• Sommaruppehåll!

Hoppas det är bra med er alla så här i slutet av vårsäsongen! Nu går serierna in i sommaruppehåll, och då har styrelsen beslutat att det är en bra idé att ta hand om våra planer för att skapa bra förutsättningar för höstsäsongen. Därför är det nu aktivitetsförbud på A-planen (och B-planen, där dock inga lag tränar) då de gödslas och ska vilas i 3 veckor, fram till och med 23 juli. Från och med måndag 24 juli så är det OK att börja träna på A-planen igen. C-ytan är fortsatt tillgänglig för schemalagda träningar. Härmed önskas också alla ett härligt sommaruppehåll! Annars önskar jag er alla en fin sommarledighet! DANMARKS IF 30 jun 2023 0kommentarer
  • Referat: Danmarks IF - Upsala IF Fotboll 2

Hemmaborgen Danelid är skådeplatsen för kvällens batalj, när vi tar emot Upsala IF 2 för en klassisk sex poängsmatch med derbykänsla. Inför matchen ligger UIF före oss på andra plats i tabellen med 5 poäng mer på kontot. Matchen börjar med att lagen känner lite på varandra under de inledande 10 minuterna där vi tar över efter en inledande press av UIF. Vi biter oss fast på motståndarnas planhalva och UIF försöker sig på ett par uppstickare men vi är närmast att spräcka nollan. I en sällsynt raid av UIF får Kejjan till slut göra ett par kvalificerade insatser bl.a. på en farlig frispark. Mot halvlekens slut sätter vi press och Smilla drar en rackarökare strax över och till slut får vi utdelning när målsprutan Ullis nätar ett riktigt krigar mål och vi går till halvleksvila med 1-0. Sicken måltjuv hon är! Vi rivstartar andra halvlek och Karro sätter sitt första och vårt andra mål för kvällen i öppen kasse. Målet blir starten för en bra period för oss, där vi skapar ett antal hel- och halvchanser men utan att få nätkänning. 10 minuter in i andra kommer UIF in i en bra period där de skapar oreda i vårt straffområde. Men vi rider ur stormen och matchen övergår i ett ställningskrig där båda lagen gör uppstick mot straffområdena. Vi tar över mer och mer i en match som har mycket kamp, en hel del felpassningar och fasthållningar (som domaren missar/släpper). Men så är det ju också derby-känsla. Sista 10 blir händelserika och helt plötsligt sticker Ullis upp, fintar en utrusande målvakt och rullar in sitt andra för kvällen i en tom bur. Strax efter blir vi tilldömda en straff efter en tilltrasslad situation. Publiken väntar på att kvällens uttalade straffskytt ska kliva upp, men väntar förgäves, i stället kliver Lisa bestämt upp mot straffpunkten och sätter säkert straffen lågt i målvaktens vänstra hörn. 4-0 är ett faktum. I matchens sista skälvande minuter blir det en tilltrasslad situation i vårt straffområde Kejjan genomför en liten utflykt och räddar första läget, men Sixtensson får tag på bollen och rullar in bollen och där har UIF sitt tröstmål. Kvällens fråga som diskuterades vilt bland publiken: Hade Kejjan en hand på bollen? Vi avvaktar VAR men tills dess står det nu 4-1. Strax efter UIFs mål blåser domaren av kvällens batalj. En match där vi har det under kontroll men bitvis är det krampaktigt och en del stumma ben. Det är vilja och kamp, men vi kasserar in tre härliga poäng när vi krymper avståndet upp till andra platsen och UIF till 2 poäng inför sommaruppehållet. Vi tackar publiken, domarteamet och UIF för besöket och önskar en skön sommar. 44' 1-0 Matilda Ullström 48' 2-0 Karolina Mats 81' 3-0 Matilda Ullström 83' 4-0 Lisa Lundgård (straff) 89' 4-1 Carolina Sixtensson Damseniorer 22 jun 2023 0kommentarer
  • Referat: Danmarks IF - Månkarbo IF

Ett soldränkt Danelid är scenen för kvällens batalj och det är avspark kl. 19:00. Månkarbo IF är dagens gäster som bjuder upp till dans. Vi startar matchen trevande och Månkarbo sätter tidigt press och har ett par lovande sekvenser. Men det är ändå Danmark som först hamnar i protokollet via Sörnis som sätter kvällens först boll och Månkarbo får vittja nätet i 11:e minuten. Matchen fortsätter in i ett ställningskrig om mitten. Det blir ett böljande spel där vi via Karro sätter 2-0 i 23:e och vi kommer in i en fin sekvens som resulterar i ett mål där bollen går längs ett pärlband från backlinjen via mittfältet för att anfallarna sen sätter kvällens 3:e mål i 29:e matchminuten. Målgörare Ullis är inte nöjd där utan fångar upp ett svagt uppspel och sätter sitt andra och kvällens 4:de mål i 30:de minuten. Efter det kommer Månkarbo in i en bra period där de tar mark, bit för bit som avslutas med att Kejjan får göra en insats och genomför en fin räddning och vi går till halvtidsvila med en bekväm 4-0 ledning. Dryga 10 minuter in i andra kontrar Månkarbo in sitt första för kvällen och de skär genom oss likt en varm kniv i smör. Måkarbo får energi av målet och pumpar på i en bra period dryga timmen in i battaljen. 62:a minten får vi en frispark i ett farligt läge och det resulterar i att Lisa sätter Danmarks 5:e mål för kvällen. Strax efter blir det rörigt i Månkarbos straffområden och Ullis formligen springer in sitt 3:dje för kvällen och kvitterar ut ett hattrick. Innan vi passerat 70 spelade minuter forcerar Månkarbo in ett mål gjort på ren vilja och ställningen är nu 6-2. De sista 20 minuterna böljar spelt fram och tillbaka med ett par farliga lägen för båda kombatanterna. Men vi håller undan i värmen och kvitterar ut seger i kväll på ett solgassande Danelid. Vackert krigat och bra kämpat. Vi tackar Månkarbo för besöket. Danmark tar helg på tredje plats i tabellen när vi nu går in i andra halvlek på säsongen och på onsdag nästa vecka väntar UIF på hemmaplan. 11' 1-0 Anna Sörndal 23' 2-0 Karolina Mats 29' 3-0 Matilda Ullström 30' 4-0 Matilda Ullström 56' 4-1 Rebecca Kastemyr 61' 5-1 Lisa Lundgård 65' 6-1 Matilda Ullström 69' 6-2 Rebecca Kastemyr Damseniorer 16 jun 2023 0kommentarer
  • Referat: Häverödals SK - Danmarks IF

Väl på plats så möts vi upp av en fin anläggning i idylliska Häverödal. Med bra förutsättningar om än lite varmt väder men med ett otroligt härligt välkommnade av deras lokala hejarklack som bjöd på både bengaler, trummor och vuvuzrlor - mera sånt tack! Nu till matchen - vi är på tå från start och det känns ganska tryggt trots att vi går till halvtidsvila med 1-1 efter mål av Alva och en liten bjudning till 1-1. Vi bestämmer oss att ta taktpinnen och öka tempot samt flytta upp våran press ytterligare - vilket ger resulat efter fem minuter in i andra halvlek då Anna sätter 2-1. Ullis som gör sin debut hos oss denna dag med även årsdebut får även sätta två strutar tätt inpå varandra i 70 och 75:e minuten. Vilken debut! Det ska även nämnas att ullis hade chansen på både ett och två ytterligare mål vilket syntes att suget efter ett äkta hattrick fanns där, men det ville sig inte denna match. Det blev Alva som fick punktera matchen med ett frisparksmål i Roberto Carlos klass (Källa) 22' 0-1 9. Alva Hedberger 32' 1-1 15. Emelie Valfridsson 50' 1-2 25. Anna Lindström 70' 1-3 14. Matilda Ullström 75' 1-4 14. Matilda Ullström 90' 1-5 9. Alva Hedberger Damseniorer 15 jun 2023 0kommentarer
  • Magnus Dureman är tillbaka i damlaget!

Danmarks IF vill varmt välkomna Magnus tillbaka som huvudtränare för damlaget i div 3, välkommen! Magnus har ett stort danmarkshjärta och är ett känt namn i både föreningen och fotbollssverige, en gång rödvit alltid rödvit! Nu kör vi! Damseniorer 6 maj 2023 0kommentarer
  • Bälinge vs. Danmark.

Match borta mot Bälinge på Bälinge IP på fredag. Avspark 19.30, samling i Bälinge 18.00. Vi har de gråa resekläderna på oss vid samling och spelar i vårt röda hemmaställ. Spelare: 87 Tilda Keisu 12 Julia Karlsson 31 Malin Vidmark 17 Alice Holmberg 15 Elsa Wolf 6 Tilde Alin 29 Helena Bovin 19 Tova Holmberg 28 Anna Sörndal 4 Karolina Mats 25 Anna Lindström 18 Alexandra Karjel 30 Mira Johansson 16 Majken Sandow 5 Flora Blom Damseniorer 3 maj 2023 0kommentarer
  • DIF vs Saif 29/4

Match "hemma" mot Sunnersta AIF Samling på Johannesbäcksskolan 15:45 Avspark 17:15 Vi spelar i hemmastället och ni som har matchkläder hemma tar med dem. Laget: 4 Karro 5 Flora 6 Tilde 8 Havanna 12 Julia 15 Elsa 16 Majken 17 Alice 18 Alex 19 Tova 25 Anna L 30 Mira 31 Malin (C) 87 Keijan Damseniorer 28 apr 2023 0kommentarer
  • Truppen till Norrby borta söndag 2/4.

Match borta mot Norrby på söndag 2:a April. Tegelvallens Fotbollsplan https://goo.gl/maps/aeaiXPTjHWhUkFGn7 Avspark 15.00 Avfärd från Danelid 13.00 Ni som ej fått matchkläder får dom på plats, ni andra tar med era kläder. Vi spelar i rödvitt. Vi reser i gråa resekläderna. Följande spelare är matchklara: Alice Holmberg Anna Lindström Elsa Wolf Julia Karlsson Malin Vidmark Tilda Keisu Tilde Alin Tova Holmberg Thilda Thulin Dam J Mira Johansson DamJ Anna Mahjob Wallentinsson DamJ Flora Blom DamJ (vill någon mer hänga på och lira som inte anmält sig så kontakta en tränare) Vi samlas på Danelid och åker gemensamt, vi behöver 4st platser i bilarna till våra DamJ Damseniorer 29 mar 2023 0kommentarer
  • Clubdagar på Intersport, 25% rabatt på allt i butiken!

Mellan den 22/3 - 2/4 har vår samarbetspartner Intersport 25% på allt i butik och på intersport.se, ett perfekt läge att köpa det ni behöver för vårens alla aktiva dagar. När du handlar på Intersport är du samtidigt med och stöttar Danmarks IF. För du har väl valt att stötta vår förening lite extra under ”Mina sidor”? Detta gäller för dig som redan är eller blir Clubmedlem hos Intersport. DANMARKS IF 21 mar 2023 0kommentarer
  • Årsmöte Danmarks IF 29 mars Prime Padel

Hej, Onsdag 29 mars kl 19:00 bjuder Danmarks IF in till årsmöte. Årsmötet kommer hållas i Prime Padels lokaler. Välkomna! DANMARKS IF 8 mar 2023 0kommentarer