Kiviks AIF

Referat: Borrby IF - Kiviks AIF

Borrby IF - Kiviks AIF 3-1 (1-1)
Målskyttar Ludvig Blixt 2 Marcus Sassersson 1
Det var inget skönspel som bjöds på Borresvall ikväll, men 3 tunga poäng bärjade Baddarpågarna. Detta efter att besegrat Kivik med 3-1. Dock började det inte så bra för Borrby utan istället var det Kivik som redan i matchminut 5 gjorde 0-1. Det var Kiviks notoriske målgörare Lukas Alberts som nickade in ledningsmålet. Därefter hade Borrby en bra period och det kändes som om en kvittering hängde i luften. Det skulle dock dröja till den 35 minuten innan målet kom och det var Marcus Sassersson som skarvade in 1-1 på en fint slagen frispark. Detta reslutat stod sig halvleken ut.
I andra halvlek så ökade BIF trycket mot Kiviksmålet och ett ledningsmål hängde i luften flera gånger om. Det skulle komma i den 63:e minuten och det var efter ett fint sammarbete på vänsterkanten mellan Linus och Ludvig där den sistnämnda slog in bollen. Från undertecknads position såg det ut som om det var en Kiviksspelare som var sist på bollen, men i domarprotokollet står Ludvig som målgörare. Efter detta mål så var det bud på betydligt fler och tio minuter efter 2-1 så gör Ludvig 3-1 efter en väldigt snygg dribblingsräd. Kivik var dock inte ofarliga utan hade några bra lägen i andra halvlek, bla, en gång när Hampus halkade och Joel tvingades göra en kvalificerad räddning.
Trots allt en rättvis seger och häng på topplagen i serien.
Plus till hela laget för man orkar kriga ned Kivik och att vi just nu har en bredd som gör att man kan lufta hela bänken utan att tappa i kvalitè.
Nästa match är mot Köpingebro på bortaplan, fredagen den 17:e maj.