• Dalen/KFF-Angered 3-2

Match mot Angered som jagar första platsen samtidigt som vi vill säkra kontraktet helt till nästa säsong. Det va en intensiv start på matchen och man såg direkt att det va två lag som gick för vinst. Angered börjar bra och får ett jätteläge när axel kommer fel och simon får rädda det öppna målet. Ett par minuter senare får Essey ett bra läge men miss och fortsatt 0-0. I den 27 minuten hittar assistkungen Ärnlöv fram till Karlberg som mycket snyggt sätter 1-0 i målvaktens hörn. Sista som händer i första halvlek är att Phil får ett bra läge men miss den gången han skulle dock ta revansch i andra halvlek. Mycket nöjda med första halvlek och skulle vi bara hålla tätt första 15 minuterna i andra halvlek så kändes det som att det här kan gå vägen. Tack och godnatt, redan 2 minuter in i andra gör Angered 1-1 efter ett självmål från våran sida och som om inte det vore nog kunde Angered även göra 2-1 nio minuter in i halvleken och allt kändes plötsligt värdelöst. När 30 minuter återstår har Angered en boll i ribban som mycket väl kunde studsat in istället för ut. 23 minuter kvar får vi ett jätteläge som räddas av deras målvakt och ett par minuter senare kunde vi mycket väl fått med oss en straff. 18 minuter kvar och Phil får bollen av mange utanför straffområdet och han knorrar upp den i bortre krysset otroligt snyggt och otroligt skönt. 2 minuter senare får karlberg fram bollen till skyttekungen Bita som på något sätt lyckas få in den och matchen va vänd. Nu räknade man med en rejäl anstormning av Angered så in med lite defensiv och ligg på kontring. Albin som precis kommit in får ett jätteläge att avgöra matchen med 6 minuter kvar men målvakten räddar. Angered lyfter långt och matar in bollar i våran box men vi fredar målet bra. I den 92 minuten ska Angered få sitt stora läge att kvittera, på en hörna där deras gubbe får gå upp helt omarkerad men nicken går precis utanför. Som spelare kunde man njuta av sådana här slutminuter men som tränare är det helt vidrigt och man har högre puls en efter ett Marathon lopp. Minut 96 sätter domaren pipan till munnen och det bästa ljudet man hört i år sker! Vinst med 3-2 är ett faktum och man kan dansa in i omklädningsrummet och sjunga den mytomspunna dalen hymnen. En otroligt skön vinst och kontraktet är i stort sätt fixad och nu ligger vi på Miami plats 5. Varsågoda säger vi till Frölunda och champagne är ju alltid gott. Och till Landvetter väntar vi på att få en festinbjudan efter säsongen. Att dela ut bananer idag är svårt när alla 18 gör ett jättejobb och även supportrarna ska hyllas. Trots självmål gör Jocke sin bästa match för säsongen och får 3 bananer. 2 bananer till Simon som var felfri. 1 banan till Ärnlöv som vann det mesta. Det är sådana här vinster som gör det värt med all försäsongs träning. Tack för showen! A-lag Herrar 20 sep 2019 1kommentar
  • Dalen/KFF-Lerkil 3-1

Match mot Lerkil som parkerar på sista plats men som har en riktigt god form efter sommaruppehållet. Första 15 minuterna i matchen är riktigt dåliga och man började bli rädd att det här skulle gå åt helvete. Men vi repar oss lite och börjar så smått komma in i matchen, axel fick rädda oss vid något tillfälle så 0-0 i halvlek. Vi lovade varandra att vi skulle gå ut och kriga till oss en vinst i andra halvlek och det började bra, redan i minut 48 nickar greg in 1-0. Inget skönspel såhär långt och Lerkil gör 1-1 efter 60 minuter spelade och bara ett par minuter senare får Lerkil ett friläge som axel räddar. Men så när 15 min återstår passar bita fram Ärnlöv som snyggt gör 2-1 med ett skott som borrar sig in i målvaktens vänstra hörn. Albin som kommit in jobbar fram en straff efter 83 minuter spelade och bita rullar in 3-1 som blir slutresultatet. En mycket skön vinst och kul med avbytare som kommer in och förändrar matchen. Nu ser det lite ljusare ut men inget är helt klart än även om det kanske blåser lite Miami vindar. 3 bananer till Axel för några matchavgörande räddningar 2 bananer till Greg 1 banan Bita. Nästa match är förhoppningsvis den sista på Vallen för iår då vi möter Angered på fredag och vi kan helt säkra kontraktet! A-lag Herrar 14 sep 2019 1kommentar
  • Gårda-Dalen/KFF 2-2

Efter förra veckans tunga vinst mot Virgo åkte vi till trötta överåsvallen för match mot Gårda. Viktigt att inte låta Gårda vinna då dom är 4 poäng bakom därför skulle ett kryss funka helt okej. Regnet öste ner och gjorde det kanske svårt att spela för första halvlek va rent ut sagt usel. Vi tar dock ledningen i 18 minuten efter att phil slår en öppnande passning till alex Hayes som snyggt gör 0-1. I den 25 minuten får Gårda frispark långt ute vid långsidan och lyfter in bollen där axel är först men blir rammad av en spelare och bollen studsar in, såg ju minst sagt tveksamt ut om det skulle godkännas samtidigt som axel fick tas av plan med hjärnskakning och jugge kommer in istället. Men men 1-1, 2-1 skulle komma 5 minuter senare efter att deras gubbe fick helt omarkerad nicka in bollen otagbart för jugge. I halvlek va både hårtorken och motorsågen framme för så här dåligt ska det inte se ut. Vi lyfter oss klart i andra halvlek och har bud på 2-2 flera gånger men det skulle dröja till minut 81 innan vi fick in den. Essey bjöd på ett solo nummer i straffområdet och det ända dom kunde göra för att stoppa essey va att fälla han och straff och utvisning efter 2 gula kort. Bita sätter straffen säkert och 2-2 är ett resultat som skulle funka helt okej för oss idag. Vi bevakar våran poäng sista 10 minuterna och gör några försök att göra 2-3 men matchen slutar 2-2 efter att vi lyft oss i andra halvlek. 3 matcher kvar och ett par poäng ner till strecket gör att vi kanske kan säkra kontraktet nästa match då vi möter jumbon Lerkil som dock gått starkt på slutet. I dagens match får kapten olli 3 bananer efter lysande ledarskap där han visade att det gäller att kriga för poängen. 2 bananer till Alex karlsson och 1 banan till Alex Hayes. A-lag Herrar 6 sep 2019 0kommentarer