Vi stänger nu Q1 -2024 och blickar mot en intensiv fotbollsvår. Sportkontoret har sammanställt lite "Bra att ha info" som du kan ta del av HÄR Vi önskar er en Glad Påsk! /Sportkontoret BKV Norrtälje för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • BKV Padel

Vi häslar er varmt välkomna till BKV Padel 2024. Fredagen den 12 april kl.15-17 på VMI Padelcenter. Vi avslutar med AW på den Gyllene Räven. Anmälan gör du HÄR BKV Norrtälje 22 mar 2kommentarer
  • BKV Norrtälje - Gräsö Norrskedika IF: 2 - 2

Dags igen för ny försäsongsmatch. Dock hade IFK Lidingö som vi hade inbokade sedan en tid tillbaka tvingats lämna återbud då de gått vidare i Stockholm Cup, och de matcherna kan man inte flytta hur som helst, och Lidingö hade så klart blivit tilldelade en matchtid som krockade med vår match. Räddare i nöden blev Gräsö Norrskedika IF, ett hårdsatsande division 5-lag från nordöstra Uppland. Enligt uppgift var det mest spelare från Uppsala i laget. De hade missat seriesegern förra säsongen p.g.a. att de varit lite FÖR självsäkra, men de hade samma mål den här säsongen. Vi själva hade för första gången den här säsongen en spelare som inte kom från Norrtälje kommun med i truppen: Josh Bragg, engelsmannen som spelade med oss de fem sista matcherna förra säsongen och även gjorde ett mål mot Bollstanäs. När matchen väl började så kändes det som om vi var ett snäpp bättre, vilket vi förstås borde vara, med tanke på serietillhörigheten. VI hade bl.a. ett par farliga hörnor och tog också planenligt(?) ledningen efter mindre än en kvart, genom Max efter ett inlägg från Linus. ( Bilden ovan är tagen ett par sekunder före inlägget. ) Men efter målet kändes det som om vi tappade det mesta. Plötsligt var GNIF det bättre laget. Vi klev inte riktigt fram "hela vägen" i vår press, utan var lite för avvaktade och de kunde spela förbi oss. När vi hade bollen blev vi hårt pressade och vi gjorde en hel del misstag och tog en del felbeslut eftersom GNIF inte gav oss tid att vårda bollen. Bara fyra minuter efter vårt ledningsmål kvitterar GNIF och ytterligare fyra minuter senare tar de ledningen med 2-1, båda målen gjorda av deras nr. 12, Yuel Samuel. ( Personligen tyckte jag han såg ut att vara offside på det andra målet, men jag kanske är partisk...) I ärlighetens namn skulle vi kanske gjort ytterligare ett mål eller två i första halvlek för vi hade chanser, men det ville sig inte riktigt. Andra halvlek såg ut som den första till en början, vi kom inte upp i nivå och såg ganska dåliga ut. Men halvvägs in i den andra halvleken får Linus bollen en bit utanför straffområdet efter ett anfall. Målvakten ser lite felplacerad ut och Linus går på ett långskott: Pang i stolpen, men där kommer Emil Freij och kan nicka in kvitteringen. Här någonstans tog nog orken slut för GNIF för vi var det bättre laget resten av matchen. Tyvärr kunde vi inte omsätta vårt spelövertag i mål och matchen slutar oavgjord, 2-2. Men jag tror att alla var glada när domaren blåste av, för det var fruktansvärt kallt på SportCentrum som vanligt. Men precis som i första halvlek så borde vi nog ha gjort något mål till i andra, chanser saknades inte här heller... Nästa helg är det träningsmatch mot Rågsved, vi ses väl då? ( Det kan ju knappast bli sämre väder..?) Helgen efter det är det påsk och sedan är det seriepremiär mot Roslagsbro IF på konstgräset. P.S. Om någon undrar varför de här referaten hamnar under både "Nyheter" och "Referat" så beror det på att man inte kan lägga till en bild i det som kallas "Referat", och jag tänker att det blir lite roligare med en bild... D.S. Herr A 17 mar 0kommentarer