16 augusti 2018
19:45

Fröjdens FK

Referat: SK Argo - Fröjdens FK

Det är inte utan vemod jag skriver det här referatet. Vemodet beror inte enbart på att torsdagens match mot Argo slutade i förlust, utan även för att det (förmodligen) var min sista match i Fröjdens. Men nog om det för nu.

Höstsäsongens första match spelades alltså på Gröna vallen mot Argo. Vi mönstrade ett starkt lag:
Målvakts-Rikard
Abbe - Putte - Viken - Nic
Calle - Mattsson
Jonathan - Simon - Bäckström
Mange

Bänk: Pedda, Tysken, Povel, Hansson och Naser.

Dagen till ära är undertecknad kapten, frisparksskytt, straffskytt och har till och med fått förtroendet att stanna uppe på defensiva hörnor.

Fröjdens gör en mycket bra första halvlek. Tar tag i bollen, låter den gå, hetsar inte upp sig utan låter snarare Argo begå misstagen. Längre anfall etableras på motståndarens planhalva och kortpassningsspelet kombineras med djupledslöpningar. Cred till många spelare för deras fina halvlek, Jonathan och Simon sticker ut i deras give-and-go-spel, Calle och Mattssson är stabila på mitten etc. Fröjdens skapar också en mängd chanser och får två(!) mål tveksamt (för att inte säga felaktigt) bortdömda för offside. Jag hinner också med att bränna ett friläge. Trots det fina spelet och de många chanserna är det Argo som tar ledningen innan halvtid efter någon typ av omställning.

I andra halvlek låter Fröjdens resultatet påverka lite för mycket av matchbilden. Jag tror att det sprider sig lite av en stress då vi hamnat i underläge. Detta går tyvärr ut över spelet som blir en aning mer omdömeslöst och chansartat. Ett hopp tänds dock när Argos målvakt efter en djupledsboll från Fröjdens tar bollen med handen utanför straffområdet. De flesta på Gröna vallen förv'ntar sig rött kort för målvakten. Istället tar domaren det något egendomliga beslutet att tilldela Fröjdens indirekt frispark, och målvakten får inte ens gult. Dagens frisparksskytt drar bollen rakt in i muren och hoppet släcks. Argo lyckas kontra in två mål till innan Fröjdens tröstmålar in slutresultatet 3-1.

Som sagt, Fröjdens gör en fin match. Plus för spelet, minus för att vi trots det inte lyckas vinna.

För egen del vill jag tacka för fyra fantastiska år. Det har varit ett nöje från första stund. Fröjdens är en klubb att vara rädd om. Jag har lärt känna många goda vänner och fått spela med många fina spelare. Särskilt tack vill jag givetvis ge till Darko som roddat det mesta runt laget. Darko har hållit skutan flytande och på rätt kurs - ända sen vi började lattja på Heden på fredagar efter skolan. Tack för det!