• Resultat Div 5 B

Till dagens match mot Mossens BK fick vi tillbaks några spelare, som varit borta pga sjöjobb och avstängningar. Detta innebar att vi kunde mönstra en stark startelva för en gångs skull. Den blev ett väldigt uppskruvat tempo under hela 1:a hl och det var chanser åt båda hållen med litet övertag för oss. Men skärpan framför mål i det mest avgörande ögonblicket saknades. Mitt i denna press bjuder vi till för kontringar pga att några spelare glömmer av att man måste jobba bakåt också, sk "försvarsspel" över hela plan. Mossen kommer fram i fina kombinationer och som följd av detta tar man också ledningen med 0 - 1, där vi är ovanligt passiva i försvarsarbetet. Efter ca 30 min får vi äntligen till en kvittering genom Albert H 1-1 och innan paus har vi ett flertal chanser att öka på med fler mål, men tyvärr inga som sitter i nätet. Vad Mats förkunnade i paus får vara osagt, men något förlösande var det för i 2:a hl var det proppen ur. Det blev en målkavalkad utan motstycke och fantastiskt fina mål dessutom. Bara några minuter in sätter Olle B 2-1, fint assisterad av Lot F och Jens A. 3-1 återigen Olle B efter inkast och nedtagning bröst smäller vänsterdojan till rätt in i bortre hörnet, detta händer i minut 60. Nu känns det som vi är på G ordentligt och i minut 62 nickar Lot F in 4 - 1 (det skall sägas att han haft flera chanser före nicken att punktera matchen, men det fattas lite fokus). Nu har vi kontroll men då gör vi några byten, som gör att vi tappar lite i styrka fysiskt och Mossen får chansen att reducera, vilket man också gör i minut 76 (4-2). Några minuter senare får vi ett läge 2 mot 2, där Olle passar till Albin F, som ca 5 m utan för straffområdet får till en drömträff och bollen borrar sig in i bortre krysset 5-2 och strax innan slutet fullbordar Olle B sitt hat-tric genom att sätta 6-2 efter assist av Lot F. Äntigen en rättvis seger och bra att vi kunde stänga igen bakåt. Alla som var på matchen kan vara helnöjda efter så många mål och denna gång i rätt kasse. Idag måste vi också ge beröm till domartrion, som skötte sig utan anmärkning (endast 2 gula kort, ett till vardera laget, när hände detta senast???) Vi är väldigt giftiga framåt, men vi måste få bättre ordning på försvarsspelet över hela banan. Vi är väldigt naiva och slarvar i passningsspelet, att spela inåt i banan när man är under press måste vi få bort, då detta oftast ger motståndarna en vass omställning. Vi måste ha mer fokus och koncentration i uppspelen. Res: 6 - 2 (1 - 1) Mål: Olle B 3, Albert H 1, Lot F 1, Albin F 1 Laget idag: 4 - 4 - 2 Joseph S Simon B, Max H, Liam A, Jens A Magnus F, John B, Albin F, Adrian F Albert H, Olle B avb: Henry M, Alfons J, Lot F, Micah F, Arne D Nu gäller det bara att ladda om till nästa veckas "borta-derby" mot Styrsö BK på Amneviksvallen. Träning som vanligt tisdag/torsdag och så får vi se vilket lag, som vi kan mönstra upp till denna matchen. Tack för idag och på återseende nästa lördag på Amneviksvallen.... Seniorlag Herrar för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Veckans (v37) program!!!

Träning på Donsövallen enligt följande: Måndag/Onsdag = Damfotboll kl 18.30 - 20.00 Tisdag: Herrfotboll kl 18.00 - 19.25 (pga match kl 19.30) Torsdag: Herrfotboll kl 18.15 - 19.45 Veckans matcher: Donsövallen, om ej annat anges. Tisdag 10 sept kl 19.30 Donsö P 16 - IF Väster kl 20.15 Donsö DJ - IK Zenith, Hovgårdsvallen K-gräs Lördag 14 sept kl 14.00 SSIK P 2012 - Kungsladugårds BK vinröd Söndag 15 sept kl 13.30 SSIK F 2014 - Kungälvs FF, Amneviksvallen kl 13.30 Donsö A - Mossens BK kl 15.15 Donsö Dam - IF Mölndal, Åbyvallen 1 Varmt välkomna till veckans aktiviteter!!! Seniorlag Herrar för 14 dagar sedan 0kommentarer

Till dagens match mot Önnereds IK på Apelsinplan blev det besättningsbyte (om vi talar med sjötermer), då vi tappade 3 spelare som försvann ut på jobb + 4 st avstängda pga för många gula kort (efter 3 gula får man vila en match) plus en frilägesutvisning på Albin B, totalt tapp på 8 spelare inkl vår MV (Arthur L). Så veckan har varit intensiv för att hitta ersättare för dessa, men efter en intensiv fredagskväll så hade vi skramlat ihop 16 spelare (det skall i sammanhanget nämnas att några spelare var tillbaka efter förhinder senast). Nu till själva matchen, som vi dominerar stort under hela första halvlek, där vi radar upp flera målchanser efter varandra.och om det finns någon rättvisa så borde vi varit i ledningen med några mål. Men den sista skärpan fanns inte där och var inte målvakten i vägen, så var det stolpen. Inga mål från något lag innan halvtid. I 2:a hl hände det desto mer, redan efter en minut snappar Albert H om ett svagt tillbakaspel fr Önnereds IK och efter att ha rundat MV, så sitter 1-0 stensäkert. Sedan tar Önnered över spelet och sätter stor press på oss, snabb frispark (där går vi och såsar med ryggen mot bollen) och vips är det 1-1. Inte nog med detta utan i minuten efter tappar vi i ett uppspel och Önnered tar till vara på vårt misstag och sätter 1-2 säkert bakom vår MV för dagen Mathias K (fin comeback). Nu gäller det att ta på oss blåbyxorna igen och jobba hårt för varandra. Detta ger resultat och vi får en farlig frispark ca 22 meter från målet. Albert H lägger upp bollen, men Liam A är mer sugen på att ta den och han smeker in bollen till höger om MV i Önnered, 2-2 är ett faktum. Därefter är det chanser åt båda hållen och spelet böljar fram och tillbaka, men när vi trycker på bra blir det ytterligare ett frisparksläge ungefär på samma avstånd, som den förra men lite till mer till höger, så en vänsterfot a la Sven G sitter fint, bollen passerar samtliga spelare via studs i målområdet inkl MV i Önnered, som står handfallen och undrar vad är det som händer samt ser bollen gå in i mål 3-2? Därefter är det åter spel och chanser åt båda hållen, med fördel Donsö och vi reder ut det hela och bärgar 3 fina poäng. Övriga resultat i serien idag innebär att vi delar plats nr 1 med Azalea, Pushers och Guldheden, alla på 31 poäng. En stor eloge till alla våra spelare idag, flera som inte kunnat träna pga jobb el sjukdom, genomför matchen till 100% med både hjärta och hjärna. Idag kunde vi heller inte byta in alla, som var med på bänken (ett speciellt tack till de som inte kom in idag, men offrade sig för klubben istället för att vara hemma och bada i värmen) pga det utsatta och pressade läget i matchens slutskede. Idag var faktiskt 3 poäng det viktigaste för att vara kvar i toppen på serien än att låta alla spela, det beror ju också lite på var man behöver byta och idag var bedömningen defensiven skulle vara så intakt som möjligt. Res: 3 - 2 (0-0) ; Mål: Albert H 1, Liam A 1, Sven G 1 Laget: Mathias K Henry M, Max H, Liam A, Aron B Micah F, Adrian F, Sven G, Lot F Albert H, Benjamin S avb: Simson K, Arvid F, Edvin F, Mathias D, Arne D Nu suger vi på denna smällkaramellen och laddar batterierna till nästa match, som spelas söndag den 15 sept kl 13.30 på Donsövallen. Träning som vanligt i veckan tisdag (lite tidigare pga match kl 19.30 för P 16) + torsdag. Tack till alla, som var med oss idag på sidan och på återseende nästa vecka!!! Seniorlag Herrar för 15 dagar sedan 1kommentar