• Vinst i premiären

Esperöd-Linderöd 3-2 (0-0) Natan B Andre W Rasmus P så äntligen seriepremiär, vi begav oss till Sjöbo för att möta Linderöd på konstgräset. Linderöd hade redan spelat en match och förlorat mot Vanstad. Här ligt att vara igång. Första halvlek går i esks favör. Man vill rulla boll samtidigt som dom slår långa bollar från backlinjen. Emellanåt så spelade esk riktigt fin fotboll och man hittade stora luckor i Linderöd, vi skapar några chanser. Tyvärr så spelar vi lite för en formigt och högerkanten fick mycket boll att jobba med. Linderöd har några halvlägen men inget farligt. Att det stod 0-0 i paus skulle Linderöd vara glada för. Andra halvlek hinner knappt börja innan ledningsmålet kommer. Efter ett fint anfall så går bollen ut till Fredde som tar sig ner mot kortlinjen och lägger in ett inlägg som till slut hamnar hos Wihlborg som avslossar ett skott som sitter nere vi stolproten, 1-0. otrolig lättnad och välförtjänt. Esk fortsatte att dominera och lade i en växel till och då kom 2-0. rasmus får bollen utanför straffområdet och gör en fint och avlossar en bomb som sitter i krysset och in, vilken mörsare!. Det kändes som spiken i kistan men från ingenstans så gör dom 2-1. ett inlägg som studsar hit och dit och Jocke får inte tag i bollen utan den kommer till en fri Linderöds spelare som enkelt kan raka in den. Men esk repade mod och med 15min kvar så gör man 3-1 på ett fint anfall där bollen till slut hamnar hos Natan som krutar in den i bortre burgaveln. Kunde man få lite lugn och ro, nä tyvärr inte. Vi står tyvärr och sover på ett inkast och ett tillbaka pass och så blir det ett skott från 20m som går runt alla eskspelarna och in i bortre gaveln, 3-2. nu blev det nerv i mtahcen men esk reder ut det och tar 3p. Summering: det känns lite konstigt att stå och säga att vi var så mycket bättre än Linderöd och så bara vinna med 3-2. vi slappnar av rent för mycket och hjälper ej till i försvarsspelet vilket leder till 2 bakåtmål. Framåt ser det bra ut det enda som saknas är kanske en riktig tank. Esks 3 stjärnor: ***Andre W **Fredrik T *Anton J esks startelva: Jocke Anton-Isak-Conny-Jocke w Erik-David S-Wihlborg Rasmus-Lucas-Fredde bänken: natan, david j andreas, jacob och sebastian kom ej in. Fotboll A/B-lag 11 apr 0kommentarer
  • Förlust mot Svenstorps IF

Svenstorp-Esperöd 7-1 (3-1) Erik S ingen rolig längfredag i Svarte. Svenstorp var sjukt effektiva på sina chanser och det rann iväg lite för mycket i början på andra halvlek. Esk har bra övertag dom första 20min och är det laget som äger boll. Vi skapar ett par halvchanser innan vi gör 0-1. ett fint anfall avslutas med ett skott som målvakten lämnar retur på och Erik stöter in den. Efter detta så börjar dom komma in i matchen. Dom får några hörner och till slut orkar vi inte stå emot. På en hörna så får en Svenstorps spelare stå ensam 2m från mållinjen och avsluta 2 ggr innan den går i mål, 1-1. esk fortsatta att rulla nerifrån och tyvärr blir vi tungt straffade när vi tappar bolllen. 2-1 kommer till på ett friläge och 3-1 är ett skott i öppet mål efter att Andreas har varit långt ute och avstyrt ett anfall. Andra halvlek gör vi ett par byten. Svenstorp kommer ut hetare än oss och vi blir hårt straffade. Det rinner iväg till 7-1. Esk rullar boll men tyvärr vill det sig inte. Summering: svenstorp är det bästa laget vi mött i träningsmatcherna. Vi blir extremt hårt straffade när vi tappar boll och det rinner iväg. Sett över 90min så spelar vi en fin fotboll men vi e lite för dåliga framåt. Men där e 2veckor till innan seriepremiären så vi har tid att slipa på olika grejer. Esks 3 stjärnor: ***David S **Anton *Fredde esks startelva: andreas Sebastian-Isak-Conny-Joakim W Anton-Erik-David S-Wihlborg-Rasmus Nathan bänken: David J, Fredde, Jacob, elias, Lucas Fotboll A/B-lag 29 mar 0kommentarer
  • Vinst för Blentarps BK i yacupen

Blentarp-Esperöd 1-1 (1-1) 5-4 Handikappstraff David S Utslagstraff David J Oscar David S Äntligen dags för en tävlingsmatch. Vi mötte Blentarp i Ya-cupen på konstgräset i Sjöbo. Tuff match på förhand mot ett stabilt 5:e lag. Men Esk hade tagit på blåstället och skulle inte vika ner sig. Första halvlek hinner knappt börja innan vi tar Hkp straffen. David S stegar fram och sätter en stensäker straff, 0-1. Efter detta så är det stor dominans av Blentarp men dom skapar inga skott på mål utan det är nästan lägen. Deras taktik var enkel, allt spel på deras forward som sen fördelade dom vidare ut på kanterna. Ju längre halvleken led så fick vi bättre träff på dom men tyvärr så kvitterar dom med 10mn kvar där en ensam BBK spelare får bollen i straffområdet och rundar Rasmus och lägger in den i öppet mål, 1-1. emellanåt så small det rejält och domaren var emellanåt rent för snäll med varningarna. 1-1 i paus. Andra halvlek får vi bättre träff på dom och vi skapar ett par riktigt fina lägen. Lucas har kanske dom bästa chanserna där han kommer runt på kanten men avsluten är för dåliga. BBK fortsatte att söka forwarden men vi hade bra koll på deras uppspel. Med 10min kvar kommer utvisningen som låg i luften. Wihlborg tar sig förbi backarna och precis utanför straffområdet blir han brutalt kapad och domaren blåser frilägesutvisning. Tyvärr går frisparken i muren och dom sista 10min så är det ren kämpar insats. Bästa chansen har BBK på en hörna där ett skott avslossas mot bortre stolpen men Andreas rensar undan den. Matchen slutar 1-1 vilket innebär straffar. David J, David S och Oscar sätter sina och det gör även BBK. Wihlborg däremot placerar sin över ribban och BBK avgör med att göra mål. Tyvärr vinner BBK. Summering: Esk kämpar i 90min. BBK är det spelförande laget men tycker att ESK har dom farligare chanserna. Tycker även att domaren var rent för snäll med alla armbågar som deras forward höll på med. Vi gräver inte ner oss utan ser fram emot Svenstorp borta på långfredagen. Esks startelva: Rasmus Jocke W-Isak-Conny-Oscar Fredde-David S-David J-Erik-Lucas Wihlborg bänken: Andreas, Natan, Anton, Sebastian, Jacob ***Isak **Wihlborg *Sebastian Fotboll A/B-lag 23 mar 0kommentarer
  • Förlust mot Skurups AIF

Skurup-Esperöd 2-1 (1-1) Jacob O Vi begav oss till skurup för en svår träningsmatch. Skurup som är ett stabilt 5:e lag var stora favoriter mot ett esk som hade många återbud men kom till spel med 13 man. Första halvlek är mycket Skurup. Man försökte rulla nedanifrån och upp forwarden och tillbaka och sen ut på kanterna. Man hade några halvchanser men inget skott på mål. Första heta chansen får Skurup på hörna där vi glömmer bakre stolpen och deras back får nicka in den i öppet mål, 1-0. Esk fick slå många långa bollar men ju längre havleken led så fick esk mer att säga till om och man började hitta in på ”3” i mitten med David S, Erik och David J. Esk kom längre upp i banan och med 15min kvar så slår vi in en boll i straffområdet som Oscar tar ner och passar den till Jacob som nyper till direkt och den sitter slickad vid stolproten, 1-1. skönt och lite välförtjänt. Esk håller 1-1 till paus. Andra halvlek tilltager vinden och spelet sjunker i kvalite. Det blir mer en krigare match där esk är minst lika bra som Skurup. Esk börjar rulla boll och man vinner dom mesta duellerna tyvärr skapar vi inte så måmga chanser utan bollen kommer inte in i straffområdet. Skurup skapar några farliga hörnor men vi rensar undan förtjänst fullt. Skurup har 2 farliga skott som Andy gör kanonräddningar på och håller esk kvar i matchen. Men 15min kvar får vi Erik utv efter 2 gula kort. Och nu trodde man att Skurup skulle öka takten men man skapar endast en chans men tyvärr går det i mål. Deras ytter avancerar rent för enkelt in från kanten och placerar ett skott mot första stolpen och den precis innan för stolpen, 2-1. dom sista 10min spelar vi bara av matchen. Den slutar 2-1. summering: Ja, ett fall framåt. Tyvärr manfall igen, men dom som ställde upp gör en kanonmatch. Skurup var det bättre laget över 90min och vi slår kanske lite för mycket långa bollar men vi hugger på andra bollarna och ju längre halvleken lider så är vi det hårdare laget i närkamperna och vi kan kontra bra på dom. Vi tar nya tag med ya-cupen på lördag ***Isak **Conny *David S Liten * till Andy för att han ställde upp som målvakt. Ett par fina räddning krönte insatsen. Esks startelva: Andy Jocke-Isak-Conny-Oscar Fredde-David S-David J-Erik-Rasmus Natan bänken_ Jacob, Linden Fotboll A/B-lag 16 mar 0kommentarer
  • Ny tränare

Esk välkomnar Patrik Andersson som ny tränare! Vi tackar Johan Martinsson för sin korta sejour i Esk. Fotboll A/B-lag 14 mar 0kommentarer
  • Förlust mot IFK Simrishamn United

IFK Simrishamn United-Esperöd 3-0 (2-0) startelvan: Rasmus Oscar-Isak-Conny-Charlie A Erik-David S Lucas-Markus-Fredde David J bänken: Andreas, Anton, Elias Inte mycket att säga om. Fullt rättvisst. Ifk har det mesta av spelet i första. I andra kommer Esk in i matchen och skapar ett par farliga lägen och man börjar ta för sig lite. Tyvärr gör vi inget mål utan dom kan slå i spiken på slutet. Bara att ta nya tag. ***Rasmus **Isak *Erik Fotboll A/B-lag 9 mar 0kommentarer