• Måndagsmatch mot Boden City

Vi har tränat på bra i veckan i höstvädret och på måndagkväll är det dags att hoppa på segertåget igen. Motståndet är tuffast möjliga i div.4 nämligen Boden City. Boden har endast tappat poäng två gånger i år, båda gångerna mot Piteå 2. Ett lag som vi slagit i somras. Defensiven kommer bli oerhört viktig mot ett Boden som ofta gör många mål. Vi vet att om vi jobbar tillsammans och kommunicerar bra kan vi stänga ner vilket lag som helst. Med bra stöd från sidan är chanserna stora att ge Boden sin första förlust i år. Vi ses på Björknäsvallen 19.30 på måndag! Div 4 Södra Herrar 3 sep 2022 0kommentarer
  • Referat: Ersnäs IF - Bergnäsets AIK 2

Seger i derbyt! Det blev en strålande kväll med mycket sol, mycket publik och många burgare på grillen. På planen var det en väldigt tuff match och i slutändan blev försvaret avgörande. I första halvlek lyckades vi begränsa BAIK till skott utifrån och hade bra koll på deras fasta situationer. Offensivt så tryckte vi på och skapade en del lägen i men kunde inte få till den där sista passningen eller skottet så 0-0 stod sig halvleken ut. I andra fortsätter vi jobba på i försvaret och sätta press på deras mittfält som ville ha mycket boll. Vi har med oss den energin upp i anfallet och har en hel del farliga chanser. I mitten på andra sätter vi en lång, hög boll mot mål där Anders är redo att utmana målvakten. Båda går upp i duellen men målvakten släpper blicken på bollen och satsar istället på Anders vilket resulterar i en solklar straff. Anders förvaltar den själv och det står 1-0. Vi fortsätter kämpa därute men blir lite nedtryckta och BAIK får ett par lägen att utmana. Båda lagen har jobbat hårt men det är vi som orkar och vill mest vilket gör att vi kan hålla ifrån och stänga matchen. Vi tar tillbaka andra platsen i den jämna tabellen och ser fram emot söndagens match borta mot MSSK. Tack till alla som var på Pålbacka och hejade igår. Div 4 Södra Herrar 23 aug 2022 0kommentarer
  • Äntligen hemmamatch igen!

Ikväll är det dags för höstens första hemma match. Vi möter Hemmingsmark IF kl 19.00 på Pålbacka. Inför matchen tog vi oss ett snack med coach Patrik Johansson: Vi åkte på en förlust i första matchen efter sommaren, dina reflektioner gällande Piteå matchen? Vi möter ett för dagen riktigt bra och spelsuget Piteå! Vårt försvarsspel fungerar helt ok i drygt 60 minuter, dock hade anfallsspelet, eller egna bollinnehavet, mer att önska! Tabellen är väldigt jämn och det är viktiga poäng på spel, hur har vi laddat upp i veckan? Vi har haft två träningspass efter Pitematchen med innehåll passningsspel, rörelse utan boll, olika spelmoment med få tillslag! Känns som att vi är redo för en batalj mot ett duktigt Hemmings! Vad är viktigt att hålla koll på hos hemmingsmark för att ge oss bästa chansen att vinna imorgon? Nyckeln är att vinna mittfältet där deras bästa lagdel opererar! Också att störa dem i deras speluppbyggnad som i vart fall senast tog 45 minuter för oss att stänga igen, men nu ska vi vara påslagna från minut ett! Då tror jag att vi kommer gå segrande ur detta klassikermöte! Hoppas nu har möjlighet att ta er till Pålbacka ikväll och heja på oss!! Div 4 Södra Herrar 11 aug 2022 0kommentarer
  • Sommarrapport

Efter matchen mot Piteå 2 tog vi i Ersnäs lite sommaruppehåll. Grabbarna fick i uppdrag att träna på egenhand under uppehållet för att vara redo för semifinalen i lilla COOP cup den 27/7. Där har vi lottas mot IFK Kalix och matchen ska spelas kl 19.30 på den berömda Furuvallen. Kalix, som ligger på andra plats i norra fyran, har vunnit sju och förlorat en match under våren. Vi kommer att möta ett bra lag men vi kommer att vara redo och ser fram emot ännu en cupmatch. Den 17/7 börjar vi träna gemensamt igen och då blir det fullt fokus på hur vi ska spela mot Kalix. Med start idag kommer vi också tävla om vem som kan samla på sig mest kilometer under veckan fram till träningsstarten på söndag. Vi uppmuntrar alla former att aktivitet och spelarna rapporterar in det dom gör. Säsongen drar sen igång den 4/8 mot just Piteå 2. Det var en mycket jämn match på Pålbacka innan uppehållet och vi kan lova att det kommer bli tufft även på LF Arena. Det är viktiga poäng som står på spel under hösten och vi behöver haka på Boden City och Hemmingsmark som båda samlat många poäng. Vi hoppas att ni fortsätt kommer ut och stöttar oss på matcherna, publikstödet är så viktigt och ofta avgörande i dessa tighta matcher. Skriv gärna vad ni vill se mer av, både på laget.se och instagram så ska vi göra vårat bästa för att lösa det. Div 4 Södra Herrar 11 jul 2022 0kommentarer
  • Referat: Ersnäs IF - Lillpite IF

En tung kväll på Pålbacka slutar i 0-2 förlust mot Lillpite. Matchen är svängig och båda lagen har chanser i första halvlek. Robban träffar ribban med en lobb och har en väldigt farlig nick som räddas på mållinjen. I halvtid står det 0-0 och vi är inte helt nöjda med insatsen. I andra halvlek är det tyvärr Lillpite som har övertaget när det kommer till energi. Vi spelar stressat och får inte till passningsspelet utan slår bara långbollar. Motståndarna får ett par farliga läget men vi håller undan. I mitten på andra får dom en frispark utanför 16, den känns inte så farlig men en lillpite spelare löper ut från bakom muren och blir träffad av bollen som byter riktning och ställer Tim i målet. 0-1 och vi måste börja jaga. Vi skapar en del riktigt farliga lägen men lillpites målvakt gör en strålande match och räddar dom gång på gång. Matchen är väldigt svängig och motståndarna får bra lägen och ett par frilägen som vi lyckas rädda. Tillslut så kommer 2-0 målet, deras kille kommer runt försvaret, går in på mål och har en tillspelare framför mål. Det blir för svårt för oss och det blir mål. Nu är det fem minuter kvar och vi kämpar men lyckas inte skapa något tyvärr. Nu blir det till att ladda om i helgen och gå för tre poäng borta mot hemmingsmark på onsdag den 22/6! Div 4 Södra Herrar 16 jun 2022 0kommentarer
  • Inför matchen mot Lillpite

Inför matchen tar vi oss ett snack med Fredrik ’Pallo’ Palovaara som i år gör sin femte säsong i den röda tröjan. ? Matcherna kommer snabbt nu och det hinns inte med så mycket träningar, hur gör du för att hålla formen på topp? Mindre träningar gör att de blir rörelsen på jobbet som får mjuka upp kroppen och hålla mig aktiv i samma veva, hela kroppen används inom jobbet nämligen. Två mål senast mot Öjebyn och en riktigt bra match av dig, känner du dig tryggare ute på planen när Korall är med i truppen? 2 mål senast och 2 missar, 50% får vara ok från min del då jag inte varit nån målspruta de senaste säsongerna, är nog saknaden av korall som gjorde mig taggad sist då han faktiskt var med som gjorde att jag fick lägga in dom strutarna skulle jag säga med handen på hjärtat! Han är ju tyvärr inte med idag, har ni någon kontakt under dagen för att ladda inför match? Vi får se om korallen hör av sig idag så man kan trycka på den gröna knappen. Bengt gör säsongspremiär idag, han och Patte tar ju ut laget, hur stor är sannolikheten att Bengt lägger in sig själv i startuppställningen? Bengt lär hoppa in och styra upp oss yngre, och bindeln på vänsterarmen ska vi se om han rycker åt sig idag 😅 Motstånd: Lillpite Plats: Pålbacka Avspark: 19.30 Vi ses där!! Div 4 Södra Herrar 16 jun 2022 0kommentarer
  • Referat: Öjeby IF - Ersnäs IF

Igår begav vi oss till Öjebyn för kvartsfinal i cupen. Vi visste att Öjebyn var ett lag som spelade med stort självförtroende och är obesegrade i deras serie. Redan efter två minuter fick dem iväg ett riktigt bra skott, rakt framifrån, från utanför straffområdet. Skottet smekte stolpen och gick tyvärr in och Öjebyn tog ledningen med 1-0. Dom fick mer energi av målet och hade ett par chanser till där jag fick göra ett par kvalificerade räddningar för att det inte skulle bli både 2-0 och 3-0. Vi spelade oss in i matchen och började trötta ut motståndarna men i 37 minuten fick en Öjeby spelare återigen ett bra läge där han var själv rakt framifrån utanför straffområdet och det blev en repris på 1-0 målet. Längst ner ute i högra hörnet gick skottet och det stod nu 2-0. Vi kände att vi hade momentum just då och det var jätteviktigt att vi inte tappade det även fast motståndarna fått in ett mål. Vi är trygga med bollen och två minuter senare spelar Mannela fram till Palo mitt på deras planhalva. Han lyckas ta sig förbi sin spelare och får iväg ett riktigt hårt skott som målvakten är på men kan inte stoppa, ställning 2-1. Vi har en bra känsla in i halvtid och pratar om att fortsätta mala på, äga boll och trötta ut dem. Spelet ser bra ut i andra halvlek och vi sätter hög press och skapar chanser. Från bänken ser Patte och Bengt en möjlighet att påverka matchen och byter kant på Elliot och Fredrik. Dom ser förstås att Elliots snabbhet kommer skapa lägen för oss på högerkanten och mycket riktigt blev det så. En minut efter bytet tar Elliot sig runt på höger kanten, spelar in bollen framför mål där Fredrik står och väntar och gör sitt andra mål för kvällen. Genialt av Patte och Bengt och dom står bara och njuter på sidlinjen. Vi har fått matchen dit vi vill ha den. Öjebyn är stressade och lyckas inte få till spelet som dem hade i början. Vi pressar på och efter en suverän individuell prestation av kapten Ståhl där han tar sig runt och genom ett par Öjebyspelare på vänsterkanten hittar han in med passningen framför mål där Elliot står redo att sätta dit det viktiga 2-3 målet. Vi försöker ha ett lugn i spelet men som vanligt i dessa situationer när ett lag jagar kan det bli väldigt svängig fotboll. Vi fortsätter tugga i försvaret och gör ett jättebra jobb i slutet. Öjebyn skapar ett par hörnor men kommer inte närmare än så. Starkt att igen vända ett underläge till vinst. Stort tack till alla trogna EIF:are som tog sig till matchen och hejade på oss!! På torsdagkväll är vi tillbaka på Pålbacka när vi tar oss an Lillpite i serien. Väl mött!! Div 4 Södra Herrar 13 jun 2022 0kommentarer