Ny design på laget.se hjälper
din klubb

Modern design som ger proffsigt intryck och är ännu
mer mobilanpassad

laget.se

Klubbmärket - det stoltaste idrotten har

Klubbmärket får en central roll och återkommer på flera platser. Toppbilden ersätts av klubbmärke och föreningsnamn vilket ger upp till 130 % bättre exponering av klubbmärket i mobilen där de flesta besök sker.

Infon som rör dig mest - överallt

I Användarbaren hittar du det som rör dig allra mest - och nu har även notiser och Mina sidor flyttat in i mobilen. Förälder till barn i två olika klubbar? Nu visas klubbmärken under Mina sidor för enklare navigering

laget.se
 • Admin

  Hantera din sida snabbt och enkelt

 • Sök

  Nu med tydligare sökresultat - med klubbmärken

 • Notiser

  De senaste uppdateringarna på sidor du är kopplad till

 • Anmälningar

  Är ditt barn eller du kallade till en aktivitet? Det visas här!

 • Mina sidor

  Navigera enkelt mellan de sidor du är kopplad till

 • Mina uppgifter

  Mina uppgifter

  Hantera dina och dina eventuella barns uppgifter

laget.se

Bättre överblick över kommande aktiviteter

Vad väntar för ditt lag? i På gång-modulen visas de nästkommande aktiviteterna. Den klassiska kalendern hittar du i fliken intill.

Nyheterna i fokus - ingen ska missa senaste nytt

De tre senaste nyheterna får maximal exponering med den nya nyhetskarusellen, inspirerad av klubbarna i bland annat SHL och NHL. Publicerar ni många nyheter och vill låta en specifik nyhet ligga kvar i karusellen kan ni ställa in att det ska vara en Toppnyhet. För maximal användarvänlighet visas karusellen inte i mobilen.

laget.se
laget.se

Horisontell meny med grafiska ikoner

Den nya menyn anpassar sig efter besökarens skärmstorlek oavsett om besöket sker från mobil (vanligast) eller dator. Att den nu är horisontell ger mer plats åt intressant innehåll på sidan. I dator följer menyn med vid scroll för ökad användarvänlighet.

Klubben får välja på ett utbud av moduler

Nu slipper administratören hantera krånglig kod. Med fördefinierade klubbmoduler för Facebook, Twitter, Instagram och kansliets öppettider/kontaktuppgifter är modulerna enkla att hantera. Vi kommer jobba för att bredda utbudet av moduler över tid.

laget.se
laget.se

Mer kraft i nyheterna + allt om laget på ett ställe

Förutom klubbens grafik möttes man tidigare av en lagbild och en välkomsttext som sällan ändrades och därmed fick begränsad läsning. Nu har fokus lagts på era senaste nyheter som ni valt att kommunicera ut till besökarna. Lagbilden visas nu på menyvalet Laget, tillsammans med spelarpresentationerna. Ett upplägg som bland annat används i SHL.

Satsningen på mobilen blir allt viktigare

De flesta som besöker sidorna på laget.se idag gör det från en mobiltelefon - och andelen ökar hela tiden. I den nya designen har mobilupplevelsen fått stort fokus. Nu profileras också klubben ytterligare med större klubbmärke och mer fokus på klubbens färger. Den tidigare svårnavigerade menyn har ersatts av meny med tydliga knappar och en överskådlig listning.

laget.se
laget.se

Helt ny lagväljare i mobilen

En annan stor förbättring i mobilen är navigeringen mellan lagen i en förening. Den nya lagväljaren är helt mobilanpassad och dessutom har den fått ett grafiskt lyft med klubbmärke samt klubbens färger och namn.

Mer exponering för era sponsorer

I gamla designen visades inte den viktiga sponsorväxlaren i mobilen. Med tanke på att de absolut flesta besök sker via mobilen idag (och siffran stiger) har vi nu ändrat på detta. Nya designen av laget.se innebär fler visningar för era sponsorer!

laget.se
laget.se

Med grafisk matchannons vet fler om er nästa match

Automatiskt skapas en grafisk matchannons som följer med besökaren över hela lagsidan. Koppla ihop era motståndarlag i serien med deras klubb i föreningsregistret på laget.se och deras klubbmärke dyker upp på er lagsida.

Medlemsformulär ger fler stödmedlemmar

Med det nya medlemsformuläret får ni goda möjligheter att både samla in intresseanmälningar för era yngsta lag samt rekrytera viktiga stödmedlemmar till föreningen. Marknadsför gärna formuläret i sociala medier!

laget.se

De flesta har redan gått över

Fler och fler klubbar går över till den nya designen varje dag, här är några exempel.

Vill ni uppgradera er?

Har din klubb fortfarande den gamla designen och vill gå över till den nya? Kontakta någon av administratörerna för er klubbsida, övergången för alla klubbens sidor sker via klubbsidans Admin. Tillgång till uppgraderingen ingår i laget.se oavsett vilket paket man har och innebär inga ytterligare kostnader för klubben eller lagen.