24 januari 2020
18:45

Vasalunds IF

Referat: Djurgårdens IF - Vasalunds IF

I fredags kväll spelade vi träningsmatch mot Vasalund på ett kylslaget Spånga IP. Det blev en tät och jämn match där vi var strået vassare, framförallt i andra halvlek, och det hela slutade med en välförtjänt seger med 2-0. Extra roligt med vinst och tidvis riktigt bra anfallsspel när vi hade två debutanter (Ellinor och Sofia) som inte spelat match med laget tidigare och därutöver en handfull spelare som inte matchat på ganska länge. Vi började lite trevande och Vasalund tog inledningsvis hand om spelet, dock utan att lyckas skapa några farligare chanser. Efter hand jämnade vi ut spelet och flyttade upp våra positioner. I andra halvlek tog vi över spelet mer och mer och skapade flera bra möjligheter, bl a ett par vassa hörnor. Ledningsmålet kom i mitten av andra halvlek sedan Hanna K bröt ett uppspel i motståndarnas straffområde, vände runt och placerade in bollen till höger om målvakten. Mycket vackert! 2-0 kom en stund senare efter ett fint anfall på vänsterkanten där Hanna, på ett mycket bra spelhumör för kvällen, slog en djupledspassning som Idde fångade upp och spelade in parallellt med kortlinjen. Målvakten hade lite såpa i händerna och släppte retur som Maja och Karin med gemensamma krafter skottade över mållinjen. Längst bak stod Edda och frös i målet men stod för några riktigt fina räddningar när det väl behövdes. Mycket bra jobbat alla tjejer!