• Mål på tilläggstid räddade poäng mot Karlstad U

Hemmapremiärmatchen på Idrottsparkens konstgräs mot Karlstad Utveckling slutade oavgjort, 2-2 (1-1) efter en händelserik match. Tidigt ledningsmål för gästerna. I efterdyningarna av en hörna skickade Felix Hedman in en hård boll som letade sig i nät. En hemmaspelare ändrade riktning på bollen och domarens officiella beslut blev självmål. Detta redan i den 5:e minuten. Karlstad, välorganiserade på sina fasta offensiva situationer, hade ett kraftfullt vapen där. Grums repade mod och började hota. Dawood Yako fick en fin gjupledsboll av Bastian Rojas efter 10 minuter och från friläget avslutade han i ribban. Det var bara en början av flera öppna målchanser från hemmalagets sida. Samma man fick ett kalasläge efter 16 minuter då Berkant Yildiz vann boll högt upp i planen, men avslutet blev inte önskat. Sebastian Carlsson skickade bollen från 40 meter mot ett tomt gästmål när målvaken var långt ut. En tillskyndande back hann upp och nicka undan på mållinjen. Kvitteringen kom efter 33 minuter. Dawood skapade hela tiden oro i motståndarförsvaret. Ny framstöt på vänsterkanten och passningen nådde David Lander som fick till ett fint avslut med högerfoten. Spelmässigt fick Karlstad mer att säga till om i andra halvlek. Grums fortsatte dock att skapa klara målchanser. Berkant var helt fri i den 63:e minuten frispelad av Dawood, skottet smet utanför stolpen. Filip Jansson, inhoppare med pigga utvilade ben, satte Karlstads högerförsvar på stora prov. Friläge nästan direkt, men passningen till Dawood lästes av utmärkt spelande målvakten Toomas Kocys. Karlstad tog åter ledningen i den 85:e minuten. Än en gång var det efter en fast situation. Inhoppande Love Lindström fick till ett perfekt avslut efter marken. Kvitteringschans i redan 88:e minuten då Robin Frisell fick fri lejd på högerkanten, men skottet hamnade ovanför målet. Men Grums gav sig inte. I den fjärde tillägsminuten (det skulle bli fem) föll 2-2. Djupledsbollen från Simon Börne förvaltade Filip på bästa sätt. Klev in i farligt område och på passningen gjorde inte Ted Åhlund något misstag. Det var säkert med blandade känslor som lagen lämnade planen denna gång. Karlstad nöjda med spelet, men grämde sig säkert över att ett så sent ledningsmål inte räckte till seger. Grums lyckliga över en sen kvitering, men att skapa så många chanser som man gjorde utan utdelning är naturligtvis en missräkning. Förra fredagens seger skickade upp Grums i en tillfällig serieledning. Resultatet i denna match räcker precis lika långt. Det är serieledning innan helgens matcher ändrar på det. Men när tredje omgången är fullbordad står Grums och Tidaholms Goif kvar på två matcher efter den uppskjutna seriepremiären. Laget: Jerker Westberg - Emil Thodal, Bervan Kayhan, Petter Gunnarsson, Simon Börne - Bastian Rojas Diaz (ut 90), Ted Åhlund, Sebastian Carlsson (ut 59) - David lander (ut 68), Berkant Yildiz (ut 68) - Dawood Yildiz - Noah Gunnberg, Simon Molander (in 59), Robin Frisell (in 68), Filip Jansson (in 68), Mahdi Nasari (in 90), Simon Widström, Andreas Ragnarsson. A-lag för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Vinst i seriepremiären

Grums tog en tung seger i premiären borta moit IFK Mariestad med 2-1 (0-0) efter att ha vänt ett underläge. Därmed bröts ovanan att inte vinna premiären på div. 3-nivå. Säsongerna innan fick vi lämna Eskilstuna och Karlstad poänglösa. Vid den ettåriga sejouren 1975 blev det visserligen poäng (1-1 mot IFK Västerås på IP) och 1967 vann Sifhälla på gamla Billevi med 3-1. Hur det sett ut längre tillbaka vet väl endast Svante Bernhard... Det var IFK Mariestad som startade matchen bäst. Med snabba ben löpte man friskt och klev resolut in i varje närkamp. Grums verkade vara kvar i tempot från träningsmatchandet, men fredade sig bra i defensiven. Grums anfall var korta, men ledde till några avslut. Första halvlek gick knappt på poäng till hemmalaget, men Målchansen (här krävs versal i början) hade Grums. En stickare friställde Dawood Yako som missade målet med ett högeravslut. Dessbättre skulle han nå ett bättre resultat senare vid ett liknande läge. Mariestad fortsatte spela bra i andra halvlek. Man stod högt upp med tremannaanfallet och Grums hade svårt att få fast bollen på offensiv planhalva. 1-0 kom efter 53 minuter. Simon Blomqvist kom helt fri, det var en individuell prestation av Rami Safar som skapade läget. Grumsledningen agerade för att få till en förändring i mitten av halvleken. Trippelbyte och förändring på ett par positioner gav önskad effekt. In kom pådrivande mittfältsduon Bastian Rojas och Sebastian Carlsson, samt ytterspringaren Filip Jansson. David Lander flyttade ut på högerkanten, Dawood tog steget därifrån in centralt i anfallet. Grums fick allt mer att säga till om. Kvitteringen kom iden 78 minuten. Laget bet sig kvar efter hörna, Bervan Kayhan fick bra träff och fick se sitt låga skott gå i mål. Halvannan minut senare var Grums inte bara ikapp, utan förbi. Kvitteringsmålskytten Bervan inblandad igen. Nu med en långpassning från backlinjen och Dawood var snabbare än sina motståndare. Nu var frilägesavslutet kliniskt. Mariestad fick ett par frisparkar på offensiv planhalva under slutet, men ett stabilt Grums kunde säkra segern och fick ett par bra kontringslägen till att utöka när hemmalaget gick ner på trebackslinje. Det var en moralhöjande vändning från Grums sida. IFK Mariestad var ett bra lag som spelade en snabb och trevlig fotboll. Nu blir det hemmapremiär. Kommande fredag mot Karlstad Utveckling på Idrottsparkens konstgräs. Laget: Jerker Westberg - Mahdi Nasari, Bervan Kayhan, Petter Gunnarsson, Simon Börne (ut 82) - Ted Åhlund, David Lander, Simon Molander (ut 67) - Dawood Yako, Robin Frisell (ut 67), Berkant Yildiz (ut 67) - Victor Norén, Bastian Rojas (in 67), Sebastian Carlsson (in 67), Filip Jansson (in 67), Emil Thodal (in 82), Simon Widström, Andreas Ragnarsson. A-lag 13 apr 0kommentarer
  • Seriepremiären uppskjuten

Seriepremiären mot Tidaholms GoIF som skulle ha spelats nu på lördag är uppskjuten. Anledningen är vädret. Ett snöfall drar in och vi har en befarad snötäckt plan på lördag. Dessutom är motståndarna drabbade, med en organge varning i området runt Tidaholm utfärdad, och man avråder att ge sig ut på vägarna. Så även om vi klarat av att fixa en spelduglig plan, kanske inte motståndarna kunnat ta sig till Grums. Nytt speldatum för matchen är onsdag 1 maj klockan 15.00. Förhoppningsvis då på naturgräs om nu vårens stoppade framfart är tillfällig. A-lag 4 apr 0kommentarer