• Referat: Danmarks IF - Vaksala SK

Lönings-fredag, strålande sol och fotboll på Danelid, vilken start på helgen. Vi har Vaksala SK som gör ett besök på hemmaborgen. En hemmaborg där vi inte förlorat på över 4 år. Klockan slår 19:30 och domaren blåser igång kvällens drabbning. Redan i första matchminuten kommer den vindsnabbe Bimer loss på sin höger kant skär in och får till ett bra skott som målvakten räddar, men i den processen tappar hon luften och vi har en avblåsning. Väl igång igen känner lagen på varandra, och gästerna spelar med hög aggressiv press. De är likt gulsvarta bin på rödvita blommor. Vi jobbar fram ett par hörnor via våra snabba offensiva pjäser. Men ingen av dom får vi resultat på. Vi försöker hitta vårt spel, men gästerna pressar på och vi ger inte varandra några bra alternativ. När vi inte ger varandra alternativ så får gästerna chansen till ett par avslut, men inget av dem innanför ramen. Det är efter ett sådant avslut vi tillslut får till spelet och bollen går som på ett pärlband, det är ren poesi. Kejjan sätter bollen till Thea som lägger upp den till en felvänd Bimer som sjunkit ner. Bimer lägger den till Lina K som breddat ut. Lina driver inåt banan och spelar ner till Kejjan som breddar över till en felvänd Donken på vänsterkanten. Donken lägger den till Peps som tittar upp och ser att Kalle sjunkit hemåt centralt i banan. Peps siktar in sig på Kalle som bröstar ner och lägger över bollen till Ullis på vänsterkanten som tar fart som vanligt. Hon lämnar sin bevakare, passerar en annan, skär inåt i banan och når straffområdet där hon möter en utrusande målvakt. Ullis vickar till sin vänsterfot och placerar bollen i nät bakom Vaksalas målvakt. Det är vackert, det är poesi och det är 1-0 i den 18de minuten. Efter målet går vi in i lite av ett ställningskrig där vi båda försöker hitta vägen fram. Våra uppspel är allt för ofta lite för branta och lite för direkt mot straffområdet vilket gör det lätt för gästernas målvakt. Inget av lagen kommer till några avslut att tala om. Men det känns som om vi har bollen mer än gästerna. Ställningskriget fortsätter djupt in i förstahalvlek där båda lagens försök blir avväpnat, vi är närmre men mestadels utanför. Det är vid ett sådant utanför försök som gästernas målvakt har inspark. Och med krut i dojan drar hon iväg bollen in på vår planhalva där vi rensar tillbaka in på gästernas planhalva, tyvärr till en motståndare som drar till på volley in bakom vår högt stående backlinje. Och det visar sig inte bättre än att motståndarna är först på bollen och sätter den i nät bakom en utrusande Kejjan som får vittja nätet. Gästerna har 1-1 på tavla och luft under vingarna i den 42a matchminuten. VI får dock en chans till att dra ifrån via Thea som ser att Kalle återigen sjunkit ner central. Kalle vänder bort sin motståndare och, ja vad ska vi kalla det, strumprullar fram bollen till en Ullis på språng centralt. Ullis möter gästernas målvakt långt långt ut och drar till med vänstern och bollen går förbi målvakten och går vidare mot mål, MEN går precis utanför den vänstra stolpen. Ojojoj det där var riktigt nära. Domaren blåser av för halvtidsvila och vi går till den med delad poäng. Domaren blåser igång andra halvlek och vi sätter igång direkt med ett anfall via den också vindsnabbe Ullis på vänsterkanten men skär igenom straffområdet utan att vi når den, Bimer på högerkanten spelar ner den till Mats som lägger uppdäm på Kalle som tyvärr står offside (VAR granskat så klart). Efterföljande inspark tas omhand av Kapten Sörnis som nickar fram till Kalle som nickskarvar ut på yta för Ullis som ostört får jobba ner mot kortlinjen och lägger in den rakt i målområdet där en framrusande Bimer kommer centralt mellan backarna och kan enkelt stöta in ledningsmålet i 47e minuten och vi har nu 2-1. En bra start på halvleken. Vi har en period där gästerna hamnar fel och vi får ett bättre spel, klart bättre än i första halvlek. Efter en ny inspark av gästerna hamnar bollen via Mats och diverse gästers fötter till Smilla som drar en motståndare och lägger bollen på yta framför en rusande Ullis som viker inåt i straffområdet och rätt ostört får lägga in bollen i nät vid målvaktens närmaste stolpe. 3-1 knappt 5 minuter in i den andra halvleken. Vi fortsätter den första kvarten i halvleken med ett betydligt bättre spel, snacket i vilan gjorde nog susen. Vi krigar på och får några bra chanser till utökning, men får inte in bollen i mål. Ett par resultatlösa fasta situationer får vi också till även om det är riktigt nära på en hörnvariant. Vi bjuds också på lite överraskande knackningar från Kalle som nu verkar trivas i de nyare skorna. Efter vattenpausen, så får gästerna ny energi och kommer in i en period med bra fotboll och de äger lite boll. De biter sig fast på vår planhalva och bjuder upp till dans. VI gör ett ryck på vänsterkanten via Ullis som lägger in den på en framrusande Kalle som precis inte riktigt når fram med tån på bollen som fortsätter ut mot högerkanten i straffområdet där Smilla dyker upp och drar till men missar precis och sätter den i utsidan av buren, men målvakten fick ändå sträcka ut. En sekvens med bra fotboll. Detta till trots fortsätter gästerna sin period av bra fotboll. Vi växlar av gästerna och hittar vårt spel och trycker på med bra fotboll. Och mitt i detta kommer gästerna loss och spelar in sig central och drar till strax utanför straffområdet, inget hårt skott men det studsar till och går igenom famnen på Kejjan och rullar retligt in i mål. Och därmed är det reducerat till 3-2 i 78e minuten. Det är hörna för gästerna i 83e minuten och i röran framför mål blir Peps stämplad och får kliva av. Tur att T värmt upp och var redo för inhopp. Kan vara så att inhoppet redan var planerat, stämpling eller ej. Frispark i bra offensivt läge i 87e minuten. Thea gör sig redo och drar till mot bortre men inte bättre än att målvakten kan plocka in den. Coach D gör ytterligare byte där klack-Kalle går ut och Tova kliver in och Spångberg tar plats på plan och Lina K kliver av. Vi vaskar fram ett par tre riktigt bra chanser i slutet av matchen för att utöka ledningen, men den där runda saken vill inte gå in i mål. Det är mer bud på ökning än utjämning. Domaren blåser av efter 96 spelade minuter. Det är 3 poäng på banken i en annorlunda match än de tidigare på säsongen. Vi vinner bollinnehavet med 69%, vi har också färre passningar än vanligt 212 mot 105, vi tar även hem skotten med 26 mot 10. Vi har 22 fasta situationer mot gästernas 14, kanske önska lite mer utdelning på dom. Det är en krigarinsats med glimtar av fin fotboll där vi till slut står som segrare. Det är dags att ladda om för ny vecka med borta match på onsdag mot UIF, och veckans vanliga träningar förstås… Damseniorer 27 maj 0kommentarer
  • Kansliet stängt vecka 22

Under vecka 22 (nästa vecka) är jag på semester och kansliet stängt. Jag är åter på kontoret måndag 3 juni. Vid akuta frågor, kontakta följande personer: Gällande planer och anläggning: Anläggningsansvarige Gustaf Jedland, jedland_g@hotmail.com, 072-3658065 Ekonomi: Kassör Anders Berglund, aberglund70@gmail.com Övriga frågor: Ordförande Lasse Mellwing, lasse@mellwing.se MVH Rickard, kansliet DANMARKS IF 22 maj 1kommentar
  • Referat: Danmarks IF - Gimo IF FK

Det är lunchtid denna lördag när gästerna Gimo IF FK kickar igång matchen på vår hemmaborg Danelid. Idag rejält soldränkt, med termometern en bit ovanför 20 graders-strecket. Vi tar kommandot direkt och börjar passa runt bollen och vi får första chansen redan i andra minuten via Bimer på högerkanten. Vi etablerar vårt spel med bra passningsspel i den tryckande värmen. I sjunde minuten får kaptenen för dagen Sörnis bollen högt upp på vår egna planhalva. Hon tar ett par steg in på motståndarnas sida av planen och lägger en riktigt bra passning, som skär planen likt en varm kniv i smör, upp strax utanför motståndarnas straffområde på yta där Ullis startat en löpning på vänsterkanten. Ullis kommer loss trots uppvakning och hamnar ensam med målvakten och lägger in en snygg bredsida i nät och vi har redan 1-0 på tavlan. Strax därefter i 10de minuten kommer vi upp via vänsterkanten helt från backlinjen via ett signaturspel upp till Ullis som driver upp högt offensivt på sin vänsterkant och lägger in bollen i straffområdet där Smilla kliver över och Bimer drar till men missar skott och lägger ut den till Mats i yttre delen av straffområdet som inte tvekar utan drar till in i nät och vi har nu 2-0. Vi trummar på med för dagen ett bra passningsspel och vi jobbar fram ett par bra chanser och gästernas målvakt får bekänna färg (och gör det bra). Det är en bra första kvart värmen till trots. Tidigt i andra kvarten drar Peps en långpass från mittcirkeln på yta för Ullis att springa på som hinner upp (så klart) och lägger in den längsmed kortlinjen med båda framrusande rödvita missar en riktigt bra chans. Vi har en period där vi vårdar och äger boll. Bollen vandrar runt mellan en högt stående backlinje och mittfält, med en del uppstick offensivt. Smilla lägger upp bollen på felvänd Ullis som i trängt läge inte kommer loss utan väljer att lägga bollen bakåt mot en fram rusande Mats som driver fram med fart och lägger den lätt över en framrusande målvakt och vi har 3-0 efter 22 spelade minuter. Och domaren blåser för en välbehövd vätskepaus. Vi fortsätter den andra kvarten med vårt trygga tålamodsspel och låter bollen göra jobbet. Idag har vi även en hög nivå på kommunikationen och vi hjälper varandra på ett föredömligt sätt. Vi lånar inte ut bollen till gästerna i onödan utan de har den bara under kortare sekvenser. Gästernas målvakt gör ett par riktigt bra räddningar. Vi forsätter sista delen på första halvleken på den inslagna vägen, och den sista utposten hos gästerna får jobba. Gästerna kommer in i en bra sekvens och vi får sätta press och jaga boll. De lägger upp bollen på våg planhalva men de stoppas genom en nedrivning av motståndaren av kaptenen. Domaren blåser och drar upp ostskivan, alltså ostskiva till kapten Sörnis, och den är svår att argumentera mot. Efterföljande frispark resulterar via en rensande nick till inkast som resulterar i hörna för gästerna. Det blir lite rörigt i straffområdet efter utboxning av Kejjan, efter lite runt studsande letar bollen sig ut till en väntande Ullis som vänder upp lägger i högsta växeln och får med sig både Smilla och Bimer i full galopp. Ullis rycker ifrån försvararen och rusar i mot målvakten som täcker av så Ullis lägger in den till en nu centralt placerad Bimer som lägger in i tom kasse. 4-0 är ett faktum och matchklockan står på 37 spelade minuter. Sista delen av halvleken har ytterligare ett par chanser. Men är det inte målvakten som står vägen är det träverket. Även Kejjan får göra lite avvärjande arbete men då via fötterna en bit utan för straffområdet, så många riktigt farliga chanser. Domaren blåser av halvleken och en välförtjänt vila står på schemat. Vi kickar i gång andra halvlek och startar i ett bra tempo. Vi vaskar fram ett par halvchanser tidigt i andra halvlek. Ett par hörnor lyckas vi också jobba fram, men gästernas målvakt har inte tappat formen i halvtidsvilan. Gästerna gör lite uppstick för att hota Kejjan, men vi lyckas avvärja försöken. I slutet på första kvarten får gästerna en frispark i farligt läge men Kejjan fångar tryggt upp bollen. Mats centralt placerad I mittcirkeln, lägger ut en boll längst vänsterkanten på yta där Ullis swishar fram och tar sikte på mål. Väl framme vid målområdet lägger hon i bollen centralt där Kalle står och kan enkelt lägga in halvlekens första i nät. 5-0! Coach D gör matchens första byta där Donken går in och Lina går ut. Matchen utspelas just nu i mittzonen där vi delar boll med gästerna. Det är vi som har de farligaste chanserna, men när de dyker upp står målvakten rätt placerad och fredar målet. Nästa byte - Kalle kliver ut och Elsa kliver in med pigga ben. Vi spelar vårt spel och passar oss fram genom mittzonen, men avsluten hamnar hos målvakten som har en riktigt bra period nu. Dureman genomför ytterligare ett byte - Smilla gåt ut och Hedberger kliver in. Domaren blåser för vätskepaus. Vi trampar igenom mitten kvarten med vårt signaturspel. Vi använder hela planens bredd och passar runt bollen, vi sticker på djupet men bollen förblir utanför nätet, men nu börjar gästerna se riktigt trötta ut, värmen tar ut sin rätt. Dureman tar ut Peps och sätter in Stångberg. Vi kliver in i de sista 10 minuterna som ska visa sig bli riktigt händelserika. Tilde har bollen i backlinjen och lägger den långt, in bakom en högt stående backlinje där Ullis ligger och fiskar. Hon gör ett ryck och lämnar försvararna bakom sig, driver upp mot målvakten som inget kan göra och Ullis sätter den i nät. Och tavlan visar 6-0 i 82a minuten. Strax efter fångar Elsa upp bollen på offensiva zonen, lägger ut den till en framrusande Bimer som driver in i straffområdet mot en utrusande målvakt. Bimer sticker in bollen centralt till en ensam Mats som enkelt rullar in bollen i tim bur och tavlan visar nu 7-0 i 85e minuten. I 88e minuten fångar Spångberg upp bollen och lägger ut den till Elsa på vänster kanten som fintar sig förbi bevakaren och viker in mot mål, driver fram och distinkt sätter den vi närmaste stolen och 8-0 är insatt på banken. Ett par minuter senare fångar Mats upp en motståndarboll på offensiv planhalva, tittar upp och ser Elsa i full galopp, så hon lägger den centralt på yta. Elsa fångar upp och drar en utrusande målvakt och rullar in bollen i tom bur. 9-0 efter 88 spelade minuter. Strax därefter sätter domaren pipan till munnen och blåser av dagens match. Vilken match det är! Förutom att det står 9-0 på tavlan, vinner vi boll innehavet med 73%, vi har 34 skott och hela 351 passningar. En riktigt bra match genomförd under väldigt varma förhållanden. VI tackar dagens domar-team och vi tackar dagens motståndare Gimo IF FK för motståndet, ni tuggar på bra under dessa förhållanden och en shout out till gästernas målvakt som gör en riktigt bra match. VI tackar så klart också dagens publik! Nu laddar vi upp för ytterligare en hemma match till veckan där vi möter Vaksala SK på fredag, matchstart 19:30, hoppas vi syns! Damseniorer 19 maj 0kommentarer
  • Referat: Danmarks IF - Häverödals SK

Det är en varm söndag eftermiddag, solen gassar mellan ett tjockt molntäcke och det är varmt på vår hemmaborg Danelid. Gräset är tjockt, frodigt och lyser riktigt grönt. Klockan slår 15:00 och våra gäster för dagen Häverödals SK sparkar igång matchen på domaren signal. Gästerna börjar matchen aggressivt och gör snabbt några instick mot vårt målområde, men dessa försök avväpnas av vår backlinje. Men det är vi som har de farligaste chanserna via fasta situationer. Gästerna ligger tajt och spelar agggressiv press. Det är en trevande start på matchen och gästerna kommer till en farlig situation efter miss i backlinjen, men där har vi Kejjan som vaket avvärjer situationen. Vi försöker hitta vägen fram och har en farlig chans då ett inlägg/skott går tajt utanför efter dryga 10 minuter spelade. Vi försöker hitta till vårt tålamodsspelande sökande efter vägen framåt, men lyckas inte riktigt under den första kvarten. Vi saknar rörelse och tålamod vilket gör att vi ibland inte får det enkla alternativet och det bli lite chansbollar, och det kan ju fungera ibland som när Sylve lägger en långboll från egen backlinje upp mot forward som omgiven av två motståndare och en utrusande målvakt. Men bollen studsar vår väg och Kalle får med sig bollen via motståndare och rullar in dagens första och vi får 1-0 på resultattavlan efter drygt 20 spelade minuter. Vi trummar på men hittar inte riktigt vårt normala spel. Vi har några framryckningar på kanterna där gästerna har svårt att hinna med, och ett par fasta situationer. Men det är på sin höjd farliga situationer. Slutet av första halvtimmen har gästerna en bra period med ett långvarigt besök på vår planhalva och får en frispark i farligt läge. Skottet går strax över, men den hade så klart Kejjan kontroll på. Vi gör det lite svårt för oss samtidigt som gästerna underlättar ju knappt för oss :-). Klockan passerar halvtimmen spelat när Ullis kommer loss från mittplan och driver fram på sin kant i ett jehu och får till ett inlägg som går över alla i straffområdet, men på andra kanten har vi Bimer som hinner upp, vänder upp och driver in tillbaka i målområdet och sätter den hårt i närmsta krysset via målvaktens uppsträckta händer. Och så har vi 2-0 på tavlan. Matchen fortlöper där vi försöker hitta vårt normala spel, men det vill sig inte riktigt. Spelet böljar fram och tillbaka, där vi har de bästa chanserna, men det vill sig inte riktigt. VI stänger första halvlek i ledningen och det är utan att vi riktigt hittat vårt spel. Vi har lite fler felpass än vi är vana vid , lite sämre kommunikation och rörelse än vad vi vill ha. Vi har blixtrat till med lite av vårt signaturspel. Men vi har 2-0 och laddar om i omklädningsrummet. Domaren blåser igång andra halvlek och vi starta andra halvlek med två byten. Donken ersätts av Lina och Blingen kliver in istället för Tilde. Matchen fortsätter på inslagen väg där vi försöker hitta vårt spel och det glimmar till med jämna mellanrum och vi har ett par chanser men vi får inte in bollen i nät. Mellan den 50de och 60de minuten har vi ett par riktigt bra chanser, men där bollen går utanför ramverket eller så står ramverket i vägen. Det är i denna perioden som gästerna har sin för dagen vassaste chans men även dom sätter den utanför ramverket. Matchen blir ett ställningskrig med många misstag från båda sidorna, och vi saknar skärpan i den avgörande passningen eller avslutet. Det rycks och slits, och det är ingen “skönfotboll” som spelas. Coach D rör om i grytan och gör ett par snabba byten där Smilla och Alva utgår och in kommer Elsa och debuterande Spångberg. Bimer stoppas bryskt på högerkanten och bollen går ut till inkast som Kalle tar emot och driver in i straffområdet, lägger in en klassik snett inåt bakåt som tar på motståndare och bollen dimper ner framför Ullis som drar till från nära håll, men målvakten räddar. Men bollen studsar ut mot Elsa som trycks bort, kvar ligger bollen och där är även Ullis kvar som trycker in i öppet mål. 3-0 är ett faktum. Gästernas målvakt slår upp en skada i handen och vi får ett spelavbrott. Det vill sig inte bättre än att gästerna får byta målvakt och sätta in en utespelare de sista 10 minuterna. Vi gör en framryckning på vänsterkanten via Elsa och väggspel med Kalle. Bollen når en centralt stående Ullis som lägger ut den på debuterande Spångberg, en bit utanför straffområdet, som drar till och via försvarare seglar in i nät. 4-0! Trots sena matchminuten så fortsätter vi leta efter vårt spel och tålamodet. Vi skapar ett par chanser till. VI gör ett par sena byten där Kalle får kliva av och ersätts av Tova. Sylve kliver av och ersätts av Lisa. Matchen blåses av efter 96 spelade minuter. Vi har en match där vi inte hittar vårt normala spel, det saknar skärpan i den avgörande passen eller avslutet. Vi saknar det där lilla extra trycket i passningarna. Vi har en boll som studsar i mottagningar och på planen. Men vi har också en match där vi krigar på, vi försöker och letar efter vårat spel. Vi har än en gång en match med högt boll innehav (81%), vi har 19 skott på mål varav 4 går in och vi håller nollan. Vi har en match där vi slår 344 passningar. Vi har en match där vi möter ett motstånd som är aggressiva i sin press och spelar hårt. Vi är inte helt nöjda med vårt egna spel, segern till trots. Men vi har också höga krav på oss själva. Framför allt hade vi säsongens första match på vår Hemmaborg Danelid och på gräs! Vi tackar Häverödals SK för tufft motstånd, vi tackar publiken på plats och streamarna. VI tackar även domar-teamet. Nu laddar vi för en ny träningsvecka och en ny hemmamatch på vår hemmaborg på lördag. Damseniorer 14 maj 0kommentarer
  • Alva Spångberg klar för Danmarks Dam

Hallå hej, DIF: Hur känns det att vara klar för Danmarks dam? AS: Riktigt kul! (Och nervöst) DIF: Vad kan vi förvänta oss av dig? AS: 110% energi, närkamper, skratt samt några svordomar här och där… Har generellt varit en klassisk dammsugare som skottat defensivt på mittfältet, får se vad rollen blir här i Danmark. Citat från tidigare tränare: ”Hon är ingen Maradona men hjärtat finns där” ”Stäng munnen Spångberg” DIF: Hur kommer det sig att du valde att spela med oss? AS: Det var ett enkelt val, jag provtränade bara 2 gånger innan jag bestämde mig! Det är positiv energi, sjukt bra gäng och tränare som verkligen vill något. Märks inte minst i hur mycket tid de lägger på laget. Juste: sallad innan matcherna också. DIF: Har du någon dold talang? AS: Pruta och linda knän, i den ordningen. DIF: Har du någon hälsning till våra följare? AS: Solen lyser alltid på Danelid🙏 Tränaren har ordet: MD: Alva är en spelare som vi tidigare har fått uppleva som en jobbig och duktig motståndare men även som vi i ledarstaben har uppmärksammat när vi kollat in våra motståndare. Så det är lite extra glädjande när hon hör av sig och vill provträna med oss. Med Alva så får vi ytterligare en ledare i truppen, en spelare som alltid försöker göra alla andra bättre med sin härliga inställning och positiva attityd, för att inte tala om hennes sätt att kommunicera vilket är av otroligt hög nivå. Fotbollsmässigt så är hon en spelfördelare, är alltid spelbar och söker den enkla lösningen för att sedan vara ett alternativ igen. Detta passar verkligen vårat sätt att spela och Alva kommer verkligen vara med att öka konkurrensen på våra centrala positioner men även vara ytterligare en glädjespridare i laget och samtidigt öka nivån på innehållet på träningar som matcher! Riktigt roligt att du vill spela med oss Alva - det gör mig stolt och för att vi faktiskt är ett tänkbart alternativ för dig! Samtidigt vill jag också rikta ett stort tack till UIF Dam som på ett föredömligt och prestigelöst sätt möjliggör en smidig övergång - där man sätter spelaren i centrum, vilket är stort av er! Stort tack för det! Damseniorer 10 maj 0kommentarer
  • Referat: Knivsta IK - Danmarks IF

En kvällssoldränkt konstgräsplan är skådeplatsen för kvällens batalj mellan Knivsta IK och Danmarks IF, denna fredag den 3 maj. Klockan slår 19:30 och domaren för dagen blåser igång matchen i Alsike. Vi börjar matchen med ett tryggt passningsspel där vi tålamodsmässigt försöker hitta en väg igenom ett lågt stående Knivsta, som effektivt stänger av ytor. Bitvis hamnar vi lite långt från motståndarna. Vi har ett par besök i Knivstas straffområde men får inte till tillräckligt giftiga avslut.. Efter dryga kvarten spelat så får Ullis iväg ett skott som tar i ribban. Vi äger mycket boll och Knivsta tjongar iväg bollen när de väl har den pga den press vi sätter på bollhållaren. Vårt trygga passningsspel fortsätter, men bitvis kan det kanske sakna trycket i passningen. Efter knappa 23 minuter har kaptenen Karro ett långskott som även det går i trävirket. Matchen tuffar på med mycket bollinnehav för de ikväll svartklädda Danmarksdamerna. Vi maler på med passningsspelet och använder hela planen, kör lite positionsbyten. När avsluten kommer, går de förbi eller så står det en målvakt i vägen. Men vi behåller lugnet och vi håller oss till vårt oerhört starka grundspel. Inge brådska, matchen är 90 minuter lång. När matchklockan tickat upp 43 minuter sätter Smilla från sin offensiva position en instickande mot en inåtskärande Ullis som gör en motståndare och sätter in kvällens första. Domaren blåser igång andra halvlek som fortsätter i samma tema som första. Vi tar kommandot över bollen och låter den vandra mellan oss och vi använder hela planens bredd. Det utspelar sig lite av ett ställningskrig där vi försöker hitta igenom Knivsta som stänger ytor och tjongar iväg bollen. Plötsligt hittar Smilla en på vänsterkanten framrusande Ullis som tar sikte på kortlinjen och väl inne i straffområdet lägger en pass inåt där Bimer kommer framrusande och lägger in vårt andra mål för kvällen i 53e minuten. Tålamod betalar sig. Vi spelar runt och letar spelvägar. Vi äger boll och stressar inte framåt utan behåller ett lugnt spel. I matchminut 66 tar Donken tar ett inkast högt upp på offensiv planhalva. Mottagare är Ullis inne i straffområdet. Hon vänder bort sin markering, gör ett ryck, lägger in snett inåt bakåt, där Bimer än en gång kommer framrusande och sätter bollen i nät och vi har 0-3. En repris från 0-2 om än lite lösare och långsammare. Vi fortsätter på inslagen väg och bollar runt i laget för att hitta ytor och vägar framåt efter målet. Vi går in i den sista kvarten, men slår inte av på takten på egen planhalva lägger Smilla en smörpass som skär centralt upp på yta framför en framrusande Ullis som hamnar ensam med målvakten och lägger enkelt in 0-4 för kvällen. Och det har gått 77 minuter. Strax därefter i 79e minuten fångar Bimer upp en utspark och lägger in bollen till en centralt stående Smilla som drar på en bra bit ut, men det gör inget för den kanonen går in. 0-5 är ett faktum. Dom sista 10 flyter på i samma tempo och manér som resten av matchen. När domaren blåser av så kan vi summera en bra genomförd match där vi varit det dominerande lager. Det visar sig i den underliggande statistiken, med över 400 genomförda passningar och ett 78-procentigt bollinnehav. Vi släpper bara till 3 skott på mål medans vi får iväg 20. Knivsta stängde effektivt ytorna i första, men vi får utdelning av vårt tålamod i andra. En riktigt bra insatts av de för kvällen svartklädda. Nu laddar vi om för en bra träningsvecka och säsongspremiär på vår Hemmaborg Danelid på söndag. Tack publik, motståndare och domar-teamet! Damseniorer 5 maj 1kommentar