Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Göteborgs DFF Dam

Följ

Dam

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Div 1 Norra Götaland

Match

Göteborgs DFF

0 - 0
Valhalla IP
7 september 2019
15:00

Qviding FIF

Referat

Referat: Göteborgs DFF - Qviding FIF

Damfotbollen tar stora steg. I helgen har vi kunnat se derbyn inför rekordpublik; Ett första El Clásico mellan blivande Real Madrid, CD Tacon, och Barcelona, samt ett Manchesterderby mellan Uniteds och Citys damer. Även på Valhalla IP var det derbydags, när Qviding FIF kom på besök för spel i omgång 19 av Division 1 Norra Götaland. Men det är lika bra att direkt erkänna att dagens match spelmässigt inte nådde några svindlande höjder.

Serien är som vi tidigare har noterat avgjord i båda ändar, och GDFF arbetar redan med att skaffa sig fler verktyg i lådan inför säsongen 2020. Kanske det delvis kan förklara dagens relativt tempofattiga tillställning. Många saker utförs nämligen rätt enligt teorin. Många ligger rätt i position – både i anfall och försvar – men det går för långsamt. Ofta alldeles för långsamt. Lägger man till att alternativa uppspelsvägar kanske kan förklara ett större antal bortslagna passningar och oforcerade misstag, så förstår ni varför en mållös match på Valhalla kändes lite avslagen denna lördag eftermiddag.

Det oavgjorda resultatet medförde dock en sak med 100% säkerhet. GDFF kommer att sluta före Qviding i tabellen, oavsett lagens resultat i de sista tre spelomgångarnas matcher. Så stor är skillnaden mellan i dagsläget tredjeplacerade GDFF och sjätteplacerade Qviding FIF. Summerar vi de två senaste säsongernas matcher lagen emellan kan vi också konstatera att Qviding har tagit en poäng per säsong av GDFF.

Vi tackar publik, domare och motståndare för matchen, och blickar fram emot en resa till Trollhättan kommande lördag för returmöte med Skoftebyns IF. Den matchen fungerar också som genrep inför matchen mot Kristianstads DFF i Svenska Cupen. Då förväntar vi oss en rejäl tempohöjning på Valhalla IP.

Andra möten i serien

lör 1 jun 2019, 15:00 Qviding FIF - Göteborgs DFF 2 - 4