• Referat Ramlösa - Båstad

Klar förlust borta mot serieledaren På söndagen var det första matchen efter sommaruppehållet och för motståndet stod serieledaren Ramlösa Södra IF. Matchen slutade med en klar förlust med 6-1 (3-1). Huvudtränare Markus Arvidsson ger sin bild av matchen. - En helt jämn första halvlek där Ramlösa Södra är effektivare än vad vi är och därför står det 3-1 till dem i halvtid. I andra halvlek fortsätter vi med vårt höga presspel och skapar flera fina lägen men blir tyvärr straffade av Ramlösa Södra i deras omställningar som är imponerande snabba och effektiva. Idag får vi bara konstatera att Ramlösa Södra var klart bättre än oss och använda denna motgång för att komma tillbaka ännu starkare till lördagens hemmamatch mot Hyllinge. Båstads GIF ställde upp på följande sätt: Jonathan Larsson – Anton Runemo, Linus Malm (K), Anton Örth, Leo Falk – William Arvidsson, Faris Ferizi (ut 70 in 75), Hannes Melin – Hampus Runemo (ut 46 in 70), Mikael Bohlin (ut 75), Filip Larsson Ersättare: Alfred Kander (in 46), Marcel Teintang, Emrik Boysen, Adam Bergh, Mikael Falk Båstads mål gjordes av: Hannes Melin FB Herr 12 aug 0kommentarer
  • En fantastisk avslutning på en svängig säsong.

Igår spelade vi sista seriematchen matchen för säsongen mot Vegeholm och som ni vet var det en väldigt viktig match för båda lagen. Vi tar tag i taktpinnen direkt och får omgående utdelning när Bohlin dyker på bortre stolpen och gör 1-0. Vi faller in lite i motståndarnas hetsiga/svängiga spel efter 10-15 min, men känslan är ändå att vi har kontroll på matchen. Andra halvlek är 10 min gammal när vi får 2-0 via Faris och även om Vegeholm försöker pressa på så löser laget det med bravur och med 10 min kvar gör Isberg 3-0 och då går luften ur Vegeholm helt och när domaren sen blåser av matchen är divison 5 kontraktet för nästa säsong säkrat! Sett till hela matchen ett helt rättvist resultat och en fantastisk laginsats där alla tar jobbet från minut ett och tills domaren blåser av matchen. Oerhört värmande och kul att se hur alla har slutit upp och slitit för att avsluta på bästa sätt! Vill tacka alla supportar som kom till konstgräset igår! FB Herr 9 okt 2023 1kommentar
  • Giffen värvar från Island

Efter en tids kontakt fram och tillbaka så är Anton Örth nu klar för Giffen. Anton har de senaste åren bott och spelat fotboll på Island och hörde av sig till tränare Boson när han var påväg att flytta till Båstad. Sista matchen på Island spelades 8/9 vilket gör att han tyvärr inte får spela med A-laget i de återstående matcherna pga ”1 september”-regeln. Såhär säger Boson om nyförvärvet; - I Anton får vi en storväxt försvarare som kommer kunna användas på flera positioner. Han är lugn och trygg med bollen, väldigt kommunikativ och är säker med båda fötterna. Han kändes som en del av gänget redan första träningen. Dessutom är han i helt rätt ålder och kommer in med bra rutin för den här nivån. Precis hemflyttad från Island. Vad har du gjort där och vad gjorde att du nu landade i Båstad? - Ja, jag kom hem i torsdags förra veckan efter två år på Island. Jag fick frågan från en bekant tränare när vi firade midsommar ihop sommaren 2021 om jag ville komma över och spela fotboll på norra Island. Allt började som ett skämt och några månader senare blev allt bara mer seriöst och det passade bra i mitt liv just då, så jag stack över dit för att ge det en chans. Slutade med att jag blev kvar två år.. Ett sjukt kul äventyr och något att berätta för eventuella barnbarn längre fram. Och nu är jag här, en och en halv vecka efter jag kom hem från Island. Detta då jag fått in en fot och blivit lärling på tatueringsstudion Studio Artcore här i Båstad. Du har gjort ett pass som Giffenspelare, hur kändes gruppen? - Det kändes kul att få träffa gänget, äntligen. Första intrycket var bra, trevligt gäng killar som verkar vara mer än öppna för nya vänskaper. Ser fram emot att lära känna dem och få spela fotboll med dem framöver. Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? - Jag skulle vilja säga att jag är en passningssäker stor försvarare som är trygg med bollen. Jag använder båda fötterna i stort sett lika mycket och med bra precision. I övrigt pratar jag rätt mycket på plan. * Född: 1995 * Position: Mittback/Ytterback * Tidigare klubbar: Västra Frölunda IF, Näsets SK, IFK Simrishamn, Tindastóll(Island) FB Herr 24 sep 2023 0kommentarer
  • Förlust

Det kändes taggat och fokuserat inför matchen. Viss nervositet infann sig också men det var bra känsla under uppvärmningen. Så fort domaren i gult blåste igång skulle den känslan förändras. Jonstorp kom direkt ut ur startblocken och sköljde över hemmalaget gång på gång. Man sprang mer, kämpade mer, ville mer. Jonstorp vann både förstabollar och andrabollar medans Giffen mest stod på hälarna och var inte alls med i matchen. Det egna spelet var bortblåst och varannan passning slogs iväg utan adress. Efter 20 minuter får Jonstorp rättvist straff som man också förvaltade. Det resultatet stod sig halvleken ut sedan giffen trots allt lyckats jobba sig in i matchen något. Andra halvlek fortsatte ändå vara ganska lik den första. Jonstorp var hetare på allt samtidigt som Giffen inte alls gick att känna igen. Himlen öppnade sig och med hjälp av det blöta gräset fick bortalaget också in 0-2 efter dryga timmen spelad. Byten gjordes och Giffen gick över på en trebackslinje för att åtminstone kunna få lite mer tryck framåt. Men tyvärr saknades både fokus och kvalitén i passningarna och istället för tryck framåt blev det mest löpningar bakåt. Sista 10 minuterna skickas Linus Malm upp som en tredje anfallare men passningarna och inläggen var för svaga och nickades bort av jontorps försvarare varenda gång kulan kom in. Vi lyckades få till två frilägen men där avsluten inte satt i nät, och ett gäng halvchanser men där skärpan helt saknades. Jonstorp vann helt rättvist. Man ville helt enkelt mer. Sprang mer, kämpade mer, snackade mer, och var idag bättre på allt. Resterande matcher i den här omgången gick turligt nog vår väg vilket innebär att vi fortsatt har allt i egna händer inför de två sista omgångarna. BGIF 0-2 Jonstorp 20’ 0-1 (straff) 63’ 0-2 Jonte Isac-Linus-Anton-Cappe Sula(ut 78)-Faris-Wille(ut 65)-Hampe(ut 29) Noel-Hannes(ut 65) Avb: Marcel, Bea(in 78), Viktor(in 65), Rune(in 29), Micke(in 65) FB Herr 24 sep 2023 0kommentarer
  • Hemmamatch mot Jonstorp

Näst sista hemmamatchen när Jonstorp kommer på besök. Jonstorp är ett av lagen som kämpar om poängen för att slippa negativt kval. Inför den här omgången placerar man sig på platsen precis ovanför med 20 poäng. Senaste matchen blev man besegrad av Vegeholm med 1-3. Vårens möte slutade oavgjort sedan jonstorp tagit ledningen tidigt men där Giffen sent men mycket rättvist lyckades kvittera trots spel med en man mindre sista halvtimmen. Tabellen är oerhört jämn och varenda poäng är livsviktig. Vi behöver därför all hjälp vi kan få från vår publik och supportrar för att få ut så mycket som möjligt av de matcher som återstår. Status i truppen: Tim Andersson och Magnus Kjellsson är skadade. Däremot är både Casper Sjöström och Anton Runemo tillbaka i matchtruppen tillsammans med Faris Ferizi som också missade derbyt förra helgen. Truppen mot Jonstorp: Jonathan Larsson Casper Sjöström Noel Dock Leutrim Sula William Arvidsson Faris Ferizi Mikael Bohlin Anton Isberg Anton Runemo Viktor Hägerström Linus Malm Isac Uddling Hampus Runemo Hannes Melin Benjamin Larsson Marcel Teintang Övriga matcher i omgång 20: Vegeholms IF - Råå IF Croatia Helsingborg KIF - Grevie GIF FC Kopparmöllan - Kullavägens BK Ramlösa Södra IF - Munka Ljungby IF Vikens IK - Helsingborgs AIS FB Herr 22 sep 2023 0kommentarer