• Viktig seger, 3-0 mot Sörstafors

Resultaten. i fredagens matcher skickade Grums under nedflyttningsstrecket. Att kalla hemmamatchen mot Sörstafors-Kolbäck för viktig är ett understatement. Nu tog sig Grums över ytan igen efter en säker vinst på 3-0 (1-0). Det var en match som Grums borde säkrat trepoängaren i första halvlek, nu stod gästerna emot och hade därför poängchans långt in i matchen. Första målchansen gick till Sörstafors, som kom fram i en bra framtöt efter 7 minuter. Men Grums säkrade upp spelet och efter 21 minuter kom ledningemålet. Simon Börne löpte på en 50/50 boll, han kom först och stötte in 1-0. Det var Grums första måltillfälle i matchen! Men det öppnade upp dörren till målchansrummet, för sedan följde en rad möjligheter. 23 min. André fri till vänster efter bra anfall, avslutet över. 24 min. Börne avslut med högerfoten mot ett öppet mål. Bollen strax utanför. 28 min Frispark bra läge. Som alla andra frisparkar senna säsong hamnade den sådär 7-8 meter över målet. 37 min. Bra anfall. Frisell fick kanonläge i mitten, nicken utanför. 38 min. Dubbelchansen. Simon Molander avslutade från fem meter, målvakten räddade, när Börne skulle lägga in returen var målisen där igen! 44 min. André fick nicka från nära håll. Målvaktsräddning i den högre skolan igen. Grums hade med sig en ledning in i paus, ovanligt men värdefullt, även om den, som sagt, var för liten. Spelet blev sämre i andra halvleks början. Korta anfall från Grums sida gav Sörstafors möjligheter att kvittera. Några halvchanser från gästerna höll på att ställa till det för Grums. Efter 67 minuter kom Grums första riktigt skarpa chans i halvleken. Robin Frisell utmanade och gjorde bort sin försvarare, men avslutet rakt på spöket i Sörstafors mål. Sista kvarten gick spelmässigt till Grums. Odiskutabelt. Främst beroende på att centrala mittfältet (Bastian, André, Molle) tog tag i och ryckte åt sig in initiativet på detta viktiga område. I den 79;:e minuten avgjordes matchen. Robin Frisell fick bra läge och inte ens målvakten stod emot. 3-0 i den 87:e minuten. Bollen hamnade hos Berkant Yildiz, som fick ordning på sina trötta ben (många löpmeter på kanten där) och serverade Simon Börne friläge. Och allroundspelaren Börne skickade in sitt andra mål från centerpositionen. Grums vinner, och man vinner välförtjänt. Sörstafors-Kolbäck hade sin absolut bästa spelare i målvakten Robin Lundgren. Han höll poängchansen vid liv till 11 minuter före slutet, och han såg till att gästerna fick med sig ett, trots förlusten, acceptabelt resultat. Grums spelade säkert i försvaret. Det var mest långa inkast från Axel Walhström som oroade. Mittfälet godkänt och absolut överbetyg i slutfasen. Simon Börne, egentligen försvarsspelare, blev lösningen på centerproblemet. Nu blev det två mål (han har faktiskt gjort tre tidigare från andra platser ui laget), men den största förtjänsten var antalet löpmeter han tillryggalade. Nu väntar en ny viktig match (det är bara cupfinaler nu!) mot IFK Tidaholm borta på söndag. Laget: Jerker Westberg - E,mil Todahl, Bervan Kayhan, Petter Gunnarsson, Andreas Ragnarsson - Bastian Rojas, André Niklasson, Simon Molander - Robin Frisell, Berkant Yildiz - Simon Börne (ut 87) - Noah Gunnberg, Pabli TYorrojos Munos (in 87), Simon Wiström, Damir Horvat, Ismala Samboue. A-lag 17 aug 0kommentarer
  • Tung förlust i Karlstad

Grums förlorade matchen mot Karlstad Utveckling på bortaplan med 2-0, efter samma resultat i paus. Matchen flyttades. Först dagen innan från Klasmossen till Solstadens konstgräsplan. Väl där slog domarna stopp. Linjeringen på planen är gjord i första hand för Amerikansk fotboll och linjerna som markerar fotbollsplan är inte framträdande. I all hast flyttades matchen än en gång, nu med spelarna omklädda på Solstaden till Airdomen på Våxnäs. Matchen lika betydelsefull för det, men nog smög känslan av träningsmatch sig på när matchen skulle sparkas igång, inomhusspel i augusti är inte det man tänker på! Det var jämnt och tight spel, mest spel på mittplanen då lagen höll motståndarna på avstånd. Det skulle dröja ända till minut 27 innan det hettade till. Första läget fick Grums då Dawood Yako blev helt fri i mitten. Hemmamålvakten lyckade få ett ben på bollen som gick till en hörna. Karlstad skulle komma att ta ledningen tre minuter senare. Kenan Cehajic kom igenom, Jerker räddade. En kvalificerad räddning som skulle visa sig bli intet värd då Karlstad hade fyllt på med många spelare i offensiven. Det blev ett andra avslut och ett tredje som hittade nätet. Felix Hedman, försvarsspelaren, var mannen som skickade in bollen. Grums fick ihop ett Molanderavslut på nick som hamnade ovanpå ribban och ett bra läge för André till vänster. Men det var Karlstad som skulle utöka ledningen i den 42 minuten. Nytt inspel från kanten och Marcus Ross fick kalasläge. Alltid tungt att släppa in mål minuterna innan paus. Grums försökte komma i kapp i andra halvlek, jobbade och slet, men det stannade vid en handfull halvchanser. Karlstad å sin sida fick fram ungefär detsamma. Det var svårt för Grums att komma till ett vettigt anfallsspel denna dag. Då skall konstateras att det var ett mycket skickligt försvarsspel som Karlstad visade upp. Välorganiserat och med massor av hårt arbete, Visst sparng spelarna i Grums mer än tidigare, det känders som om man var beredda att lägga ner ett hårt arbete. Men man mötte ett lag som löpte ännu mer, i båda riktningarna. 3-4 spelare i Karlstad låg med krampkänning i andra halvlek, och det berodde nog inte på slarv med sommarträningen i första hand. Ett Grums i stort poängbehov ligger kvar på negativ kvalplats. Nu är det endast fler gjorda mål som räddar niondeplatsen i nuläget. Två varningar visades grumsspelare. Dawood och David. Det betyder att ingen av dem spelar i nästa match. Som är Sörstafors på hemmaplan. Laget: Jerker Westberg - Ted Åhlund, Robin Frisell, Bervan Kayhan, Albin Lekiqi (ut 89) - Bastian Rojas, Sebastian Carlsson, David Lander (ut 80) - Dawood Yaki (ut 63), André Niklasson - Simon Molander - Noah Gunnberg, Berkant Yildiz (in 63), Emil Todahl (in 80), Simon Börne (in 89), Petter Gunnarsson, Andreas Ragnarsson. A-lag 10 aug 0kommentarer
  • Seger i träningsmatchen

Grums vann med 5-1 (1-0) mot Karlstad Fotbolls P19 lag i mötet på Idrottsparken. Karlstad stod upp bra, men fick ge sig mot det fysiskt starkare motståndet. Grums började matchen starkt, medvetna om att det till stor del är svaga matchinledningar som ställt till det i seriespelet. Vid de 13 spelade matcherna har Grums släppt in första målet vid tio tillfällen. Med en mållös match så blir det kvar endast två matcher som Grums inlett målskyttet i. Främsta möjligheter till mål i början hade Grums på hörnor. Tre bra lägen, där nicken från Simon Molander i ribbans underkant var det hetaste. När vi såg ut att gå mot en mållös första halvlek slog Grums till minuterna före paus. André Niklasson sprang sig fri på Sebastian Carlssons långboll och avslutade säkert. Det öppnade upp sig, som det brukar, i andra halvlek och vi fick se flera mål: 2-0 David Lander (minut 51) 3-0 Simon Molander (61) 4-0 David Lander (65) 4-1 Reducering genom Ludvig Edner Trautman (68) 5-1 Dawood Yako (69). Seriestart för hösten för Gnrums kommande lördag. Även då mot motstånd från Karlstad. Karlstad Utveckling på Klasmossens konstgräs väntar på andra sidan mittlinjen. Laget: Jerker Westberg (ut 80) - Berkant Yildiz (ut 65), Simon Widström, Petter Gunnarsson, Albin Lekiqi - Bastian Rojas, Sebastian Carlsson, David Lander (ut 75) - André Niklasson, Robin Frisell (ut 60) - Simon Molander - Victor Norén (in 80), Bervan Kayhan (in 65), Dawood Yaki (in 65), Simon Börne (in 75) A-lag 3 aug 0kommentarer