• Matchreferat SK Elvan vs Bsk (1-0)

I fredags var Börje SK på besök i Enköping för match i Upplandscupen mot SK Elvan. En något stukad trupp med många ”ömma ljumskar och sjukdomar” (förmodligen på grund av avsparkstiden, 20:00 en fredag). Trots detta formar BSK denna starka elva: Fredrik P Wigh, Theo, David J, Tim Albin W Emil G, Ludde, Kamau, Albin A Adrian Bänk: Alex W Jonas Vagge Anton Tidigare år har SK Elvan haft en rutinerad trupp, innan match ryktades det om att de har gått igenom en generationsväxling, vilket verkade stämma när lagen gjorde sig redo för avspark. Börje startar matchen och SK Elvan verkar tända och sätter en tidig press. Matchen är väldigt jämn första 15-20, utan några tydliga målchanser. I den 23:e minuten väljer SK Elvan att ta sin bonusstraff. Vi vet att Fredrik Persson är ett monster när det kommer till straffar, denna gång går han tyvärr åt fel håll, 1-0 SK Elvan. Efter målet tar Börje tag i taktpinnen på ett bättre sätt. Backlinjen och framför allt mittbackarna David och Theo, hittar upp mycket bra på Ludde och Kamau som kan vända upp och utmana backlinjen. Även unge Adrian agerar uppspelspunkt på ett föredömligt sätt och ger oss möjligheten att behålla boll på offensiv planhalva. Trots spelövertaget så har vi svårt att komma till tydliga chanser. Under detta övertag blir vi övermodiga ett par gånger där SK Elvan är skickliga och hittar några farliga kontringar. 1-0 HT. I halvtidspausen pratas det mycket om att fortsätta som vi gör och att läget kommer komma till slut. Att fortsätta att hitta upp på offensiva mittfältarna identifierades som en nyckel, då det fanns stora ytor bakom motståndarnas mittfältare. Andra halvlek fortsatte som den första slutade. SK Elvan är duktiga i sitt försvarsspel och Börje försöker hitta öppningar. Den stora skillnaden mot första halvlek är att vi börjar komma fram till lite lägen. I den 55:e minuten spelar en SK Elvan-spelare hem bollen till egen målvakt och Börje får en indirekt frispark. Tråkigt nog blir inte mycket av den då domaren blåser av innan Ludde har hunnit slå in bollen i mål. Detta på grund av att Kamau tydligen står inne i målet, vilket man inte får. Vi fortsätter att nöta på SK Elvans planhalva med ett antal ramträffar som med lite tur hade kunnat gå in. Runt 60:e minuten ändrar vi om och gör ett par byten där Anton kommer in som VB, Jonas CM, Alex HY och Vagge VY. Förändringarna från nya tränaren Henrik ger energi och Börje fortsätter på inspelad väg. Mot slutet av matchen kommer Börje till sin kanske absolut bästa chans där vi får en öppen nick framför mål men bollen är som en magnet till stolpen och vi går lottlösa från även denna sekvens. Matchen slutar 1-0. Sammanfattningsvis så spelar vi bra matchen igenom men hade behövt vara lite vassare framför mål. SK Elvan är starka har duktiga spelare offensivt, vilket vi var tvungna att vara uppmärksamma på efter första. En bra match för oss där vi fick träna på att styra matchen. Det som stack ut: - Vår unga anfallstrio i första halvlek gör ett mycket bra jobb i att pressa, jobba men även hålla upp bollen. Framtiden är ljus. - David Jonsson är överallt denna match. Från att stoppa kontringar i första till att spela någon slags fri roll som mittback/offensiv mittfältare i andra. Riktigt bra. - Är Börje SK nya Brighton? Högt XG men dålig conversion rate. Några avslutsövningar nästa vecka så bör lägena sitta nästa helg! Nästa match är på lördag den 16 Mars mot Örsundsbro! /Albin Widerholm Herr 10 mar 0kommentarer
  • Matchreferat Börje SK vs Sunnersta 2 1-1

I lördags utkämpade Börje en spännande träningsmatch mot Sunnersta 2 på Österängen, där båda lagen mötte utmaningar med att få ihop en full trupp. För Börjes del innebar detta en del omstruktureringar där flera spelare fick testa på nya positioner och en tunn bänk. Sunnersta å andra sidan fick förstärka sina led med spelare från både A-laget och juniortruppen. Börje ställde upp med följande trupp i ett 4-3-3: Fredrik P William O, Thelin, Linus, Wigh, David Benthe, Ludde, Lydén, Tim W Enarsson Avbytare: Ruben(eller?), Freddan, Adam, Jonas. Förändringar var tydliga i laguppställningen. En stabil hårt arbetande JB-kant, ett helt nytt mittfält där Lydén och Ludde fick chansen som 8or och en debut för Linus som mittback. Förutom nya spelare och positioner introducerades även nya taktiska direktiv av tränaren Henke. Börje skulle dra ner presslinjen och sätta första pressen i en 4-4-2 med Lydén och Enarsson i anfallet. Sunnersta inledde matchen med en intensiv hög press, vilket utmanade Börje. De lyckades vinna en del bollar högt upp på planen och hade mycket bollinnehav, men de hade svårigheter att få till bra avslut. Samtidigt lämnade de stora luckor bakåt vilket öppnade upp för kontringsmöjligheter för Börje. Så fort Börje lyckades hitta sina 8or bakom Sunnerstas press eller vinna bollen högt upp blev vi direkt farliga. Trots detta lyckades inte Börje utnyttja sina möjligheter fullt ut i den första halvleken, och 0-0 var halvtidsresultatet. Under halvtidsvilan hyllades försvarsspelet från striker till målvakt, men det påpekades även att Börje kunde ta mer tid på sig i speluppbyggnaden och utnyttja spelvändningar oftare. Strax efter pausen lyckades Ludde stjäla bollen på egen planhalva och dribbla förbi flera motståndare. Som tur var för Börje kom inte Ludde hela vägen till motståndarmålvakt och eget avslut, som flertalet gånger tidigare i matchen, utan blev istället taktiskt nedsparkad. Domaren valde klokt att låta spelet fortsätta (och kom även ihåg att ge gul kort efter spelsekvensen!?). Bollen hamnade hos Benthe, som på ett spelade fram Enarsson i djupet med en välavvägd genomskärare. Enarsson utmanade motståndarnas mittback och lyckades ta sig förbi denne, men tappade sedan balansen. Lydén tog sedan över bollen vid straffområdeskanten och avslutade distinkt vid första stolpen, vilket gav Börje ledningen med 1-0. Det tidiga målet i den andra halvleken påverkade matchplanen om ett tålmodigare anfallsspel då det innebar att Sunnersta ökade pressen och intensiteten ytterligare och vi klarade tyvärr inte att spela oss ur den regelbundet. I 70:e minuten döms en straff till Sunnersta i samband med en hörna. Hörnan slås mot första stolpen men domaren bedömer att en tillräcklig tröjdragning skett i bakre delen av straffområdet och bedömer straff. Känslan är väl att det var ett ovanligt modigt beslut av domaren och korrekt enligt regelboken. Sunnersta gör 1-1 på straffen vilket står sig matchen ut. I matchens avslutande del får Fredrik Persson visa varför han vann årets defensiva spelare föregående år genom att göra ett par svettiga räddningar. Samtidigt fortsätter Börje få kontringslägen som vi inte lyckas förvalta. En nyttig match där slutresultatet 1-1 är rättvist och även om båda lagen borde gjort fler mål vann Börje med marginal i xg. Sunnersta hade större delen av bollinnehavet och Börje fick välbehövligt träna på att möta hög press, försvara lägre och kontra. Korta tankar -Linus med stabil debut som mb och fick även visa upp sig på mitten i slutet. -Lydén i stor form, bara att mata honom med bollar så händer det nåt. -De flesta undrar väl främst om Ludde chokea som mittfältare eller inte? Slutbedömningen är väl att han gjorde en rätt bra match men att vi förväntar oss mer höga långskott och fler mål. -Börje har startat en oberoende utredning av sitt läkarteam efter 4 ljumsköveransträngningar på försäsongen. Bara i denna match behövde undetecknad, Ludde och David bytas ut tidigt i förebyggande åtgärder. Bli inte förvånade om huvuden snart börjar rulla. -The prince that was promised, Ruben Wolters, överraskade fotbollsvärlden när han bedömdes hel nog att kunna tas ut i en matchtrupp, men mötte sedan förväntningar när han under matchen bedömdes för skadad för att kunna hoppa in. Tyvärr en evig källa till falska förhoppnignar och drömmar under försäsongen som övergår till besvikelse och sorg över återkommande skadeproblem. På Lördag drar upplandscupen igång igen och Börje möter då Morgongåva, våra gamla seriekonkurrenter från femman, på Johannesbäcksskolan 13.15. Ses då! Herr 29 feb 0kommentarer
  • Matchreferat BSK Vs Hille 3-2

Nyuppflyttade Börje som gör sin första säsong nånsin i div 4 i år kickade i lördags igång försäsongen på riktigt med en träningsmatch mot Hille IF, ett div 4 gäng från Gävle. Matchen utspelades i nollgrader under strålande sol framför en gles läktare på Österängen IP. Kapten Wigh ledde ut sina mannar tätt följd av målsprutan och den nyutnämnde Vice kaptenen Enarsson. Den nyanställde Coachen Henke, senast i div 5 konkurrenterna Skuttunge, ställde upp med nedan trupp och ett klassiskt 4-3-3 i sin första match som Börjetränare. Det mest anmärkningsvärda är en knappt förändrad försvarslinje samt samt två spännande nyförvärv på mitten. David Jonsson från konkurrenterna Wattholma och Noak Hageleit från farmarklubben Söderhamns FF. Startelva: Fredrik Ludde, Thelin, Theo, Wigh Kamau Tim W, David J, Noak, William L, Enarsson. Avbytare Adrian, Alvin, Purre, Alex, Jakob Gästande Hille hade mött div 4 konkurrenterna UIF och Vaksala helgen innan och vänt hem med 2 förluster. Mot Börje formerade de ett 4-4-2 och spelade med ett ganska ungt men hårt jobbande och direkt lag. Börje tog tidigt tag i taktpinnen och förde i första halvleken spelet ohotat. Mycket bollinnehav, bra tålamod, halvhög men intensiv press och tidiga bollvinster ledde till oväntat stor kontroll. Hille, frivilligt eller ej, försökte konsekvent slå tidiga långbollar bakom vår backlinje, men fåtalet gånger backlinjen inte var på tårna var Fredrik det och kunde avvärja eventuella chanser innan dem uppstått. Första halvlek bjöd på några riktigt fina passningskombinationer, överlapp, spelvändningar och inlägg. Klara chanser uteblev dock och 0-0 stod sig till halvlek. I andra halvlek är intrycket att Hille gör lite välbehövliga förändringar, de slutar försöka pressa vår backlinje och centrar mer i försvaret. Vårt spel blir å ena sidan lite mer direkt eftersom kantkorridorerna är helt lediga och vi kommer till en hel del överlapp och inläggslägen. Å andra sidan kan vi rulla helt obehindrat i backlinjen vilket tyvärr kan ha haft bieffekten att vi tappade bolltempot vi hade i första halvlek. 10 minuter in börjar även Hille hitta lite rull i laget. Börje gör lite välbehövliga byten och alla på bänken får speltid allt eftersom. Ca 65 min in i andra halvlek slår Hille en av sina 20-tal djupledsbollar från mittplan in bakom vår backlinje på en perfekt timead löpning från sin högerkant och sätter 1-0 i ett friläge vid närmsta stolpen. En olycka kommer sällan ensam och 10 min senare gör Hille två noll efter en bollvinst på vår planhalva. En perfekt avvägd passning når en djuledslöpning från deras mittfältare in bakom vår backlinje. Hillespelaren placerar sen in bollen i bortre gaveln. Kanske lyser det här igenom att Hille är lite mer vältränade än Börje då vi i andra halvlek generellt gör lite fler oprovocerade misstag i än i första. Men i den 80e Minuten har inbytta och löpvilliga Purre äntligen flyttats över från högerytter till favoritpositionen vänsterytter och då vet vi väl alla vad som väntar. Purre får en mycket fin boll av inbytte Alvin, för dagen vänsterback, i straffområdet och tar med sig bollen i steget. Purre får iväg ett rappt skott i bortre stolpe där brorsan Alex snappar upp returen och sätter 2-1. Bara tre minuter senare hittar debutanten David, som började på mitten för att sedan bli utbytt och senare inbytt som mittback, en mötande Enarsson med en fin vertikal passning från backlinjen. Enarsson vänder upp och sätter den till Purre i djupet som patenterat tagit sig in från vänsterkanten. Purre rundar en målvakt som är ute på mellanhand och får sedan till ett rätt kasst avslut som Hillebacken trots försök inte lyckats rensa iväg och bollen rullar snöpligt för gästerna in i målet. 5 minuter senare fullbordar Börje vändningen då Alex som centrerat från högerkanten hittar en överlappande Tim i djupet på högerkanten. Tim sätter in bollen till Enarsson vid straffområdeskanten som gör en skottfint med högern för att sedan lägga över den på vänstern och dra till ett halvdant avslut som tillslut turligt går in i bortre. Börje har sensationellt vänt 0-2 underläge till 3-2 vinst på 10 minuter i matchens slutskede och det känns inte som någon har riktigt koll på hur det har gått till. Summerat: -I första halvlek gör vi nog en av de bätrre halvlekarna vi spelat men vi får göra någon typ av utvärdering hur vi kan omsätta det i fler klara chanser och mål. Behöver vi ställa motståndarnas försvar fler frågor? Ta mer risker? Packa boxen inför inläggslägen? Slå bollen tidigare i djupet? Spela mer centralt även sista tredjedelen? -En smakstart med Lyckade debuter av Coach, Noak och David som bådar gott inför säsongen. -Riktigt bra domarinsats. Vi hoppas uppflyttning till div 4 kommer medföra mer sånt! -Att intrycket efter matchen är mer missnöje än belåtenhet trots en 3-2 seger säger mycket om de ständigt skiftande förväntningar och förhoppningar för kommande säsong. -Otroligt inhopp av Purre som glider in med 1+1 på ca 15 min som vänsterytter även om han först kom in som hy. Länge sen vi såg två brorsor kombinera till ett mål i Börjetröjan. Sånt värmer alltid och det är såklart något man önskat Widerholmarna kunde bjudit lite mer på genom åren. Förhoppningsvis kan vi få upp lite klipp på Instagram (borjeskherr) från matchen då den spelades in med en inlånad VEO-kamera. Vi har förövrigt beställt en egen Veo-kamera i år. Vi hoppas den hinner fram innan seriepremiären i April. Förhoppningen är att också kunna livesända matcher i år så vi kan hålla vår nya söderhamnskoloni + föräldrar glada! Nästa match är även den på Österängen kommande Lördag mot Sunnersta 2. Avspark 10:45. Hoppas vi ses där! Herr 19 feb 1kommentar