• Referat: Askims IK (D6H) - Hälsö BK (D6H)

Askim-Hälsö 2-3 (2-0) Lördag 16/3 kl.12:00 ställs vi mot Askim borta på Kobbegården och som man tror har dom vad man kan tolka bra resultat mot bra motstånd så det blir nog en tuff motståndare. Med råg i ryggen efter seger både mot Lekstorp och Fotö så finns förhoppningar. Skrivande var inte med på matchen men klipp och klistra med lite inside information så blir det några rader. Laget: Johnny Svensson, Albin Börjesson, Andreas Andersson, Adam Magnusson, Jack Karlsson, Emil Johansson, Casper Berg, Jack(Jacksson) Larsson, Jacob Lidström, Henrik Gustavsson, Petter Magnusson. Avb: Joel Börjesson, Gustav Börjesson, Hugo Ekhammar, David Nordin. Matchen börjar med att Askim börjar piggast och vi börjar precis som i de två första träningsmatcherna väldigt avvaktande dom första 15-20 minuterna. I minut 23 tar Askim ledningen vad som uppfattas som en solklar offside. Minut 31 utökar Askim sin ledning till 2-0. Minut 39 får vi en frispark till höger utanför straffområdet som Jack skall förvalta och han gör det bra genom att placera den stolpe in. Minut 41 får Askim straff där olyckligt Jacob river ner sin motståndare i straffområdet. Tufft om vi får ett tvåmålsunderläge men straffen är dåligt förvaltad och skjuts långt utanför. Vi går till halvlek med 1-2 och sett till halvleken rättvist. Vi har svårt att komma igång från början men äter oss sakta in i matchen. Vi behöver vara med från början och slippa kämpa i motvind målmässigt i början. Några byten i halvlek och placeringsförändringar i laget gör att vi tar tag i taktpinnen mer och mer. Farligt läge på en frispark för oss i min.47 som tyvärr Jack skjuter över. I min75 kommer äntligen kvitteringen där Jack får till ett fint skott som tar i ribban, studsar ner och upp i nättaket. Nu är vi på gång och trillar boll som gör att motståndarna blir något frustrerade och börjar smågnälla på varandra. I minut 82 så kommer chansen att ta ledningen när Henke blir nerriven i straffområdet och vi får straff. Adam stövlar fram och sätter den högt nästan i mitten. Ledning med 3-2 och vi förvaltar ledningen väl och tar ännu en seger med oss. Resultaten i träningsmatcher är inte det viktigaste men det bästa är att vi har en otrolig moral och tar oss i kragen och bygger upp vårat spel och dominerar stundtals spelet. Vi måste bli bättre på att vara med från start och inte behöva jobbas oss upp i uppförsbacke men det kommer och vi vet med oss detta. Gött di Blå. NU E VI PÅ HALLEBAJEN 1-0 min 23 2-0 min 31 2-1 min 39 Jack Karlsson 2-2 min 75 Jack Karlsson 2-3 min 83 Adam Magnusson (straff) A-lag Herr för 8 dagar sedan 0kommentarer