• Referat: Upplands-Ekeby IF - Frösunda SK

Första segern i serien för iår och vilken urladdning av FSK på en matchplan som inte direkt gynnade laget som ville rulla boll. Men vi tar det från början för inledningen av matchen tillhörde UEIF. Direkt från avspark satte UEIF hög press på FSK och 1-0 kom redan efter 5 minuter på en inåtskuvad hörna som Adam i målet boxade i egen ribba, tyvärr landade ribbreturen hos en UEIF spelare som på ett tillslag kunde stöta bollen i mål. Frösunda kunde efter den inledande chocken, ta tag i spelet lite mer och 20 minuter in i matchen har Fitim ett bra avslut efter en fin prestatoin av Casper på vänsterkansken. 25e minuten och FSK får en frispark 2,5 meter utanför straffområdet, Sandor lägger upp bollen och sätter en lös men välplacerad insida i målvaktens vänstra hörn. 1-1 och Frösunda tar över mer av spelet efter kvitteringen och skapar en hel del halvchanser. 1-2 kommer i den 40e matchminuten genom Johannes, framspelad av Sandro, (Undertecknad såg tyvärr inte målet pga en mini FSK-huligan som inte längre ville sitta still i vagnen, men förutsätter att det var ett fantastisk vacker mål). Vi går till halvtidsvila med 1-2 och en bra känsla inför andra. UEIF går på offensiven direkt i 2a halvlek och försöker sätta hög press på Frösunda, precis som dom inledde den första halvleken. Känslan från sidan är att vi har rätt bra koll på UEIFs försök till kvittering, backlinjen och det defensiva innermittfältet gör ett hästjobb genom att hålla rent framför mål och tar förtjänstfullt bort UEIFs långbollar som sätts upp mot deras forwards. I matchminut 70 tar Lirim med bollen från egen planhalva och ger sig iväg på en ordentlig utflykt in på offensiv planhalva, passar till Johannes som sätter bollen i målvaktens högra stolpe och in i mål, 1-3 och glädjen är stor i FSK. UEIF tvingas nu flytta upp sina positioner ytterliggare för att ge sig själva möjligheten att ta tillbaka initiativet i matchen. Det dröjer dock inte länge innan FSK kan utnyttja UEIFs offensiv och skaffar sig en hörna, UEIF får undan bollen i första läget, men inte bättre än att den dimper ner framför fötterna på Claudio strax utanför straffområdet som behärskat sätter bollen i mål. 1-4 och FSK är påväg mot första seger i serien för säsongen. Vi är dock inte nöjda med 4 mål framåt för dagen och av bara farten skickar Sebastian in 1-5 på pass från Casper som efter flera offensiva räder på sin vänsterkant nu hittade in till Sebbe som inte gör något misstag i avslutet. 1-6 kommer sex minuter senare i matchminut 86, en frispark som Claudio skruvar i stolpen efter touch av UEIFs målis, Fitim står rätt placerad och lägger enkelt in bollen i mål med en bredsida. Frösunda vinner övertygande med 1-6, det märktes att vi inledningsvis hade svårt för underlaget på Björnvallen, men vi anpassar oss och får till en match där vi till stora delar har bra kontroll på spelet och skapar flest och bäst chanser. Ser fram emot att segertåget fortsätter på söndag då Frösunda tar emot BKV Norrtälje2 på Björkvallen 13:00. Väl mött! // Supporterföreningen Björkvallens Drängar (Samtliga åsikter är mina egna och ej Frösunda SKs officiella). Herrar 16 maj 2017 0kommentarer
  • Referat: Frösunda SK - Rimbo IF 2

Så var det då dags för den "riktiga" hemmapremiären, på Björkvallen. Planen såg bra ut från sidlinjen, men det märktes på spelet att det inte var helt trivialt att rulla boll på naturgräset denna lördag, det blev en del långbollar från båda lagen. Rimbo tar ledningen i den 37e minuten. En frispark som hittar en Rimbospelare i straffområdet. Från sidlinjen ser det ut att vara en kommunikationsmiss i FSKs försvar som underlättar för Rimbosplearen att sätta bollen i nät. Vi replikerar dock snabbt som tusan på en frispark bara två minuter senare. Sandro sätter bollen i "målvaktens hörn" (målvakten stod bakom sin egen mur!?). Vi går till halvtid med 1-1. Mindre än tio minuter in i andra tar Rimbo återigen ledningen genom en stökig situation i vårt straffområde, vi ligger nu under med 1-2 och jagandet efter en kvittering inleds omgående. Det som inte får hända sker dock och mitt i vårt försök att sätta hög press på Rimbo och få till en kvittering så trasslar Rimbo in 1-3 genom en snabb omställning där vi med mycket folk i offensiv del av planen inte hinner/orkar tillbaka. Vårt jagandet intensifieras nu ytterliggare med två måls underläge, vi flyttar upp mittbacks-Billy och börjar lyfta långt. Och på ren vilja (och lite skicklighet) trycker Sandro in sitt andra mål för dagen och vi har 2-3 inför sista 5, spännande. I publiken förväntade vi oss nu en forcering likt U21-landslaget under EM 2015, men istället kontrar Rimbo in ytterliggare ett mål, 2-4 och ridå för Frösunda. Matchens stjärna går till Sandro som hänger två, står nu på tre mål totalt efter två matcher. Vi ses på Björnvallen torsdagden den 11/5 19:15 för match mot Upplands-Ekeby och förhoppningsvis årets första seger i div 6 för Frösunda SK. Väl mött! // Supporterföreningen Björkvallens Drängar (Samtliga åsikter är mina egna och ej Frösunda SKs officiella). Herrar 10 maj 2017 0kommentarer
  • Referat: Frösunda SK - Väddö IF

Efter en lång försäsong med några nyförvärv, någon hemvändare, ett gäng skador och målvakter som bara vill träna var det nu äntligen dags för seriespel. En hemmapremiär på Össeby IPs konstgräs, som vi saknade vårt kära Björkvallen. Men inget ont som inte har något gott med sig, en match på konstgräs möjliggjorde för oss att rulla ordentligt med boll. Vi har det mesta av spelet matchen igenom och rullar verkligen boll, kul att se. Vi skapar några bra chanser, men får inte dit bollen. Väddö är inte ofarliga och har bland annat ett läge där Johan i målet gör en "idiot räddning" (vissa kan hävda att skottet går rakt på, men det tar inte bort Johans prestation att stå ivägen). 1-0 dröjer till den 62a minuten och görs av Sandro med en välplacerad vrist. Efter 1-0 målet blir vi lite ängsliga och faller lågt med laget vilket gör att Väddö kan flytta upp sina positioner. Vi har ett par lägen att avgöra matchen på kontringar när Väddö pressar på men skärpan i avsluten fanns inte riktigt denna kväll. Istället kan Väddö göra 1-1 på tilläggstid efter en tilltrasslad hörna där vi inte får iväg bollen från eget straffområde. Summa summarum; spelmässigt gör vi en mycket väl godkänd insats, sätter vi våra chanser vinner vi. Matchens guldstjärna går till Mr Svensson på defensivt innermittfält som likt en ung Stefan Schwartz dominerade sin del av planen. Var dagen till ära också kapten för FSK och visade fantastisk inställning. Matchens buse får bli ett delat pris mellan Claudio och Ljirim som i en väldigt snäll match trots allt fick ett varsitt gult kort. // Supporterföreningen Björkvallens drängar (Samtliga åsikter är mina egna och ej Frösunda SKs officiella). Herrar 10 maj 2017 0kommentarer