• Kämpaseger i Uppsala.

Ny helg, ny seriematch. Det var en grå och regnig söndag när vi åkte iväg mot Lötens IP och bortamatch mot IFK Uppsala. Ett IFK som gillar att rulla boll, men som ibland har lite svårt att göra mål. Så också denna söndag skulle det visa sig. Dock så gjorde de första målet idag, och det redan i den 13:e minuten på en snygg frispark som Huhta var chanslös på trots att han egentligen gjorde allt rätt. 5 minuter senare blir Axel skadad och vi tvingas till vårt första byte. Ytterligare 5-6 minuter senare får Josh bollen efter en klassisk "tilltrasslad situation" framför IFK-målvakten, och kan sätta kvitteringen! Vi lägger på 5 minuter till och det blir en liknande situation. Den här gången är det kapten Sundqvist som bombar in bollen i nättaket! 2-1 till BKV. Men bara minuten efter andra målet måste vi ta vårt andra byte då Samuel P tvingas utgå. Det har alltså gått 31 minuter av matchen, och vi har redan gjort två byten. Det händer inte så mycket mer i en spelmässigt jämn första halvlek. Möjligen har IFK Uppsala lite mer bollinnehav än oss, men det var ju väntat. I andra halvlek tar IFK över spelet mer, de måste ju gå framåt om de vill vinna. De trycker på ganska ordentligt, men de skapar inga jättelägen, och vi sticker upp i kontringar och hotar, framför allt via vår vänsterkant. I den 57:e minuten skickar Rasmus L upp bollen på just vänsterkanten till Max som avancerar upp mot kortlinjen, skickar in bollen i straffområdet och där kommer Emil F och bredsidar in "trean". Vi gör ett dubbelbyte med kvarten kvar och Patrik "Putte" H och Filip Persson ( ja, lillebror till Sirius-Jocke Persson ) får komma in med pigga ben och jaga. Tur att vi hade ett bytestillfälle kvar då flera av BKV-spelarna började se lite "möra" ut. IFK kommer i anfall efter anfall men Huhta och försvaret är stabila och matchen slutar med seger 3-1 för de rödblåa. En riktig laginsats idag igen, och bilden på Ralle får symbolisera hur vi kämpade ner IFK Uppsala, trots ett stort spelövertag för dom. Nästa match spelas nu på fredag kl. 19.30 på konstgräset på SpC mot IK Frej Täby. Vi ses där! Herr A för 6 dagar sedan 0kommentarer