• Referat: Lekstorps IF (D6H) - Hälsö BK (D6H)

"2:e Mars kl.15:30 styr vi kosan upp till Gråbo för en helt nylagd konstgräsplan för match mot Lekstorp. Vädret grått och lite duggregn men ändå perfekt att spela i för vinden lyser med sin frånvaro. Otroligt spännande med så många nya spelare i laget Laget: Johnny Svensson, Albin Börjesson, Joel Börjesson, Andreas Andersson, Jacob Lidström, Jack Ahlberg Karlsson, Adam Magnusson, Jack (Jacksson) Larsson, Emil Johansson, Henrik Gustavsson, Petter Magnusson. Avb. Casper Petersson Berg, David Nordin, Hugo Ekhammar. Några sena återbud så vi blir 14 spelare till match. Lekstorp spelar i div.6 Lekstorp har spelat 2 matcher under försäsongen (0-0, 1-3) mot två div.5 lag så vi var beredda på en tuff match. Lite bollspel fram och tillbaka från start men i minut 4 så får Henke en skottmöjlighet som blir en snedträff vilken dimper ner hos Jack K ute på högerkanten. Jack fintar snyggt bort sin back och lägger in den fint i målvaktens högra hörn. Kanonstart. En hel del konstiga situationer sker ute på plan men det är inte så konstigt med tanke på att vi är så många nya och spelar ett nytt spelsystem. I minut 8 slår Jack en löpboll till Petter som får den förbi en utrusande målvakt och kan lägga in den i tom kasse. Efter målet så har vi problem med spelet. Vi får långa mellanrum i våra lagdelar. Lekstorp kommer våg på våg 3 mot 3 i sina anfall. Vi har en del tur när Joel räddar på mållinjen och ytterligare lite senare räddar Johnny på mållinjen. I minut 21 får Lekstorp en frispark till vänster 10-15 meter utanför straffområdet som lyfts in där det är mycket folk men Johnny räddar till hörna som blir ofarlig. Lekstorp skapar fler möjligheter men vi kan med nöd och näppe klara oss från baklängesmål. Vi ändrar nu om lite i laget och nu börjar vi sakta men säkert att få ordning på laget och stundtals så spelar vi trevlig fotboll med en del fina krossbollar. Vi skapar inte några fler vassa målchanser men vi går till halvlek med en ledning på 2-0 som nog skulle vara oavgjort om Lekstorp fått utdelning på sina chanser. Till andra halvlek gör vi byten i laget. Hugo Ekhammar ersätter Joel Börjesson, Cappe ersätter Jacob Lidström, David Nordin ersätter Henke. Andra halvlek tar vi över matchen och vi spelar stundtals bra fotboll . Vi går över från en defensiv mittfältare till två defensiva mittfältare vilket resulterar att våran backlinje får mer hjälp bakåt. Mycket bollvinst och vi hittar varandra mycket bra och självförtroendet ökar i laget. I minut 56 sätter Petter press på vänsterback som passar rakt i gapet på Jack som driver framåt och lägger in den fint i målvaktens högra hörn. Likvärdigt som Jacks första. Jacksson åker på en armbåge på huvudet och vi är oroliga att han fått en hjärnskakning men efter en stunds vila vill han gärna komma in och spela igen. Lekstorp blir tröttare och tröttare så i den andra halvlek så känns det inte så oroligt att tro vi ska få med oss segern. Lekstorp skapar inga farliga målchanser i den andra halvlek och matchen slutar till hela matchen sett rättvist till oss. Vill inte ta ut någon speciell spelare idag utan denna segern var verkligen en lagseger och de nya spelarna gjorde absolut inte bort sig utan blir en tillgång till laget. Tack för idag di Blå NU E VI PÅ HALLEBAJEN 0-1 min 4 Jack Ahlberg Karlsson ass. Henrik Gustavsson 0-2 min 8 Petter Magnusson ass. Jack Ahlberg Karlsson 0-3 min 56 Jack Ahlberg Karlsson" A-lag Herr för 12 dagar sedan 0kommentarer