• Referat: Fjugesta IF - Barkarö SK

Efter premiärsegern på bortaplan så var det ett glatt gäng som äntligen skulle få visa upp sig inför hemmapubliken. Publiktrycket var otroligt o kan jämföras med vilken match som helst i Premier league. Alla 40 besökare lät ju inte så mycket men man måste ju få drömma Matchen till en början såg jämn ut och FIF damerna kämpade tappert trots att Barkarö tog ledningen efter 17 minuter vilket nog var rättvist. Men att spela på en oerhört tung plan hjälpte inte till utan stjälpte istället, man kan hitta många orsaker till varför vissa matcher blir som dom blir, den enda logiska förklaringen är att förutsättningarna är desamma för alla lag som spelar. Barkarö får även in ett mål till i match minut 25. Här kan man ju tycka att backlinjen inte riktigt var på plats, men det säger vi inget om. utan ger förklaringen att vi ändrat om mycket på viktiga positioner. FIF ska vara extremt glada att dom fortfarande har alla spelare kvar på planen efter en fin frispelning från Barkarös mittfält till deras anfallare. Tur för FIF att Jenny Nilsson kom ikapp spelaren och kanske lite bryskt får ner henne i gräset, Ledare från Barkarö skriker på Utvisning, men domaren tar endast ett snack och låter kortleken vara kvar i ficka eller var den nu var. Under halvtidsvilan så kliver vi ut med förhoppningen att kunna ge motståndarna en match trots att vi ligger under. Att det inte blev som vi ville talar slutresultatet om. En ganska klar förlust mot Barkarö blev det och nog sved det lite att åka på pumpen med 0-9. Det finns vissa saker som man inte pratar om och denna matchen är just en sådan sak. Damerna kommer att stärkas ur detta och förhoppningsvis så tar vi poäng i nästa match. Seniorlag Damer 25 maj 2015 0kommentarer
  • Referat: Tillberga IK - Fjugesta IF

Det är knappt man tror det är sant! Efter mer än 30-års tystnad så vinner det nybildade Fjugesta IF Damlag en seniormatch och till råga på allt så sker det i seriepremiären. Så värda ni är detta efter alla motgångar och uppförsbackar under våren. 11 tappra åker till Tillberga bortanför Västerås för att genomföra det historiska. Kanske vi ska säga 10 och en halv. Förhoppningen är att vi enligt förbundets regler ska kunna spela en 9-manna match då vi endast är 11 spelare, men en trilskt domare, (ej född på 2000-talet), gör att det blir 11-manna. Lite tunga miner i omklädningsrummet inför matchen då vi kommer få starta matchen med 10 friska och en lårskadad. Inledningsvis så spelar vi defensivt och lite under press de första 10 min. Matchbilden förändras snart till enbart spel på motståndarens planhalva. Efter 13min forzar Gabbi med stor kämpa insats in 1-0 till FIF och efter fortsatt bra spel så rullar den ”lårskadade” Maria in 2-0 i borta buren. Maria gör målet med vänstern eftersom hennes högra lår inte funkar. Bollen sitter säkert i burgaveln. Första halvlek fortsätter med kraftbesparande och stabilt spel och slutar med en 2-0 ledning för FIF. Maria lyckas dessutom i slutet av 1:a sträcka sig även i vänstra benet (hur lyckas man med det) och halvleken avslutas med 10 krigare en dubbelt halt!!! Bra snack i halvtid ”Vi ledare var tysta och tjejerna snackade” Redan i första minuten av andra halvlek syns det att vi är trötta och merparten av 2:a går till Tillberga, dock utan att de egentligen på allvar sätter dagens eminenta backlinje och målis på några egentligt stora prov. Vi har en del chanser i andra halvlek och en djuriskt kämpande Linda lyckas med en snirkla in en skottlobb vid ett av våra anfall och spikar därmed seriepremiärens slutresultat till 3-0. Jenny och målis Mickis lyckas under slutskedet av matchen att var sin gång skrämma upp det gula kortet ur domarens ficka vilket resulterar i att de då båda delar på första platsen i FIF’s busliga!! Mickis, Åberg, Corre, Jenny, Michis, Barette, Linda, Gabbi, Erika, Maria och Amanda är namnen på de historiska tjejerna. Stort Grattis!!!!! Matchfakta: (tagen ifrån ÖLFF) Tillberga IK - Fjugesta IF 0-3 (0-2) Målskyttar: Minut 13: 0-1 Gabriella Bengtsson Minut 25: 0-2 Maria Eriksson Minut 53: 0-3 Linda Jakobsson Varingar: Minut 86: FIF Dam #10 Jenny Nilsson Minut 89: FIF Dam #24 Mikaela Bengtsson Seniorlag Damer 11 maj 2015 0kommentarer
  • Referat: Fjugesta IF - Gullspång G/H/W

Längre referat kommer. FIF - GHW 2-2 (1-0) Min 44 FIF 1-0. Jenny Nilsson Assist: Rebecca Barrette Min 50 FIF Gult kort Jenny Nilsson Min 68 GHW 1-1 #6 Min 78 GHW 1-2 #9 Min 85 FIF 2-2 Linda Jakobsson Assist. Erika Ek Startelva M.Bengtsson R.Åberg J.Ekeroth C.Bengtsson R.Barrette L.Jakobsson J.Nilsson E.Ek A.Nilsson Avbytare: G.Bengtsson Seniorlag Damer 3 apr 2015 0kommentarer