• A-planen avstängd för träningar i veckan

Med anledning av att det under lång tid kommit mycket regn så har vår härliga A-plan blivit lite skör, och det tar tid att bli av med all väta. För att spara planen och hålla den i speldugligt skick till de så viktiga matcherna för våra seniorlag så har beslut tagits att stänga A-planen för all övrig verksamhet (träningar) under denna vecka. Lagen som vanligtvis tränar på A-planen kommer istället att träna på C11, och det bör inte påverka övriga lag nämnvärt. DANMARKS IF 28 aug 2023 0kommentarer
  • Referat: Danmarks IF - Gimo IF FK

Regnmolnen hänger tunga över hemmaborgen, planen är så där omysigt regntung och publiken kryper ihop på altanen till klubbhuset. Klockan slår 19:00 och domaren blåser igång omgång 14, på andra sidan står Gimo IF FK. Vi trycker på direkt för att visa vems plan detta är och vi har ett par riktigt fina anfall redan från start. Gimo, möjligen tagna på sängen av den exploderande starten Kommer i gång fint och har ett bra tryck under första 10. Men vi tar över och har ett par bra sekvenser som peakar i 15de med att Alva sätter den på Ullis som trycker in kvällens första och vi har 1-0 efter första kvarten spelat. Efter målet inleds en period där det är ett ställningskrig om mittfältet som vi vinner, där vi äger och vårdar bollen, men vi sätter inte dit den förrän Peps hittar luckan med en fint löpande Ullis som hittar nätet med ett distinkt skott. Och vi har 2-0 efter halvtimmen spelad. Ytterligare en period inleds där vi igen äger och vårdar bollen. Perioden innehåller tyvärr två spelavbrott med liggande Gimo-spelare. Efter en misslyckad hörna från Gimo går bollen likt ett pärlband på vår högra sida. Hela vägen upp till en fram rusande Ullis som lägger in den fint mot bortre straffområdet där en Leek som tagit löpningen från sin backplats enkelt sätter en bredsida rakt förbi målvakten och 3-0 är ett faktum. Vi tar med oss tremålsledningen in i halvlek, en halvlek som vi genomfört riktigt bra. En halvlek där vi äger och vårdar bollen. En halvlek som avslutas med årets finaste anfall. Mörkret har gjort sin entré och vi startar andra halvlek med lamporna på. Båda lagen börjar halvleken piggt. Vi fortsätter på den inslagna vägen och försöker vårda bollen. Tidigt i andra får Peps kliva av, och vi möblerar om i uppställningen och Helena kliver på. Den första kvarten spelar vi bra, med ett par uppstick och försök på mål. Men bollen stutsar runt och inte vår väg vilket gör att vi få lite felpass och släpper in Gimo som försöker reducera men våra defensiva pjäser står i vägen och kommer Gimo förbi står sista utposten Åsa på rätt plats. Båda lagen börjar se trötta ut och det är en period av slarvigt spel blandat med uppstick från båda sidor, där vi dock är närmare en utökning än Gimo är en reducering. Kapten T får kliva ut halvvägs och ersätts av Alex. Halvleken flyter vidare med mer stressat spel från båda sidor, där man visar upp lite sämre mottagningar och passningar som gör att andra laget får bollen. Stundtals hittar vi vårt bollvårdande grundspel där vi tar de enkla besluten. Det är mycket spel mellan straffområdena och vi krigar på, vi ger inte upp även om den regntunga planen suger musten ur oss. Inför den sista kvarten lämnar Donken planen och ersätts av Lina. Det är mycket kämpaglöd och tunga ben på planen men vi krigar oss igenom det sista av matchen och när domaren blåser av, andas vi ut och tar tre nya poäng in på kontot. Tack domarteamet, tack Gimo IF FK, tack publiken och stort tack till bollmajorna från Danmarks IF F2014. Nu tar vi en välförtjänt helg. 15’ 1-0 10. Matilda Ullström 29’ 2-0 10 Matilda Ullström 45’ 3-0 23. Anna Leek Damseniorer 26 aug 2023 0kommentarer
  • And we are Live

Matchen melland Danmarks IF och Gimo IF FK kan ses via Livestream på LÄNK Matchen sänds via Gimo IF IK försorg. Tack Gimo Damseniorer 25 aug 2023 0kommentarer
  • Referat: Håbo FF - Danmarks IF

En gråmulen augustikväll och vi är på besök hos Håbo FF Dam. Klockan står på 17:30 när avsparken går. Vi börjar väldigt piggt och sätter en hög press. Vår höga press ger snabbt utdelning då Ullis kommer fram på vänsterkanten och lägger en låg passning in i målområdet där en framrusande Smilla sätter vår första balja för kvällen. I sekvensen efter målet har Ullis bollen igen och denna gång går den till Kalle som säkrar 2-0. Officiellt räknat som självmål – men vi säger bestämt att det är Kalle som satte den – efter att ha granskat VAR videon. Efter andra målet trycker sig Håbo högre upp i banan och försöker spela sig förbi vår sista lagdel. Det följer en period där båda lagen försöker hitta vägar fram, men vi vårdar bollen ömt och det är vi som är närmast att hitta igenom. Vilket vi gör i 42:a minuten då Smilla drar på långt utanför straffområdet men träffar ribban, returen bröstar Sörnis ner och sätter 3-0 för kvällen på volley. Vi går till halvleksvila med sköna 3-0 i ryggen, med bud på mer och en riktigt fin fin halvlek av bra fotboll – rent av säsongens bästa. Domaren blåser igång andra halvlek och Håbo börjar halvleken med nyfunnen energi och har en bra period och Åsa testas i målet litegrann. Vi bryter Håbos fina spel och har ett par fina anfall, men i 64:e matchminuten lyckas Håbo få bollen bakom Åsa som får känna på att vittja nätet. Det verkar som om Håbos mål tände en ny gnista i våra spelare för nu följer en bollvårdande period och Ullis är trött på att agera framspelare och sätter själv kvällens fjärde i 69:e minuten. I 78:e minuten har vi hörna som Sörnis lägger in i straffområdet och Lisa lyfter den mot mål och Kalle sätter pannan till och vi har kvällens femte mål. Håbos uppstick tas omhand av vår defensiva linje men Håbo trycker på. I den 81:a minuten sätter Ullis punkt för kvällens målskörd med ett distinkt skott. Det var en fint genomförd fotbollsmatch där vi vårdar bollen och har ett riktigt bra snack ute på planen. Vi hjälper varandra att bli bättre. Vi tänker och spelar fotboll – precis som vi vill att det ska vara. I och med den målrika matchen har nu Ullis efter endast fem spelade matcher klivit upp på bronsplats i skytteligan, vi har lagt oss på en andra plats i tabellen samt att vi har gjort flest mål i ligan. Tack för en god match Håbo och tack domarteamet – trots missen på Kalles mål! Nu laddar vi för Gimo på fredag på vår hemmaborg Danelid kl. 19:00 12’ 0-1 7. Smilla Hanberg 14’ 0-2 Anna Karlin 42’ 0-3 28. Anna Sörndal 69’ 1-4 10. Matilda Ullström 78' 1-5 29. Anna Karlin 81' 1-6 10. Matilda Ullström Damseniorer 20 aug 2023 0kommentarer
  • Referat: Danmarks IF - Bälinge IF

Lagom till matchstart bryter sig solen fram genom molnen likt en sylvass forward skär igenom en backlinje. Matchen får en trevande start där vi ändå får säga att kommandot är vårt. Det är inledningsvis att par målchanser åt båda hållen – men fördelen är vår, och det spelas fin fin fotboll. I nionde minuten har vi en riktigt fin sekvens som leder fram till poängmaskinen Ullis som dunkar in kvällens första efter pass från Karro och vi har en tidig ledning med 1-0. Efter målet tar vi över mer och spelar mycket bra fotboll som efter kvarten spelat resulterar i att Kalle distinkt sätter 2-0, Ullis spelar rollen som framspelare denna gång. Bälinge kommer in mer och mer i matchen och sätter press på Åsa i målet om än efter ett eget felpass. Vi tar över kommandot och biter oss fast i pressen på motståndarnas planhalva. Bälinge bryter sig loss och gör ett besök på vår planhalva och sätter ett skott tätt utanför. Anfallet efter hamnar skottet från Bälinge innanför ramen men Åsa bjuder på en riktig TV-räddning med ett skönt häng i luften. Halvleken avslutas med period där publiken bjuds på riktig fin fotboll, men vi går till halvleksvila med 2-0 i bagaget. Andra halvlek börjar med att Bälinge sätter hård press, där Ullis kontar sig fram och har ett fint avslut som tyvärr tar i trävirket. Det avslutet förtjänade ett bättre öde. Efter detta startar en period där vi har press på Bälinge. Efter ett tag tar Bälinge kommandot och biter sig fast på vår planhalva. Det är tufft och hårt spel men det är ”fair-play”. Spelet böljar fram och det är få besök i något straffområde. I efterspelet av en av få hörnor i matchen stänker Smilla in ett skott utifrån och vi har 3-0 på tavlan. Målet injicerar energi och vi har en bra period som följs upp av tre snabba byten. Vi äger vår hemmaborg, vi styr spelet, vi har kontroll och fyller på med lite mer energi med ytterligare två byten. Kalle är sugen på mer och kontrar sig fram till ett friläge, men chippar rakt i famnen på målvakten. Vi avslutar andra halvlek starkt med många trötta ben på planen. Det är en sval augustikväll när domaren blåser av och vi sätter in tre sköna poäng på banken och tjejerna kan med gott samvete ta helg medvetna om att den fyra år långa förlustfria sviten på hemmaborgen är intakt. Vi tackar publiken, domarteamet och Bälinge IF för besöket. 9’ 1-0 Matilda Ullström 15’ Anna Karlin 68’ Smilla Hanberg Damseniorer 11 aug 2023 0kommentarer
  • Årets DIF-dag inställd

Hej alla medlemmar, Med anledning av den omorganisation som skett i föreningen under året så känner inte den nya styrelsen att man kunnat lägga ner det arbete som krävs för att få ihop en bra DIF-dag. DIF-dagen är vår image och måste genomflras med kvalitet. Den ställs därför in i år för att istället lägga fokus på att sätta sig in i verksamheten framåt, och med målsättning att nästa år få till en riktigt bra DIF-dag. Med vänlig hälsning Styrelsen Danmarks IF DANMARKS IF 9 aug 2023
  • Varning för phishing-försök (bedragare)!

Det verkar som att det på nytt är phishing-försök igång med mail från person(er) som utger sig för att vara "Mikael Eriksson, Ordförande Danmarks IF" (Mikael är som bekant tidigare ordförande i föreningen) och ber personer i eller runt föreningen att göra någonting åt honom, men att det inte finns tid att prata om det på telefon. Härmed vill vi tydliggöra att ingen från föreningen, vare sig tidigare eller nuvarande ordförande, skickar sådana mail till er, eller kommer be er göra konstiga betalningar eller annat å föreningens vägnar. Får ni sådana mail går det alltid bra att maila till kansliet@danmarksif.org eller ringa kansliet (på dagtid) på 073-8429011 för att dubbelkolla om ni blir osäkra. Svara INTE på sådana mail, utan är ni osäkra skicka ett nytt mail till mig på ovan adress. MVH Rickard Björkén Kansliet Danmarks IF DANMARKS IF 4 aug 2023 0kommentarer
  • Anmälan till PLAY HT23 öppen

Nu är anmälan till PLAY för höstterminen 2023 öppen! PLAY är till för de spelare födda 2009-2013 som vill träna lite extra med de meriterade tränarna från Fotbollsbolaget. Träningarna är på fredagar kl 1630-1730 med start fredag 25 augusti och totalt 10 tillfällen. Kostnaden är 1040 kr (inkl 40 kr fakturaavgift). Mer info och anmälan hittar ni här: Anmälan PLAY HT23 Välkomna! DANMARKS IF 2 aug 2023 0kommentarer
  • Sommarstängt på kansliet vecka 28-30

Hej! Vecka 28-30 är jag på semester och kansliet stängt. Jag är tillbaka på kontoret måndag 31 juli med ny energi. Under min semester kommer e-posten till kansliet att läsas högst sporadiskt. Anläggningsskötare Thomas kommer dock jobba på som vanligt och göra sitt yttersta för att planerna ska hålla hög kvalitet efter sommaruppehållet! =) Jag önskar er alla en fin sommar, och så ses och hörs vi om några veckor igen! MVH Rickard Björkén Kanslichef Danmarks IF DANMARKS IF 7 jul 2023 0kommentarer
  • Kvällsfotboll under sommaren i Stordammens skola

Inbjudan från Danmarks IF - Onside Sommarfotboll på kvällstid fram tills skolan börjar igen! Vi på Danmarks IF - Onside är glada att meddela att vi under sommaren, ända fram till skolstart, kommer att arrangera härlig kvällsfotboll för barn och unga i Sävjaområdet. Vi vill inbjuda dig att delta och vara en del av detta roliga fotbollsspel! Vi har begränsat antalet deltagare till 30 personer åt gången för att säkerställa en trygg och givande upplevelse för alla. Så se till att anmäla dig i tid för att säkra din plats! Aktiviteterna kommer att äga rum i idrottshallen på Stordammens skola. Vi kommer i juli att spela mellan torsdag och söndag från kl. 19.00 till 23.00. Det ger oss gott om tid att njuta av fotbollsspelet och samtidigt ha kul tillsammans. Med start 13 juli kör vi torsdagar-söndagar under juli månad, och vi fortsätter sen med samma tider i augusti med spel på fredags- och lördagskvällar. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har spelat fotboll tidigare. Alla är välkomna att delta och utveckla sina färdigheter på vår kvällsfotboll. Det kommer att vara en perfekt möjlighet att träffa nya vänner, umgås och förbättra ditt spel. För att säkerställa att du är en del av detta roliga evenemang, vänligen kontakta oss via e-post på Danmarksif.Onside@gmail.com eller ring Allan Mare på 070-569 01 74 för att anmäla dig och få mer information. Kom ihåg att platserna är begränsade, så vänta inte för länge! Vi ser fram emot att träffa dig och dela fantastiska stunder tillsammans på fotbollsplanen! DANMARKS IF 7 jul 2023 3kommentarer