när man ska ta sig an Nora HC på bortaplan imorgon, fredag den 10/11. Senast HC Örnen och Nora HC mötte varandra var i seriepremiären när HC Örnen kunde stå som segrare med 10-7 efter en målrik match. I den matchen var det tydligt att det var den första matchen för säsongen då spelet var lite tveksamt på sina håll och kanter där båda lagen släppte till många chanser. Nora HC kommer senast från en förlustmatch borta mot Kungsörs IK då man förlorade med 5-1 medan HC Örnen kommer från en segermatch hemma mot Västerås Pickles HC där man kunde vinna med 8-3. Om HC Örnen kan behålla spelet från de senaste två matcherna ska det vara väldigt goda chanser till att få med sig samtliga tre poäng hem till Örebro när slutsignalen ljuder i NEH Hallen i Nora vid 21:15 tiden på fredagkvällen. Det gäller dock att vara med från start samt att man måste se till att inte släppa till några enkla chanser för Nora HC som då brukar vara effektiva. Nedsläpp 19:00 i NEH Hallen, fredag 10/11. På återseende! / HC Örnen A-lag 9 nov 2023 0kommentarer
  • Referat: HC Örnen/Örebro HU - Västerås Pickels HC

Det blev en stabil seger för HC Örnen under fredagskvällen när Västerås Pickles HC var på besök på Trängens IP där segersiffrorna skrev till 8-3. HC Örnen tar tag i taktpinnen på en gång och är de som skapar mest, kontrollerar spelet och lyckas många gånger vända spelet på ett bra och snabbt sätt för att ta sig in i Västerås zon. Västerås har några som är skickliga på att hålla i pucken och HC Örnen blir stundtals lite väl passiva i sitt spel utan puck. Det blir en målmässigt tajt första period med ett övertag för HC Örnen, som bland annat hade tre puckar i målramen. Andra perioden blir lite sönderryckt av utvisningar där HC Örnen inte riktigt får spelet att stämma när man är en man mer på banan. HC Örnen lyckas dock hitta fler klarare lägen i jämförelse med första perioden och genom det sätta dit puckarna. Försvarsmässigt spelar HC Örnen väldigt tajt, vinner puckar och håller Västerås på utsidan, samtidigt som Samuel Eriksson i mål räddar de puckar som kommer mot honom. Även Västerås målvakt, William Lundsten, har en bra afton som, trots tre insläppta i period två även räddar resterande 21 skott som HC Örnen skjuter. Den tredje perioden blir händelserik med svängdörrar åt båda hållen då det görs hela 6 mål på de första knappa 9 minuterna. Västerås gör två snabba mål i inledningen, då det verkar som HC Örnen redan har tagit fredagskväll och skapar på så sätt lite spänning i matchen. Den blir dock kortvarig då HC Örnen svarar med ett mål innan Västerås gör ytterligare ett bara 30 sekunder senare. HC Örnen får dock ett powerplay strax efter Västerås 3-6 reducering och där punkterar HC Örnen matchen genom att göra 7-3. Efter det målet kontrollerar HC Örnen matchen och lyckas även sätta dit ytterligare ett mål innan slutsignalen ljuder. I det stora hela en väl genomförd match från HC Örnens sida och en stor eloge ska vi ge till våra juniorer (6st) som är med och bidrar med fart och fläkt och många bra beslut. Nu ser vi fram emot två träningar i veckan innan vi beger oss till Nora för bortamatch på fredag. På återseende! / HC Örnen Statistik från matchen: Period 1 1 - 0 Karl Eklund (Alvar Johansson) Period 2 2 - 0 Jonathan Pettersson (Andreas Jensen) 3 - 0 Jimmy Cronarp (Oskar Trulsson, William Nielsen) 4 - 0 Anton Davidsson (Ossian Carlsson-Moberg) Period 3 5 - 0 Jonathan Pettersson (Jimmy Cronarp, Andreas Jensen) 5 - 1 Gustav Lundberg (Edvin Ångström, Kevin Ådin) 5 - 2 Johan Vestin (Hannes Robertsson) 6 - 2 Oskar Trulsson (Jimmy Cronarp, Andreas Jensen) 6 - 3 Gustav Lundberg (William Väisänen, Isak Rydström-Svärd) 7 - 3 William Nielsen (Oskar Trulsson, Andreas Jensen) 8 - 3 Tobias Bergström (Karl Eklund, Axel Gisslen) Skott: HC Örnen 56 (13:24:19) Västerås Pickles HC 23 (5:5:13) A-lag 7 nov 2023 0kommentarer
  • Inför match: HC Örnen - Västerås Pickles HC

Ikväll har det blivit dags för match igen när HC Örnen tar emot Västerås Pickles HC hemma på Trängens IP. Detta blir det första mötet mellan lagen denna säsong då den tidigare matchen blev inställd på grund av lite strul med istider för Västerås. Det ska bli intressant att se hur lagen står sig mot varandra men det är med största sannolikhet två lag som mer än gärna tar med sig alla tre poäng när slutsignalen ljuder. Västerås Pickles har startat serien med en vinst och två förluster och de kommer senast från en förlustmatch mot Nora HC där Nora kunde vinna med 5-3. Vi kan räkna med att de är revanschsugna och det gäller att vara med från start för att ha en god möjlighet att ta hem segern ikväll. HC Örnen kommer även de senast från en förlust, då man förlorade hemma mot Kungsörs IK med 3-4 förra fredagen. Trots förlusten visade HC Örnen upp ett bra spel, stundtals det bästa spelet för säsongen, under den matchen och man hade lika gärna kunna plockat ett eller fler poäng från den matchen. Nedsläpp 19:30 på Trängens IP. Varmt välkomna! På återseende! / HC Örnen A-lag 3 nov 2023 0kommentarer
  • Referat: HC Örnen/Örebro HU - Kungsörs IK

Det blev en jämn match under fredagskvällen på Trängens IP mellan HC Örnen och Kungsörs IK. Det var dock till slut Kungsörs IK som fick med sig alla tre poängen hem när de kunde vinna med 3-4. På förhand var det en oviss match som skulle spelas på Trängens IP under fredagskvällen då matcherna mellan HC Örnen och Kungsörs IK historiskt sett varit jämna matcher. Båda lagen uppvisar ett diciplinerat spel i inledningen av matchen och man delar på att vara det spelförande laget. Det är HC Örnen som kan ta ledningen när Hampus Lindén sätter 1-0 efter 04:23 i den första perioden. Spelet fortsätter på samma vis men kanske med ett visst övertag för Kungsörs del vilket man också utnyttjar då man gör 1-1 efter ungefär halva första perioden. Detta blir också det sista målet i den första perioden och ställningen är 1-1 i den första pausen. I den andra perioden fortsätter båda lagen på inslagen väg och man släpper inte till så många farliga målchanser, trots att spelet böljar mellan zonerna. Efter halva perioden får HC Örnen chansen i powerplay vilket man också förvaltar på bästa sätt när Anton Davidsson sätter 2-1 till HC Örnen samt att han gör sitt första mål i HC Örnens tröja. Kort därefter drar HC Örnen på sig en utvisning och ger Kungsör chansen i powerplay. I kommande powerplay kvitterar Kungsör återigen HC Örnens ledning till 2-2. Med cirka 40 sekunder kvar av den andra perioden drar HC Örnen på sig ytterligare en utvisning och tyvärr för HC Örnens del är Kungsör återigen effektiva i powerplay när de tar ledningen med 2-3 med 30 sekunder kvar av den andra perioden, vilket också är ställningen i den andra pausen. I den tredje perioden får HC Örnen i sin tur tidigt ett powerplay och det ska visa sig att båda lagen är väldigt effektiva i denna spelform under kvällen. HC Örnen kan kvittera till 3-3 efter mål av Alvar Johansson, endast 02:08 spelat av den tredje perioden. Spelet präglas återigen av att lagen turas om med att vara det spelförande laget. Efter 12:41 blir det en oturlig studs för HC Örnen när pucken ska spelas ur egen zon, där pucken istället hamnar framför det egna målet till en fri Kungsör-spelare och Johan Pettersson kan sätta 3-4 till Kungörs IK. HC Örnen gör en del försök i att komma ikapp Kungörs ledning men man lyckas tyvärr inte med att få in någon kvitteringspuck och slutresultatet blir således 3-4 i Kungsörs IK:s favör. Det blev en välspelad och tempofylld seriefinal mellan HC Örnen och Kungsörs IK och fortsätter lagen med detta spel så är det stor sannolikhet att båda lagen håller sig i toppen av tabellen när serien ska summeras i februari. Nästa match för HC Örnens del är på fredag den 3 november när man ska ta emot Västerås Pickles HC på Trängens IP. På återseende! / HC Örnen Statistik från matchen: Period 1 1 - 0 Hampus Lindén (Jimmy Cronarp) 1 - 1 Robert Eriksson (Niclas Mellgren, Noel Nilsen) Period 2 2 - 1 Anton Davidsson (Andreas Jensen) 2 - 2 Johan Pettersson (Robert Eriksson, Rasmus Kesti) 2 - 3 Wilhelm Romsäter (Linus Haglind, Anton Nygren) Period 3 3 - 3 Alvar Johansson 3 - 4 Johan Pettersson Skott: HC Örnen 17 (6:5:6) Kungsörs IK 35 (11:11:13) A-lag 30 okt 2023 0kommentarer
  • Inför match: HC Örnen - Kungsörs IK

Imorgon har det blivit dags för en tidig seriefinal när HC Örnen får besök av serieledande Kungsörs IK. Gästande Kungsörs IK har inlett serien på bästa sätt när man kommer till fredagens match med tre raka segrar och man har endast släppt in tre mål. Detta innebär att det kommer bli en tuff utmaning för HC Örnen på Trängens IP under fredagskvällen. HC Örnen har i sin tur också inlett serien på ett bra sätt då man kommer från två raka segrar. Senast vann man borta mot Kumla HC 2 med 4-9 efter en relativt stabil seger där man aldrig riktigt var hotade om segern. HC Örnen har uppvisat ett blandat spel där det finns vissa detaljer som man behöver slipa på men man har också stunder visat upp ett riktigt bra spel och det är även väldigt positivt att man kommit igång med ett bra målskytte i inledningen av säsongen. Matcherna mellan HC Örnen och Kungsörs IK har de senaste åren mestadels varit jämna och hårda kamper där lagen väldigt gärna vill vinna. Morgondagens match bör inte bli något undantag och det gäller att minimera misstagen för att ha chansen att ta tre poäng. Varmt välkomna till Trängens IP, fredag 27/10. Nedsläpp 19:30. På återseende! / HC Örnen A-lag 26 okt 2023 0kommentarer