• Playoff till SDHL mot Rögle BK

Det har nu blivit dags för playoff-spel till SDHL, och man har fått Rögle BK i motståndet. Nu målar vi isen Faluröd och visar vart skåpet ska stå. Spendera torsdagskvällen i Lugnets Ishall och se på spännande hockey! Efter att både Skellefteå, Södertälje och Färjestad undvek att välja Falu IF i playoff-spelet, så blev det Rögle BK för vår del. Hemmamatch imorgon och bortaresa ner till Ängelholm över helgen. Matchen börjar 19.00. Varmt välkomna! A-lag Damer Div. 1/NDHL 20 feb 0kommentarer
  • Övertygande seger mot Örebro i avslutningen

FIFen tog emot Örebro HK i en stark sista hemmamatch innan playoff-spel till SDHL. Hemmalaget visade upp sin styrka genom att säkra en överlägsen seger med 6-1 och blickar nu framåt mot kommande lottning. Ashley Mccabe från Falu IF öppnade målskyttet tidigt i den första perioden och fortsatte att vara en stark kraft under hela matchen, totalt bidrog hon med fyra mål. Wilma Johansson och Paige Mcguire bidrog också till målskörden och hjälpte till att skapa en stabil ledning för hemmalaget. Örebro HK kämpade tappert men hade svårt att hålla jämna steg med Falu IF:s anfall. Trots flera försök att komma tillbaka in i matchen lyckades de endast göra ett mål genom Frida Grandelius i den tredje perioden. Nu stundar alltså playoff-spel till SDHL för Falun! Vi återkommer med datum och motstånd när det är spikat. Matchfakta Falu IF - Örebro HK 6-1 (2-0, 2-0, 2-1) Första perioden: 1-0 (7.59) Ashley Mccabe (Wilma Johansson), 2-0 (15.54) Ashley Mccabe (Madeline Stanley, Wilma Johansson). Andra perioden: 3-0 (1.24) Paige Mcguire, 4-0 (9.52) Ashley Mccabe (Moa Schönning). Tredje perioden: 5-0 (6.59) Ashley Mccabe (Keagan Goulet, Wilma Johansson), spel fem mot fyra, 6-0 (8.39) Paige McGuire (Filippa Englöf), 6-1 (13.33) Frida Grandelius (Clara Eliasson, Lovisa Samuelsson), spel fem mot fyra. Skott: 31-20 (13-5, 9-8, 9-7). Publik: 227. A-lag Damer Div. 1/NDHL 9 feb 0kommentarer
  • Tung förlust mot Björklöven

Trots en pigg inledning från gästande FIF kom hemmalaget Björklöven ikapp. Sedan var det som att energin tog slut efter de långa resorna och täta matchande, jämfört med ett utvilat motstånd. Även om man hade betydligt fler skott på mål och stundtals övertag, ville inte lägena hitta sig riktigt. 6-1 skrev slutsiffrorna till, seger för Löven. Falu IF inledde starkt med ett tidigt mål från Margot Huot-Marchand. IF Björklöven svarade snabbt med två mål från Vega Munhoz, varav ett på powerplay, och tog ledningen. Andra perioden såg Björklöven utöka sin ledning ytterligare med tre mål från Nova Segerljung Svanefjord, Lotte Pedersen och Ida Normark. Björklöven höll sitt övertag på måltavlan och säkrade segern. Nästa match spelas på fredag, och då tar vi emot Örebro HK i DamAllsvenskans sista match innan playoff-spelet drar igång! Pucken släpper 18.00. Varmt välkomna! Matchfakta IF Björklöven - Falu IF 6-1 (2-1, 3-0, 1-0) Första perioden: 0-1 (3.44) Margot Huot-Marchand (Ashley Mccabe, Wilma Johansson), 1-1 (11.17) Vega Munhoz (Kate Randazzo, Klara Edblom), 2-1 (16.25) Vega Munhoz (Nova Segerljung Svanefjord, Klara Edblom), spel fem mot fyra. Andra perioden: 3-1 (5.57) Nova Segerljung Svanefjord (Emma Hall), 4-1 (8.59) Lotte Pedersen, 5-1 (12.16) Ida Normark (Klara Edblom, Kate Randazzo). Tredje perioden: 6-1 (14.11) Ebba Tärnfjord (Maren Knudsen, Lotte Pedersen), spel fem mot fyra. Skott: 12-28 (2-6, 7-15, 3-7). Publik: 227. A-lag Damer Div. 1/NDHL 4 feb 0kommentarer