Då var det dags för vårens sista match, Henån borta.
En lång resa ut på Orust och vi åker gemensamt med supportrar i stor buss denna gång, ett snabbt stopp på Torp för fika, trevligt.
En härlig fotbollsdag och alltid lika trevliga Henån hälsar oss välkomna.
Matchen drar igång.

Vi tar kommandot från start, kopplar greppet på matchen och skapar ett par fina chanser i inledningen. Redan efter 5 min gör Johanna Nord 0-1 till oss. Grattis till henne och hennes första mål i Damlaget. Vi har bra kontroll på matchen i inledningen där vår backlinje avvärjer de farligaste chanserna.

Efter 20 minuters spel så ökar Frida Enarsson på till 0-2 och 0-3 inom loppet av 3 min.
Vi leder med 0-3 efter 25 min och någonstans där så slappnar vi av och tror det ska gå lätt. Henån börjar rulla boll, spelar via mittfältet och börjar skapa chanser och vi får jaga boll. Vi går in i en falsk trygghet att detta ska ordna sig.

Henån tar över mer och mer och de reducerar med ett långskott till 1-3. Inte lätt för vår vikarierande målvakt att ta det skottet, men Wilma som ställer upp även i denna match för vår skadade målvakt trots att hon är utespelare gör det fantastiskt bra.

Det är tur att det är paus snart för hade vi fortsätt spela på detta vis så hade de nog kunnat göra 2-3 och ev 3-3. De har en otroligt duktig spelare i Sandra Wallin som styr deras mittfält och vi faller tillbaka så vårt mittfält är i knät på vår backlinje och vi har heller ingen press på dem.

Paus.

Vi pratar ihop oss om vad vi måste förändra. 1. vårt presspel och 2. våga sätta lite bollar bakom deras backlinje.

Andra halvlek drar i gång. I min 52 så gör Hanna 1-4 till oss och det är ett viktigt förlösande mål. Det gör att vi får lite andrum och kontrollerar matchen bra. Vi ökar på med 1-5 och 1-6 innan de reducerar. Vi sliter över hela banan och gör det bra. Alla är delaktiga i spelar och alla våra 16 spelare som vi har med får speltid.
Matchen slutar 4-9 till oss där Frida gör 4 mål, Hanna 3 och Johanna och Ebba var sitt. Kul att det blir mycket mål, och att vi har flera olika målskyttar.

Hela laget gör en kanonmatch men Frida och Ida T sticker ut denna match.

Hela truppen är otroligt nöjda med våren och vi ligger 2:a på samma poäng som LDB och det kommer kunna bli ett rafflande race in på mållinjen om det vill sig väl.

Vi vill tacka alla som har stöttat oss under våren och ha en trevlig sommar!