Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Borås Bandy Senior Herr

Följ

Senior Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Kungälv 1 1 0 0 2
2 Surte BK 1 1 0 0 2
3 Skirö AIK 1 1 0 0 2
4 Mölndal BK 1 1 0 0 2
5 Borås Bandy 4 0 0 4 0

Match

Borås Bandy

1 - 4
Ale Arena
19 oktober 2019
16:30

Skirö AIK

Referat

Referat: Borås Bandy - Skirö AIK

Vilken match vi gör!

Men innan ett kortare referat en kort bakgrund om våra motståndare:

Skirö AIK, från Vetlanda i Småland, slog för knappt en vecka sedan sin div 1 kollega Åtvidabergs BK med 18-0(!)..... och förlorade med 3-4 mot Tranås Bois tidigare, en riktigt bra motståndare som vill avancera i seriesystemet! Här i "Bäst i Väst" har man förlorat mot Allsvenska IFK Kungälv igår med 2-3 och mot Surte BK med 1-3. Och en vinst tidigare idag mot Mölndal med 4-0. Tajta matcher i högt tempo av ett mycket kompetent bandylag.

Turneringens fjärde och sista match då?

Vi startar urstakt. Med god kontroll defensivt och med färre individuella misstag är tidigare cup-matcher kan vi oftare och mer hotfullt sätta vår offensiv. Vi ger inte Skirö AIK de ytor man söker och önskar skapa genom sitt spelsätt utan arbetar för varandra som en enhet, och gör det mycket svårt för smålänningarna, vilket är underbart att se!

Att få stå som matchcoachens Micke Eklöfs förlängda arm vid spelarbänken och njuta av vår prestation under första halvlek var värt allt slit de senaste dagarna och mer därtill. Riktigt bra av alla på isen!

Eklöf liksom headcoach Stefan Nordén har varvat matcher där man inte spelat utan våra tränare stått på läktaren eller coachat från sidan för att lättare kunna snabbt se och korrigera vårt spel. Bra för vår utveckling helt enkelt.

Efter en stark första 1,5 minut av oss skapar Skirö sin första hörna som blir resultatlös. I andra minuten tar vi oss fram där Martin Rundqvist avlossar sitt fina skott strax utanför. Borås Bandy fortsätter attakera och vi får i 3:e minuten en hörna som blir farlig och där i efterspelet vår Jakob Rosberg sätter 1-0 stenhårt i nät, assist Stefan Nordén. Vilt jubel utbryter!

Skirö börjar nu hota mer och mer och vi ser alla deras fina kvaliteter glimta till. I den 14:e matchminuten kvitterar Skirö AIK till 1-1 på en situation efter ett frislag för smålänningarna. Assist Timmy Strandberg. Skirö tar nu tag i taktpinnen mer och mer och skapar många hörnor. Micke Eklöf instruerar undertecknad att ta en timeout i den 22:a matchminuten. Vi reser oss igen och tar över mer och mer med farliga skott och frislag dvs de chanser som skapas innan domarna blåser för halvtidsvila.

Andra halvlek hinner knappt börja förrän en soloprestation ger resultat med ett stenhårt vinkelskott i taket av Skiröspelaren Oskar Nilsson, 1-2 lysre det nu på matchtavlan. Åhh, inte alls den start vi ville ha såklart.

Våra kompetenta motståndare visar nu klass och styrka och kör på ordentligt och vi sliter som djur för att freda oss. HAmpus Wennström, vårt målvaktslån från IFK Kungälv gör den ena räddningen efter den andra. Alla gör ett riktigt bra jobb och visst hotar vi nu och då men nu tryter kraften och en fotskada på vår back Jonas Stolp Carlsson gör att vi sista 15 minuterna spelar decimerat som sliter hårt på manskapet.

I den 52:a matchminuten, endast 8 minuter kvar att spela, kommer 1-3 på en hörna otagbart genom Oskar Hugosson, assist Linus Karlberg. Och i den 57:e orkar vi inte stå emot efter en hörma igen utan 1-4 är ett faktum, lite snöpligt mål av Tobias Lisell, assist Timmmy Strandberg.

Sista två minuterna drar vi opå oss två utvisningar i tröttehetens tecken(även domarna är nog trötta) men matchen är över och slutresultatet 1-4 mot mycket starka Skirö AIK måste ses som en prestation! Framför allt hur vi spelar eget spel och sätter defensiven första halvlek, imponerande fin utveckling av hela laget och en härlig avslutning på fyra tuffa matcher på drygt ett dygn.

Stort varmt tack till Surte BK som gästvänligt tog emot oss på alla sätt, och övriga lags fina sportmanship. Tack också till de finfina ismakarna som ordnat med bra förhållanden och ett speciellt tack till Daniel Ekström, Albins pappa, som hjälpt oss ideligen vid bla slipmaskinen. Och till Jonas Isberg, Axels pappa, som fanns för oss som matchläkare om olyckan skulle vara framme.

Ett extra tack går till Nikolay Salin som reste från Oslo för att avlasta och hjälpa laget under fredagens två matcher och till Joakim Nordén som lånats in till oss från Östersunds Bandysällskap och gjort fyra riktigt bra matcher och varit en fin kille i laget! Stort tack till er och vi ses såklart snart igen.....

Nu tränar vi hårt och ser fram mot stundande seriestart borta mot starka Gripen-Trollhättan BK lördag kl 14.00 den 9 november. Och längtar gör vi även efter egen stor is på Boda Isstadion så snart vädret tillåter hemma i Borås.

Vi ses snart igen,


Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Jakob Rosberg 1 1 0 0 1
Stefan Nordén 1 0 1 0 1
Albin Ekström 1 0 0 0 0
Antony Andersson 1 0 0 0 0
Axel Isberg 1 0 0 0 0
Johan Janebrink 1 0 0 0 0
Martin Rundqvist 1 0 0 0 0
Mats Gustafsson 1 0 0 0 0
Mattias Timan 1 0 0 0 0
Mikael Eklöf 1 0 0 0 0
Patrik Schelin 1 0 0 0 0
Rune Younan 1 0 0 0 0
Stolp Jonas Carlsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Hampus Wennström 1 0 0 0 0 0 0
Max Rosvall 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng