1 oktober 2017
14:30

Referat: Alvik / Solvik - Hammarby Basket

Säsongens första bortamatch spelades mot Alvik/Solvik i Thorildshallen. Kom in sent i låsta hallen men som vanligt skötte tjejerna uppvärmningen bra.
Ytterligare tecken på det var nog inledningen på matchen. Intensivt spel, bolltempo och bra attacker gjorde att vi gick upp till ca 17-0. Annorlunda för denna match var att vara med på Solviks spelvändningar. Var inte riktigt med i början men efter lite snack och lärdom följde vi med bra där. Perioden avslutades med en trea on the buzzer av Åsa. Solvik återhämtar sig får i några bollar. De utnyttjar missmatch vi hamnar i några gånger men även här rättar vi till. Mest på drivar men lite pick där vi inte jobbar genom. Vi fortsätter spela lugnt och håller konfortabel ledning. Får även utdelning på set offense och inkast. Går till halvtid med 42-17.
I andra halvlek kliver Solvik ner i zon. De får även lite flow i anfall. Vi får inte riktigt till anfallsmässigt som tidigare men vårt lugn ger utdelning. Ändrar även lite i anfallet. Flexibiliteten i tänket hos spelarna gör att lösningar ofta hittas. Vi utgår även i denna match med fem trepoängare från fyra olika spelare. Solvik har vissa spelare som vill utmana från vinge men starkt försvar med snabba fötter ger dem sällan chansen att komma till. Vi kommer även igång med snack som ger en ytterligare trygghet. Flera steals i sista perioden som vi förvaltar bra. Ibland attack, ibland lugnar ner.
Avgår med seger 74-37.