19:00

LDB Dalsland

Referat: Bengtsfors IF - LDB Dalsland

Derby på långevi mot LDB Dalsland. Mycket folk och solen sken en stund.
En härligt inramning på matchen. Tyvärr slutade inte matchen lika roligt för vår del. Vi åkte på vår första förlust mot ärkerivalen LDB med 2-1.

Inget att säga om, vi pratade om att vi skulle sätta press, men det är snarare de som sätter press på oss ordentligt. Vi förstör deras speluppbyggnad men har heller inget eget spel. De är helt enkelt mer beslutsamma i sitt presspel och spelar mycket mer på fysik. De vinner nästan alla första och andra bollar och vi står och tittar. När det kommer en luftboll är vi som 10 sköldpaddor på planen. Drar snarare in huvudet i stället för att sträcka på oss och kriga om bollen i luften. En liten detalj men ack så viktigt.

De skapar inte så farliga lägen i första halvlek men äger boll och äger spelet mer eller mindre hela tiden. Vi har lite tur att det står 0-0 i halvlek.

Vi lovar oss själv att göra en bättre andra halvlek. Det gör vi med. Vi lyfter upp spelet lite. men tyvärr så räcker det inte. LDV gör 1- 0 på ett långskott och sedan strax där efter 2-0 efter en frispark där vår målvakt lämnar en retur och de trycker in 2-0. LDB är bättre på de viktiga punkterna. Presspel, sätta boll i djupled och hota vår backlinje bakom.

De får gånger vi hotar bakom deras backlinje så skapar vi några halvchanser. Vårt mål kommer till på det sättet att vi sätter en djupledsboll som efter kamp resulterar i en hörna som vi knoppar in.

Om vi ska ha en chans på tisdag i returen så måste vi följa vår matchplan betydligt bättre. Det kommer att vara nyckeln om vi ska kunna slå dem i returen. Deras fysiska spel kombinerar med djupledsspel var nyckeln till att de vann. Vi kom aldrig upp i den kapacitet som vi kan. Vi jobbar bra som enskilda individer men inte som ett kollektiv varken i press eller understöd. Ska vi rå på dem så måste vårt kollektiva arbete fungera mycket bättre.

I en en förlust så är det svårt att lyfta fram några ljusglimtar men vårt nya mittbackspar var stabila i form av Ida och Evelina. Johanna som var tillbaka efter lång skadefrånvaro gör jätteinsats på mitten.

Hoppas ni kommer till Bäckevallen och ser returen på Tisdag.